لاریجانی: غربیها با فشار بر ایران به نتیجه نمیرسند/مساله هستهیی ایران به زودی حل میشود
ايسنا
بروزرسانی
ايسنا/ رييس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به دور جديد گفتوگوها ميان ايران و 1+5، اظهار کرد: ما تا به حال در اين گفتوگوها خوب ظاهر شديم و پيشنهادات کاملا روشني داديم، به نظر ميرسد آنها هم متوجه اين شدند که مساله هستهيي ايران بايد از طريق گفتوگو حل شود.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به هند، علي لاريجاني که در جريان سفر خود به دهلي پايتخت هند با محمدحامد انصاري رييس مجلس سنا (راجيا سابا) ديدار کرده است، با اشاره به مساله هستهيي کشورمان، گفت: غربيها در مساله هستهيي بهانهجويي ميکنند زيرا ما عضو آژانس هستيم، ان.پي.تي را پذيرفتهايم و فعاليتهايمان تحت مقررات ان.پي.تي انجام مي شود، اما آنها با منطق ديگر فشارها بر ايران را آغاز کردهاند که قطعا نميتوانند با اين فشارها به نتيجه برسند.
رييس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه مساله هستهيي ايران به زودي حل خواهد شد، تاکيد کرد که غربيها متوجه شدند مساله هستهيي بايد از طريق گفتوگو حل شود.
وي با اشاره به تحولات اخير در سوريه نيز اضافه کرد: ما نظاميگري در سوريه را موثر نميدانيم و معتقديم تغييرات دموکراتيک در سوريه نميتواند با سرنيزه عملي شود، بلکه مردم خودشان بايد تغييرات را بخواهند.
لاريجاني با اشاره به نگاه نزديک و منافع مشترک ايران و هند در مسائل منطقه و بينالملل، خواستار گسترش همکاريهاي دو کشور در زمينههاي مختلف شد.
رييس قوه مقننه روابط ايران و هند را معلول گذشتهي عميق فرهنگي دو کشور عنوان و اظهار کرد: ايران و هند با يکديگر همريشه و همسرنوشتند و سياستمداران بايد از اين ظرفيت قرابت فرهنگي دو کشور و در جهت گسترش روابط استفاده کنند.
وي ادامه داد: تحولات بينالمللي ايجاب ميکند ما به يکديگر نزديکتر باشيم زيرا هم ايران و هم هند از دموکراسي قوي برخوردارند و نگاه استقلالطلبانهاي را در سياست دنبال ميکنند و هر دو کشور در زمينه توسعه بخصوص هايتک گامهاي بلندي برداشتهاند.
لاريجاني با بيان اينکه برخي کشورها براي توسعه روابط ايران و هند ايجاد مزاحمت ميکنند، افزود: ما بايد براي روابط دو کشور نگاه درازمدتي تعريف کنيم خصوصا در حوزه انرژي، نفت، گاز و حوزههاي مربوط به آن آماده سرمايهگذاري مشترک هستيم که اين کار هم براي تامين منافع انرژي شما و هم براي نقش منطقهاي هند مفيد است.
رييس مجلس شوراي اسلامي با اعلام آمادگي ايران براي سرمايهگذاري مشترک با هند در زمينههاي متنوع صنعت، معدن و خدمات مهندسي، اظهار کرد: ايران نيازهاي مختلفي در زمينه کشاورزي دارد و در مقابل ميتوانيم بازارهاي ايران را به تجار هندي معرفي کنيم.
وي نگاه ايران و هند در مبارزه با تروريسم و افراطيگري را نزديک به يکديگر توصيف کرد و گفت که ما آماده همکاري نزديکتر در اين رابطه هستيم.
لاريجاني با اشاره به آمادگي ايران براي گسترش همکاريهاي علمي و آموزشي با هند، تصريح کرد: تعداد زيادي از سياستمداران ايران تحصيلکرده هند هستند و در حال حاضر هم تعداد زيادي دانشجوي ايراني در هند تحصيل ميکنند که اين مسير ميتواند توسعه يابد.
رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه افزود: اگر زمينه رفت و آمد تجار ايراني به هند فراهم شود اين موضوع ميتواند زمينه معرفي بازارهاي ايران و کشورهاي همسايه را به تجار هندي فراهم کند.
وي روابط پارلماني دو کشور در مجامع بينالمللي را خوب و مناسب دانست و گفت که دو کشور با يکديگر رايزنيهاي خوبي در عرصه بينالملل دارند.
محمدحامد انصاري رييس مجلس سنا (راجيا سابا) و معاون رييسجمهور هند نيز در ديدار با رييس مجلس شوراي اسلامي، اظهار کرد: براي ما هيچ چيز مهمتر از همکاري با شما در جهت داشتن منطقهاي صلحآميز و آرام نيست.
وي افزود: ما نگران فاکتورهايي هستيم که در منطقه تاثير ميگذارد؛ يکي تروريسم و ديگري فقدان همکاري در رفتارهاي ماست.
رييس مجلس سناي هند با بيان اينکه تجار ايراني و هندي اطلاعات خوبي از يکديگر دارند، اضافه کرد: البته همچنان جا دارد که اين اطلاعات دوجانبه تقويت شود، ضمن اينکه در بحث همکاريهاي آموزشي و رفت و آمد دانشجويان هم امکان همکاري بيشتر وجود دارد.
وي با اشاره به مساله هستهيي ايران، اظهار کرد: ما با شما موافق هستيم که موضوع هستهيي ايران تنها از طريق ديالوگ حل خواهد شد و با توجه به اينکه اين ديالوگ رو به پيشرفت است اميدواريم مساله هستهيي ايران به زودي حل شود.