فارس به نقل از یک مقام آمریکایی: جزئیات بسته پیشنهادی جدید کشورهای ۱+۵ به ایران
فارس
بروزرسانی
فارس/ يک مقام آمريکايي جزئياتي تازه از بسته پيشنهادي کشورهاي ۱+۵ به ايران در مذاکرات آلماتي قزاقستان را بازگو کرد.
يک ديپلمات آمريکايي در گفتوگو با پايگاه خبري المانيتور، جزئيات جديدي از بسته پيشنهادي کشورهاي 1+5 به ايران در مذاکرات آلماتي قزاقستان را اعلام کرد.
اين ديپلمات آمريکايي گفته است مهمترين بحث گفتوگوهاي دو روزه ايران با کشورهاي 1+5 روز سه شنبه بود که طي آن مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا بسته پيشنهادي تجديدنظر شدهاي را به طرف ايراني ارائه داد.
در اين بسته پيشنهادي، به گفته اين ديپلمات آمريکايي، طرف غربي کنترل فعاليت غنيسازي 20 درصدي ايران، تعليق فعاليتهاي جاري در تأسيسات هستهاي فوردو، افزايش پادمانهاي هستهاي و شفافيت بيشتر در فعاليتهاي بازرسي آژانس را خواستار شده بود.
اين ديپلمات آمريکايي افزوده طرف غربي در بسته پيشنهادي تجديد نظرشده، برخي از مطالباتي که در ماه مه گذشته در بغداد مطرح کرده بود را تعديل کرده است. به گفته وي طرف غربي اکنون ديگر خواستار اين نيست که ايران تمامي ذخائر اورانيوم 20 درصد خود را «متوقف، تعطيل و منتقل» کند.
به گفته اين ديپلمات آمريکايي، بسته پيشنهادي جديد، برخلاف بسته قبلي به ايران اجازه ميدهد مقدار کافي از سوخت غنيشده 20 درصدي که براي مقاصد پزشکي لازم است را توليد و ذخيره کند.
اين مقام آمريکايي همچنين گفته است طرح پيشنهادي جديد، خواستار تعليق فعاليتهاي غنيسازي در تأسيسات فردو ـ و نه تعطيلي آن ـ است. محدودسازي توانايي ايران براي «از سرگيري فوري فعاليتهاي هستهاي در اين سايت» از جمله خواستههاي ديگري است که کشورهاي 1+5 مطرح کردهاند.
علاوه بر اين، کشورهاي 1+5 خواستار افزايش اقدامات نظارتي آژانس بينالمللي براي اطمينان از شفافيت بيشتر برنامه هستهاي ايران شدهاند.
طرف غربي در مقابل اين مطالبات وعده داده است برخي از تحريمها عليه تهران را لغو کند. طبق گفته اين ديپلمات زن آمريکايي، کاهش تحريمها فعلاً تحريمهاي نفتي يا مبادلات مالي را شامل نميشود، بلکه ناظر به تحريمهاي وضع شده ديگري است که آمريکا و اتحاديه اروپا وضع کردهاند. وي از ارائه توضيحات بيشتر درباره اين مورد خودداري کرده است.
در طرح جديد، همچنين به ايران وعده داده شده است تحريمهاي ديگري از سوي شوراي امنيت سازمان ملل يا اتحاديه اروپا متوجه ايران نخواهد شد. اين ديپلمات گفته است: «ما هرگز به تحريمها به عنوان هدفي غايي نمينگريم.»