مشرق/ با اعلام خبر دستگيري وابستگان به رسانه هاي فتنه و جنجال گسترده رسانه هاي امنيتي غرب، وزارت اطلاعات بيانيه اي صادر کرد و اعلام نمود که افراد دستگير شده ،اعضاي باند و شبکه اي به شدت پيچيده و چند لايه بوده اند که مدت ها در رصد سيستم اطلاعاتي ايران قرار داشته اند .
به گزارش مشرق به نقل از 9 دي، در هفته هاي گذشته خبري در رابطه با دستگيري هايي در حوزه برخي از روزنامه نگاران وابسته به جريان بيروني فتنه در فضاي سياسي کشور پيچيد. اين خبرها که بلافاصله از سوي رسانه هاي شبکه استعماري نظير بي بي سي ، راديو فردا، راديو زمانه و... به صورت دقيق و جزيي منتشر مي شد و آن را سياسي، انتخاباتي و غير حقوقي لقب مي دادند باعث شد تا نگاه ها به سمت واقعيت اين دستگيري ها متمرکز شود. و اين دستپاچگي رسانه هاي دشمن حکايت از به دست گرفتن ابتکار عمل توسط وزارت اطلاعات در مقابله با فتنه اي بود که آن ها برنامه ريزي کرده بودند.
دم خروسي که هويدا شد!
رسانه هاي وابسته به دستگاههاي امنيتي غرب بلافاصله اين خبر را اينگونه گزارش دادند که: به گزارش« کلمه»، وب سايت نزديک به ميرحسين موسوي، تعدادي از روزنامه نگاران روزنامههاي شرق، بهار، اعتماد، آرمان و مجله آسمان در محل کار خود و توسط ماموران امنيتي بازداشت شده اند.بي بي سي، امروز، جرس، کلمه و... هويت افراد بازداشت شده و حتي نام و سوابق آنان را اينچنين منتشر کردند که: جواد دليري(سردبير روزنامه اعتماد)، ساسان آقايي (دبير گروه بين الملل روزنامه اعتماد) ، نسرين تخيري (دبير اجتماعي روزنامه اعتماد)، ميلاد فدايي دبير سرويس سياسي خبرگزاري ايلنا و سليمان محمدي روزنامه نگار اجتماعي و دبير سرويس حوادث روزنامه «بهار» از جمله دستگير شدگان بوده اند.
اين رسانه هاي وابسته به سيستم اطلاعاتي آمريکا و رژيم اشغالگر قدس و نيز انگلستان اعلام کردند: پوريا عالمي (طنزنويس روزنامه شرق)، پژمان موسوي (همکار روزنامه شرق و بهار)، مطهره شفيعي (دبير گروه سياسي روزنامه آرمان)، نرگس جودکي (دبير اجتماعي روزنامه آرمان)، اکبر منتجبي (دبيراجرايي و سياسي هفته نامه آسمان)، و اميلي امرايي (خبرنگار فرهنگ و هنر روزنامه بهار)، نيز جزو بازداشت شدگان هستند. ميلاد فدايي اصل، دبير سرويس سياسي خبرگزاري ايلنا و سليمان محمدي، دبير سرويس حوادث روزنامه بهار ، فاطمه ساغرچي (مدير سابق کتابخانه مرکز تحقيقات استراتژيک و ويراستار سايت جماران ) صبا آذرپيک خبرنگار پيشين روزنامه اعتماد و برخي ديگر از نشريات وابسته به فتنه و همکار کنوني سايت بازتاب امروز وابسته به آقازاده معروف ، کيوان مهرگان که در سايت شفقنا فعاليت مي کرد و دبير سياسي روزنامه توقيف شده روزگار بوده، ريحانه طباطبايي روزنامه نگار فعال جريان فتنه و روزنامه بهار و حسين ياغچي (دبير ادبيات هفته نامه آسمان)، نيز به بازداشتشدگان پيوستند.
ريحانه طباطبائي براساس گزارش سايت هاي امنيتي وابسته به غرب ۲۱ آذر ۱۳۸۹ بازداشت و به مدت ۳۶ روز بازداشت بوده است. وي فروردين امسال به اتهام فعاليت ضد انقلابي به نفع جريان فتنه از سوي شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به رياست قاضي مقيسه، به يک سال حبس تعزيري محکوم شده بود.
همچنين محبوبه خوانساري از خبرنگاران سرويس اجتماعي خبرگزاري ميراث و خبرنگار حوزه مديريت شهري روزنامه هايي چون کلمه سبز، هم ميهن و شرق همزمان با اعظم ويسمه از خبرنگاران پارلماني که با روزنامه شرق، خبرگزاري ايلنا ، مجله ايراندخت، مجله شهروند و تعدادي از سايت ها و رسانه هاي خبري همکاري داشته و در جريان حوادث بعد از انتخابات توسط وزارت اطلاعات احضار و بازجويي شده بود نيز دستگير شدند.
اما سايت خبري جرس وابسته به سيستم اطلاعاتي انگلستان در ادامه خبر داد که احسان مازندراني خبرنگار روزنامه اصلاح طلب اعتماد و علي دهقان که با روزنامه هايي نظير شرق، بهار، اعتماد و وقايع اتفاقيه و همچنين خبرگزاري ايلنا همکاري داشته است بازداشت شده اند. همچنين رسانه هاي خارجي خبر دادند که سهام بورقاني، پرستو دوکوهکي و مرضيه رسولي که از سالهاي گذشته با رسانه هاي وابسته به فتنه همکاري داشته اند نيز دستگير شده اند.
کشف عظيم اطلاعاتي و بهت غرب
با اعلام خبر دستگيري وابستگان به رسانه هاي فتنه و جنجال گسترده رسانه هاي امنيتي غرب، وزارت اطلاعات بيانيه اي صادر کرد و اعلام نمود که افراد دستگير شده ،اعضاي باند و شبکه اي به شدت پيچيده و چند لايه بوده اند که مدت ها در رصد سيستم اطلاعاتي ايران قرار داشته اند و اين دستگاه موفق به کشف يکي از بزرگترين شبکه هاي رسانه اي متصل به اردوگاه رسانهاي استکبار شده که به محض برطرف شدن برخي موانع، دستگيري آنان انجام شده است.وزارت اطلاعات نوشته است: « اين شبکه که توسط سازمان عمليات رواني دولت انگليس (موسوم به بي بي سي ) با بهره برداري از تجارب مقطع فتنه 88 احداث و با همکاري چند دولت غربي اداره مي شد، به دليل چند لايه بودن، گستردگي، بهره برداري از ابزار و روشهاي خاص ارتباطي در ارسال اخبار و دريافت خطوط کاري از عوامل بيگانه، ماهها تحت نظر و تعقيب سربازان گمنام امام زمان (عج) قرار داشت تا سرانجام با تکميل چرخه شناسايي عوامل داخلي، عوامل مستقر در خارج از کشور، گردآوري اطلاعات و فراهم نمودن مستندات قضايي لازم، مورد اقدام قانوني قرار گرفت.»
در اين اطلاعيه وزارت اطلاعات ،اطلاعات گرد آمده از ارتباط افراد بازداشت شده با رسانههاي خارج از کشور را «کاملا مستند و مستحکم» و حتي «فارغ از اقارير متهمان»، عنوان کرده است.وزارت اطلاعات در اطلاعيه اي اعلام کرد تعدادي از روزنامه نگاران و خبرنگاران دستگيرشده در روزهاي اخير بخشي از شبکه ارتباطي شبکه خبري بي.بي.سي متعلق به دولت انگلستان هستند و اين روند تا تحقيق از آخرين فرد وابسته به اين شبکه استمرار خواهد يافت.روزنامه کيهان نيز نوشت: «همکاري با جريانهاي فمينيستي موسوم به جنبش زنان، ايجاد اختلاف ميان اقوام ايراني، سياهنمايي، يأسآفريني، القاي بياعتمادي، حمايت از بازداشتيهاي جريان فتنه و همکاري با رسانههاي خارجي ضدانقلاب چون بيبيسي و راديو زمانه، از جمله مواردي است که در پرونده اقدامات رسانهاي بازداشتشدهها ديده ميشود.»
نگراني بي سابقه غرب، به هدف نشستن عمليات
اما واکنش هاي گسترده رسانه ها و محافل ضد انقلاب و اپوزيسيون پس از بازداشت اين روزنامه نگاران نشان داد که ارتباطات گسترده و دقيقي ميان اين افراد و شبکه هاي خارجي برقرار بوده است. چنانچه کاترين اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپايي ، بازداشت روزنامهنگاران ايراني را نگرانکننده خواند. وي که خط انتخاباتي اين بازداشت ها را به جامعه رسانه اي غرب القا نمود بيانيهاي صادر کرد .
در اين بيانيه گفته شده کاترين اشتون «از گزارشهاي مربوط به اذيت وابستگان شماري از گزارشگران راديوي فارسي بي بي سي و انتشار گزارشهاي جعلي در مورد اين گزارشگران در ايران آگاهي يافته و آن را اقدامات هراس افگنانه سياسي و هدفمند از سوي مقامات ايراني در آستانه برگزاري انتخابات رياست جمهوري در اين کشور» ميداند.پشت سر اين خط سياسي تشکل هاي وابسته به فتنه نيز از دستگيري ها ابراز نگراني کرده و آن را محکوم کردند. سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ، نورالدين پيرموذن، فاطمه حقيقت جو، احمد سلامتيان، اسماعيل گرامي مقدم، علي مزروعي، علي اکبر موسوي خوئيني، حسن يوسفي اشکوري تحت عنوان تشکل نماينده ادوار مجلس و جبهه مشارکت با صدور بيانيه هايي که بي بي سي ،VOA، و ساير رسانه هاي جاسوسي آن را منتشر ساختند پشت سر هم اقدام به صدور بيانيه کرده و با القاي اين خط که سيستم امنيتي ايران بخاطر انتخابات اين اقدام را انجام داده، آن را زير سئوال بردند.
اما اين خط رسانه اي در داخل نيز دنبال شد . چنانچه در حاشيه تشييع جنازه مرحوم حسن حبيبي ، مهدي هاشمي رفسنجاني و محمد خاتمي با مراجعه به سيد محمد حسيني وزير ارشاد از وي درخواست کردند که روند بازداشت روزنامه نگاران را متوقف کرده و آنان را آزاد نمايند.محمدرضا عارف معاون اول دولت اصلاحات نيز به جاي تقدير از اقدام قاطع وزارت اطلاعات و تشکر از دستگيري و رصد شبکه برانداز در پوشش اقدامات رسانه اي، در واکنشي به اقدام قاطع دستگاه اطلاعاتي کشور اظهار کرد: اينکه با يک عده از روزنامه نگاران و خبرنگاران ما که پذيرفته بودند در داخل کشور و در چارچوب قانون در خدمت انقلاب و کشور باشند اينگونه برخورد شد جاي انتقاد و گلايه دارد.
اما روزنامه هاي وابسته به جريان فتنه که برخي از اعضاي تحريريه شان بازداشت شده بودند به جاي عذرخواهي و تصحيح روند غلط خود و پوزش از محضر ملت ايران، همچنان همسو با رسانه هاي ضد انقلاب، خط خبري القاي شبهه در دستگيري شبکه وابسته به بيگانگان را به صورت پر حجم ادامه داده و با ترتيب دادن مصاحبه هايي به مظلوم نمايي و توجيه ارتباط افراد دستگير شده و حتي قبح زدايي از ارتباط بازداشت شدگان با رسانه هاي وابسته به دستگاههاي جاسوسي استکبار پرداختند. در اين بين غلامحسين کرباسچي از بازداشت روزنامه نگاران انتقاد کرد و صالح نيکبخت، در روزنامه «شرق» نوشت که: ادامه بازداشت روزنامهنگاران، شائبه ممانعت از روشنگري رسانهها پيرامون برنامههاي نامزدهاي انتخاباتي را ايجاد ميکند.
رله کردن خطوط سيستم غرب از سوي داخلي ها
اين خط تا جايي دنبال شد که برخي نمايندگان مجلس نيز به کمک رسانه هاي ضد انقلاب و رله کننده به همان خط خبري پيوسته و به دشمنان سوژه تبليغاتي عليه نظام اسلامي ميدادند. در اين ميان احمد بخشايشاردستاني، عضو کميسيون امنيت ملي يکي از دستور جلسههاي اين کميسيون را موضوع رسيدگي به پرونده روزنامهنگاران بازداشت شده عنوان ميکند. او به «شرق» ميگويد: «در حال حاضر اطلاعات ما درباره دستگيريهاي صورت گرفته کامل نيست اما مجلس پرونده بازداشت روزنامهنگاران بازداشت شده را پيگيري خواهد کرد. در پرونده ستار بهشتي هم ابتدا گفتند که گروهي از فتنه سبز ستار بهشتي را کشتهاند تا به مطامع خود برسند! اما اين مساله به نظر برخي نمايندگان بعيد ميآمد. همچنين علي مطهري نيز با حمايت جدي از شبکه رسانه اي وابسته به سيستم اطلاعاتي غرب در داخل با انجام مصاحبه هاي متعدد با رسانه هاي داخلي فتنه نظير بهار و شرق حتي خبر از احتمال استيضاح وزير اطلاعات داد و اين دستگيري ها را زير سئوال برد.
علي مطهري در گفتگو با روزنامه بهار اعلام کرد: بازداشت روزنامهنگاران دليل موجهي ندارد . بهار که در مقدمه مصاحبه خود با مطهري در حاليکه تنها 10 روز از بازداشت ها گذشته بود، اعلام ميکرد که بدليل آنکه دادگاهي براي متهمان برگزار نشده اين دستگيري ها فاقد توجيه است نوشت: بيش از 10 روز از بازداشت ...، اما با اين حال هنوز اتهام 16 روزنامه نگار بازداشت شده در هيچ دادگاهي بررسي و اثبات نشده است. علي مطهري نماينده تهران در مجلس در گفتوگو با «بهار» ميگويد: در بيانيههاي وزارت اطلاعات دليل موجهي براي بازداشت اين روزنامهنگاران وجود ندارد. مطهري با اعتراض به نحوه بازداشت روزنامهنگاران عنوان ميکند اعلام اسامي اين افراد و اتهامزني به آنها با وجود اينکه هنوز جرمي ثابت نشده حرکتي خلاف قانون است. ... مطهري وابستگي روزنامهنگاران بازداشت شده را به بيبيسي و انگليس بعيد ميداند. مطهري به تذکري اشاره ميکند که قرار است در صحن علني مجلس قرائت شود و ميافزايد اگر موثر نباشد طرح سوال از وزير اطلاعات را مطرح خواهيم کرد و نهايتا استيضاح.
مطهري با ايراد اتهام و تهمت به سيستم امنيتي کشورمان يعني دقيقا خطي که بي بي سي و کاترين اشتون انجام دادند اعلام مي دارد: من فکر ميکنم چون در آستانه انتخابات رياستجمهوري هستيم بخشي از حکومت ميخواهد انتخابات را کنترل کند.
او در پاسخ به اين پرسش جهت دار روزنامه بهار که: 16خبرنگار بازداشت شدهاند اما با وجود پيگيري خانوادههايشان هنوز جواب مشخصي در ارتباط با اتهام اين افراد و وضعيت آنها داده نشده است آيا اين روند برخلاف قانون نيست مي گويد: بله پيگير هستيم. ديروز ما يک تذکر به هياترييسه داديم که در صحن علني مجلس قرائت خواهد شد. اگر هم لازم باشد از وزير اطلاعات طرح سوال خواهيم کرد و احيانا اگر نتيجهاي حاصل نشود و لازم باشد استيضاح خواهيم کرد.
او حتي وقتي با ابراز تعجب خبرنگار بهار روبرو مي شود که : واقعا سوال از وزير اطلاعات يا استيضاح براي عملکرد اين وزارتخانه در رابطه با 16 روزنامهنگار بازداشت شده در دستور کار مجلس است؟ پاسخ مي دهد: بله اگر لازم باشد اين کار را مي کنيم. اگر ببينيم اين موضوع تا مدتي ديگر حل نشود و بهزودي برطرف نشود ما وارد اين فاز خواهيم شد. چون نگران موج جديد بازداشتها هستيم. اگر ببينيم تذکر ما در صحن علني مجلس کافي نيست حتما طرح سوال از وزير اطلاعات را مطرح خواهيم کرد. ..يعني ما اين همه روزنامهنگار و خبرنگار داريم که همه هم مرتبط با بيبي سي و انگلستان هستند؟ خيلي بعيد به نظر ميرسد.مطهري چند روز بعد هم در گفتگو با روزنامه شرق، روزنامه ديگر جريان فتنه به نحوه بازداشت روزنامه نگاران اصلاح طلب اعتراض مي کند و مي گويد: مساله دستگيري جمعي از خبرنگاران را هم از طريق مجلس و هم از طريق هيات نظارت بر مطبوعات پيگيري خواهيم کرد. زمان و نحوه بازداشت اين افراد قابل تامل است. اول اينکه ما در آستانه دهه فجر هستيم و دوم اينکه به انتخابات رياستجمهوري نزديک ميشويم. به عنوان نماينده مردم فضاي ايجاد شده براي مطبوعات اصولگرا و اصلاحطلب را به صلاح کشور ندانسته و آن را از طريق مجلس دنبال ميکنم....مهمتر از همه اينکه اصولا چنين دستگيريهايي ضرورتي ندارد. ... سوال من اين است که اين روزنامه نگاران واقعا چه خبري را ميتوانند به بيبي سي برسانند که بيبيسي به آن دسترسي نداشته باشد.
خالي کردن پشت روزنامه نگاران از سوي رسانه سلطنتي عبدالبهاء
اما با صدور اطلاعيه وزارت اطلاعات مبني بر شبکه سازي بي بي سي براي براندازي از طريق رسانه، اين رسانه جاسوسي انگليس خبيث با خالي کردن پشت همکاران داخلي خود ضمن آنکه به فضا سازي عجيبي در حمايت از بازداشت شدگان پرداخت در اطلاعيه اي رسمي پشت دوستانش را خالي کرده و مي گويد که هرگز با روزنامه نگاران بازداشت شده هيچگونه رابطه کاري نداشته است.اين در حالي است که جرس رسانه ديگر فتنه گران، بازداشت اعضاي شبکه رسانه اي فتنه را منتسب به جريان انحرافي ارزيابي کرد و گفت: اقدام اخير بازداشت روزنامه نگاران، طرحي است که توسط ضابطين جريان انحرافي در پوشش و با تابلوى وزارت اطلاعات طراحي و اجرا شده است تا در محافل سياسي و بين المللي از آن رويکردي معطوف به مديريت و مهندسي انتخابات در سال ۹۲ را از سوى نظام تداعي نمايند. جريان انحرافي با ابتکار سرويس خود، با طمع به قدرت اثر گذارى رسانه هاى ماهواره اي فارسي زبان بويژه شبکه هاى خبرى حرفه اي و بالاخص B.B.C ؛ سازمان ارتباطات ويژه رسانه اي و عمليات اطلاعات نرم و رواني خود را سازمان داده است.
هسته مرکزي هدايت کننده فتنه
اما وزارت اطلاعات با انتشار دومين اطلاعيه خود اعلام کرد: «چرخه جمع آوري و ارسال اخبار و اطلاعات و دريافت خطوط کاري در اين شبکه، در خلاصهترين بيان ممکن با ابلاغ ليست نيازمنديهاي خبري و اطلاعاتي و نيز تحليلهاي مهم و مبنايي، غالبا توسط شاخه خارج نشين انجام ميشد. سپس عمليات جمع آوري اخبار و اطلاعات و بازنشر و توزيع خطوط کاري و تحليلها بين تعداد قابل توجهي از رسانههاي همسو، توسط عوامل داخلي شبکه و عمدتا با سوء استفاده از مجاري و امکانات رسانه اي صورت ميگرفت.» چنانچه اين وزرات در اطلاعيه سوم خود در زمينه دستگيري روزنامه نگاران اعلام داشت: اطلاعات به دست آمده حکايت از اداره تعدادي از شبکههاي راديويي، تلويزيوني، سايتهاي خبري ضد انقلاب و وابسته به عناصر فراري فتنه 88 توسط هسته مرکزي مستقر در ارگان عمليات رواني سازمان جاسوسي دولت انگليس (موسوم به بي.بي.سي) دارد. برخي از رسانههايي که تاکنون ارتباط يا وابستگي آنها به هسته موصوف، محرز شده است عبارتند از: سايتهاي جرس، کلمه، ملي مذهبي، نوروز، نداي سبز آزادي، روز آنلاين، گذار، خودنويس و سحام نيوز.
شبکههاي راديويي R.F.I (فرانسه)، دويچه وله (آلمان)، راديو فردا (آمريکا).
شبکههاي تلويزيوني B.B.C (انگليس)، V.O.A (آمريکا)، من و تو (انگليس).
ضمنا همچنانکه در اطلاعيههاي پيشين اشاره شد، هسته مورد نظر از طريق برخي عوامل آگاه يا ناآگاه نسبت به منشا خارجي و ماموريت سياسي آن و نيز از طريق برخي مجاري پوششي و به اصطلاح سفيد توانسته بود در تعدادي از رسانههاي داخلي نيز رسوخ کرده و نقش خط دهنده و در عين حال دريافت کننده اطلاعات از آنها را ايفا کند که اقدام قانوني لازم در مورد آنها انجام شده يا خواهد شد. مستندات جديد و موثق حکايت از کار ويژههاي غيررسانهاي ديگر اين شبکه دارند. يکي از اين کار ويژهها، بهرهگيري از پوششها و پايگاههاي به ظاهر رسانهاي در خارج از کشور، به منظور ايجاد راههاي ارتباطي با افراد رسانهاي نشان شده در کشور ميباشد. به عنوان مثال تشکلي موسوم به «انجمن بينالمللي روزنامهنگاران ايراني» که در پاريس مستقر است، نقش يکي از کارفرمايان شبکه را ايفا ميکرده است. همچنين يک شبکه اجتماعي با منشاء آمريکايي از پروژههاي «مرکز مطالعات ارتباطات جهاني» موسوم به «برنامه پژوهش رسانه در ايران» و تشکل ديگر تحت عنوان «مدرسه روزنامهنگاري ميانه» و چندين انجمن، گروه و موسسه ديگر که جملگي با سوء استفاده از پوششهاي رسانهاي و گروههاي مردمنهاد ماموريتهاي محوله از طرف سرويسهاي اطلاعاتي اروپايي و آمريکايي را دنبال ميکنند شناسايي شدهاند.
يکي ديگر از کار ويژههاي اين شبکه، ايفاي نقش جدي در پروژههاي سوخته و رسواي موسوم به حقوق بشر است که همواره عليه اسلام عزيز، فرهنگ و اعتقادات مردم مسلمان ايران و نظام مقدس جمهوري اسلامي به کار برده شده است. اين ماموريت از طريق يک چرخه ضدملي و مرتبط با محافل بيگانه دنبال ميشد. شبکه مورد بحث در مرحله اول بايد براي ماشين آوازهگري گوبلزي غرب به توليد سوژه و خبر اقدام ميکرد. در مرحله دوم حاصل جمعآوريها را به سرپلهاي مشخص شده در خارج از کشور منتقل مينمود. در مرحله سوم محصول مونتاژ شده در کارگاههاي تخصصي جنگ رواني غربي اعم از آنچه در قالب ادعاهاي رسانهها، ديپلماتها، سازمانها و محافل به اصطلاح حقوق بشري غربي يا گزارشهاي بيمبناي گزارشگر ويژه سازمان ملل در امور ايران نمود پيدا ميکرد، به داخل کشور منتقل شده و از زبان برخي به اصطلاح عناصر روشنفکر، سازمانها،گروهها و دستهجات سياسي يا رسانههاي خاص مطرح و منتشر ميشد.
به اين ترتيب در جاي جاي اين چرخه متقلبانه، از سازمانهاي ظاهرا مردمنهاد همچون «سازمان گزارشگران بدون مرز» و «انجمن بينالمللي روزنامهنگاران ايراني» گرفته تا مربيان دروغين حقوق بشر و مامورين تنظيم گزارشهاي ماهيانه حقوق بشر (عليه ايران) و تعداد قابل توجهي از فراريان فتنه و مشاوران سران فتنه مستقر در لندن، پاريس و چند ايالت آمريکا و ... جملگي از همين چرخه تغذيه ميشدند. طبق اطلاعات موجود، ساختار «سازمان گزارشگران بدون مرز» با الگوگيري از ساختار سازماني بنگاه عمليات رواني بي.بي.سي، حوزه جغرافيايي ايران، افغانستان و تاجيکستان را در قالب يک واحد سازماندهي کرد و مسئوليت آن را به يکي از ضدانقلابيون فراري مرتبط با سازمان منافقين و برخي از سرويسهاي اطلاعاتي اروپايي محول نموده است.اين فرد در عين حال ماموريت اخذ مجوز اقامت و پناهندگي براي عناصر متواري شبکه را به ويژه همزمان با فتنه 88 و براي فراريان فتنه به عهده داشته و دارد.
گو شه اي از اقدامات ارتباطي و عملياتي شبکه
وزارت اطلاعات بلافاصله پس از فتنه 88 با صدور بيانيه اي رسمي در حدود 60 موسسه خبري و رسانه فارسي زبان نظير بي بي سي و...که وابستگي آنان به شبکه هاي امنيتي غرب محرز بوده را اعلام و با هشداري جدي به تمامي مرتبطين با اين رسانه ها، هرگونه ارتباط با اين دستگاههاي پوششي اطلاعاتي را غير قانوني و منجر به تعقيب اعلام کرد.اما بنابر اطلاعات واصله ما رسانه هاي وابسته به سيستم اطلاعاتي اينتلجنت سرويس، سيا و برخي سيستم هاي غربي در چهار لايه اقدام به شبکه سازي امنيتي کرده اند.به گونه اي که لايه اول، که در آن چهار عنصر ايراني تبار وابسته به سيستم هاي اطلاعاتي مستقر در لندن و واشنگتن حضور دارند ، سه لايه بعدي را به ترتيب مديريت کرده و همچون اتاق فکري دقيق به رصد خبري و اطلاعاتي و نيز باز پرداخت خطوط خبري مهم در داخل ايران اهتمام نموده اند.
اين لايه ها هرکدام داراي مسئوليت مشخص و معيني اند که نسبت به ديگران وجه تمايزي داشته و مامورند تا با برقراري ارتباط با عناصري در يکي از کشورهاي همسايه به عنوان هماهنگ کننده فعاليت ها، اطلاعات را به صورت روزانه و حتي ساعتي مبادله نمايند. همچنين حلقه واسط با اخذ راهبرد ادامه خط رواني و عملياتي و حتي کسب خبر به محتواي جاسوسي آن ، سلسله ماموريت هاي داخلي را به لايه هاي مستقر در داخل -که روزنامه نگاران بازداشتي از جمله آنان بوده اند- منتقل مي ساختند.
اين شبکه البته داراي هسته گزينش سري وبسيار پيچيده،آئين نامه جذب و تداوم همکاري خاصي است که با انتخاب و سرمايه گذاري بر روي روزنامه نگاران مستعد داخلي، آنان را جذب و استخدام کرده و با پوشش رسانه به آنان ماموريت هايي داده است. مامورين داخلي اين شبکه نيز موظف بوده اند که با رله کردن و خرد کردن ماموريت هاي کلان لايه اول و دوم، خطوط مورد نطر آنان را در رسانه هاي داخلي پيگيري نمايند.
نکته قابل ذکر آنکه درست است که عمده طعمه هاي اين شبکه از ميان روزنامه نگاران وابسته به جريان فتنه بوده اند اما برخي روزنامه نگاران وابسته به جريان اصولگرايي نيز مورد طمع و ارتباط اين شبکه بوده و ارتباطاتي با آنان برقرار شده است. به گونه اي که با صدور فوري کارت عضويت IFJ- کارت عضويت فدراسيون بين المللي روزنامه نگاران- براي اعضاي اين شبکه، امکانات خاص به آنان در داخل و خارج تعلق گرفته است.
از جمله فعاليت هاي اين شبکه بزرگ اطلاعاتي و امنيتي، اقداماتي است که از سوي رضا معيني يکي از شاخص ترين اعضاي لايه هاي بالايي اين شبکه در لواي حمايت از روزنامه نگاران ضد انقلاب دنبال مي شود.او که در پاريس اقامت دارد مسئول ميز ايران- افغانستان و تاجيکستان سازمان جاسوسي گزارشگران بدون مرز است که البته تاکنون توانسته اعتماد قابل ملاحظه اي براي خود از سوي سيستم هاي امنيتي غربي ايجاد نمايد.
همچنين از ديگر فعاليت هاي مرتبط با اين شبکه که در اطلاعيه وزارت اطلاعات نيز بدان اشاره شده بود فعاليت هايي است که تحت لواي انجمن بين المللي روزنامه نگاران ايراني دنبال مي شود. نوشابه اميري، هوشنگ اسدي، عليرضا نوري زاده، احمد رافت، کامبيز فروهر و نيک آهنگ کوثر هر ماه با سفر به کشورهاي مختلف با هزينه هاي هنگفت اقدام به تشکيل انجمن هايي از عناصر ضد انقلاب در قالب انجمن روزنامه نگاران ضد انقلاب مي کنند.
سيستم اطلاعاتي جا نمي ماند
اقدام قاطع وزارت اطلاعات مبني بر رصد دقيق و انحلال جريانات و شبکه هاي وابسته به محافل امنيتي که در طول ساليان پس از فتنه تحت عناوين مستند سازان، روزنامه نگاران و... صورت گرفته است نشان مي دهد اين بار دستگاه اطلاعاتي کشورمان با حفظ و ارتقاي تجارب فتنه 88 اتفاقا جلوي مهندسي شدن انتخابات از سوي رسانه هاي اطلاعاتي استکبار ايستاده و مي خواهند مانعي جدي براي به پا شدن فتنه اي ديگر در ابعاد فتنه 88 شوند.
اين نشان ميدهد که اگر عمليات رواني و جنگ نرم تبليغاتي و رسانه اي ، عمده نقطه تمرکز سيستم هاي امنيتي بيگانه بود، امروز دستگاه امنيتي ما مي تواند با اشراف دقيق نسبت به تحرکات بيگانگان، اقدامات پيچيده آنان را در نطفه خفه کرده و اجازه ندهد تا شبکه سازي هاي چند لايه ، انتخابات گسترده ملت را تحت الشعاع قرار دهد. اقدام دستگاه امنيتي کشور نشان مي دهد که پس از سالها به درستي نقطه کانوني تمرکز دشمن را شناخته و در مسير برخورد با عناصر دشمن در داخل به پيش ميرود.
اين در حالي است که رهبر فرزانه انقلاب اسلامي سالها قبل با روشنگري نسبت به اقدامات خلاف امنيت برخي رسانه ها، پايگاه شدن آنان براي دشمن بيروني را گوشزد نموده بودند. ايشان در ارديبهشت 79 در سخناني اعلام فرمودند: «گاهى يک غفلت، يک بىتوجّهى، يک سستى و يا يک سهلانگارى، ممکن است يک محصول عظيم را از دست ملتى بگيرد. ...اما متأسفانه در داخل، ايادى دشمن هستند. امروز در اين کشور «عبداللَّهبنابى»هاى منافق هستند؛ کسانى که حتى يک روز حکومت امام و حکومت نظام اسلامى را از بن دندان قبول نکردند! ..کسانى که خيال مىکردند اگر انقلابى در اين کشور رخ دهد، حکومت وقف آنها و متعلّق به آنهاست. کسانى که نه فقاهت را قبول داشتند، نه امام را قبول داشتند، نه مردم را قبول داشتند، نه احساسات دينى را قبول داشتند. پيامبر با «عبداللَّهبنابى» خوشرفتارى کرد و او را مجازات ننمود. نظام اسلامى هم با اينها خوشرفتارى کرد و به مجازاتشان نپرداخت. ... بنده دو سال قبل از اين در يکى از خطبههاى نمازجمعه گفتم که دستگاههاى استکبارى دنيا - و در رأس همه امريکا - از تبليغات براى ساقط کردن و ايجاد اغتشاش در کشورها استفاده مىکنند.. متأسّفانه امروز مىبينم همان دشمنى که بهوسيله تبليغات خود، همّتش اين بود که افکار عمومى يک کشور را به سمتى متوجّه کند، بهجاى راديوها آمده در داخل کشور ما پايگاه زده است! بعضى از اين مطبوعاتى که امروز هستند، پايگاههاى دشمنند؛ همان کارى را مىکنند که راديو و تلويزيونهاى بى.بى.سى و امريکا و رژيم صهيونيستى مى خواهند بکنند!
...اما امروز مطبوعاتى پيدا مىشوند که همه همّتشان، تشويش افکار عمومى و ايجاد اختلاف و بدبينى در مردم و خوانندگانشان نسبت به نظام است! ده عنوان، پانزده عنوان روزنامه، گويا از يک مرکز هدايت مىشوند؛ با تيترهاى شبيه به هم در قضاياى مختلف. قضاياى کوچک را بزرگ مىکنند و تيترهايى مىزنند که هرکس اين تيترها را مىبيند، خيال مىکند که همه چيز در کشور از دست رفته است!...من نمىدانم مدل اينها کجاست و کيست!؟ مطبوعات غربى هم اينطور نيستند! اين يک نوع شارلاتانيزم مطبوعاتى است که امروز بعضى از مطبوعات در پيش گرفته اند! »
ايشان همچنين در ۱۰ شهريور ۷۸ در ديدار با بسيجيان اعلام داشته بودند: »گفتنِ معارف گوناگون يک حرف است، دروغ گفتن به مردم و دروغ نوشتن و تحريف کردن حقايق و بلندگوى دشمن شدن، حرف ديگرى است؛ آنچه که من درباب مطبوعات نمىتوانم قبول کنم و بپذيرم، اين دومى است.....اگر قرار باشد روزنامهاى که منتشر مىشود، با استفاده از امکانات اين مردم، با استفاده از بيتالمال اين مردم، با استفاده از کمک اين مردم، عليه مصالح اين مردم بنويسد .. و بنا باشد بلندگوى راديو اسرائيل يا راديو امريکا در اين کشور شود، اين قابل قبول نيست. ...اگر کسانى خيال مىکنند که با پشتيبانى دستگاههاى تبليغاتى استکبارى و شبکه و امپراتورى تبليغاتى صهيونيستى در دنيا، مى توانند کارشان را در اين مملکت از پيش ببرند، اشتباه مى کنند».