پیشنهاد شهرداری تهران به دولت برای تشکیل قرارگاه کرونا در تهران

ايسنا/ شهردار تهران گفت: براي مقابله با کرونا، شهرداري تهران پيشنهادي به دولت داده و خواسته که اين نهاد، خدمات کنوکياش در موضوع کرونا را توسعه داده و بخشي از مسئوليتهاي جدي کار را بپذيرد.
عليرضا زاکاني ظهر امروز –يکشنبه ۲۸ شهريور ۱۴۰۰- در نشست ستاد مديريت بحران کروناي شهرداري تهران، با اشاره به اينکه کرونا همه عرصهها و صحنههاي زندگي را تحت تاثير قرار داده است، گفت: آسيبهاي ناشي از کرونا فقط به يک ساحت خاص نيست و اثرات جدي بر زندگي مردم گذاشته و خواهد گذاشت. ويروس کرونا موضوعي نيست که يک يا دو شبه از بين برورد؛ اما مهار آن مسيري کاملا علمي و مشخص دارد.
زاکاني گفت: فراتر از بهداشت و درمان توجه به خدمات اجتماعي، توجه به زنده نگه داشتن شهر و حفظ فاصله اجتماعي و همچنين ايجاد پروتکلها و چارچوبهاي رفتاري اقداماتي است که اين امکان را فراهم ميکند تا ما بتوانيم اين بيماري را روز به روز محدودتر کرده و با يک شرايط ويژه زندگي طبيعي را به جامعه بازگردانيم.
به گفته شهردار تهران، امروز با همت ويژهاي که در دولت آيت الله رئيسي و به خصوص در وزارت بهداشت و درمان صورت گرفته است، يک گره از گرههاي مختلف موضوع کرونا باز شد و موضوع واردات و تزريق واکسن در مسيري قرار گرفت که شيب استفاده از آن تضمين مشخصي را براي آينده خواهد داشت.
زاکاني با بيان اينکه بايد در نظر بگيريم همه چيز تزريق واکسن نيست و همه چيز هم بهداشت و درمان نيست، توضيح داد: شهرداري تهران جلسات مختلفي را با اساتيد مختلف برگزار کرده و در نهايت به يک مدلي براي مواجهه و توجه به کرونا رسيده است.
او افزود: مدل طراحي شده مدلي است که ميخواهد هم ابعاد و پيچيدگيهاي اين بيماري را ببيند و هم از ظرفيتهاي حاکميتي و حکومتي و فراتر از آنها از ظرفيتهاي مردمي بر محور متخصصان استفاده کند تا گرهاي که بر زندگي مردم و جان و حيات آنان افتاده باز شود.
زاکاني گفت: با توجه به اهميت تهران و الگو پذيري ساير شهرها از اين کلانشهر، در جلسات برگزار شده پيشنهاد اين بود که شهرداري علاوه بر خدماتي که در گذشته انجام شده و بايد از آنها به شايستگي تقدير کرد، اما بايد مسئوليتهاي جديد و محوري ديگري هم به عهده بگيرد.
او ادامه داد: اين پيشنهاد سبب شد تا سندي تنظيم و تقديم وزير کشور و بهداشت و درمان و آموزش پزشکي شود. پيش از آن هم وزير بهداشت و درمان در شهرداري در نشستي اعلام کرد که اين مسير پيشنهادي منطقي است و هفته گذشته هم اين سند به رئيس جمهوري تقديم شد.
او با اشاره به برخي از جزييات اين پيشنهاد گفت: شهرداري تهران به اقتضاي تاريخ و اسناد بالادستي نقش ويژهاي در بحرانها داشته و دارد، بنابراين پيشنهاد قرارگاه کرونا در تهران متشکل از همه دستگاهها و نهادها راه اندازي ميشود که البته سر فصلهاي مختلف وظايف و شرايطتش مشخص است و از اين به بعد مقابله با اين بيماري بر اساس اين نقشه جامع انجام خواهد شد.
زاکاني گفت: اين درخواست به رئيس جمهوري و ۲ وزير مربوطه ارايه شده و خواست اصلي شهرداري اين بوده که اين نهاد، آمادگي کامل دارد؛ اما محقق شدن خدمات نياز به تدبير دولت دارد که اصلا شهرداري در کار قرارگاهي قرار بگيرد يا نه. البته اين درخواست و پيشنهاد يک کف حداقلي هم دارد که کل ظرفيتهاي شهرداري تهران فارغ از قرارگاه را به ميدان ميآورد و در قالب خدمات جديد به مردم ارايه ميشود.
او با اشاره به انتصاب علي نصيري به عنوان سرپرست سازمان مديريت بحران شهر تهران، توضيح داد: در نشستهاي مختلفي با سازمان مديريت بحران شهر تهران مقرر شد تا همه ظرفيتها را براي مهار کرونا به عنوان مهلکتترين بيماري که حيات جامعه را تهديد ميکند به صحنه بياوريم.
زاکاني گفت: به همين دليل در شهرداري ستادي را سامان داديم که ابعاد مختلف کار را در دستور کار قرار دهد و با ميدانداري مردم و کمک شهرداري بتوانيم سه وظيفه در حوزههاي بهداشت و درمان، خدمات اجتماعي و مسايل پيرامون فاصلهگذاري اجتماعي و ايجاد نشاط و زندگي در شهر را به اقتضاي خدمات بر عهده بگيريم.
زاکاني اين را هم گفت که اگر آن تدبير از سوي دولت انجام شده و با درخواست شهرداري تهران موافقت شد، پا فراتر گذاشته مي شود و ساير دستگاهها در يک قرارگاه مشترک فعاليت خود را آغاز ميکنند؛ اما اگر انجام نشد، اين بخش بر ما فرض واجب است که ساير امکانات را در مقابله با کرونا به کار بگيريم.
بر اساس گزارش سايت شهر، او ادامه داد: براي تحقق اين مهم هم، از سرپرست سازمان مديريت بحران شهر تهران درخواست کرديم که دو نقشه راه داشته باشد؛ نخست نقشه راه حداقلي در قالب يک ستاد که امروز جلسه آن تشکيل شد که از همه مجموعههاي خدمت دهنده در نيازهاي کرونا بتوانيم در شهرداري استفاده کنيم و دوم يک برنامه حداکثري که قرارگاه مربوطه است و تحقق آن نياز به تدبير دولت دارد.