امیر فرزاد اسماعیلی : سامانههای شنود الکترونیکی پدافند هوایی به قابلیتهای کشف سیگنالهای متصاعد شده شنیداری و دیداری دست یافته است
بروزرسانی
ا
نسيم آنلاين:
مير فرزاد اسماعيلي : امروز سامانههاي شنود الکترونيکي پدافند هوايي ايران به قابليتهاي کشف سيگنالهاي متصاعد شده شنيداري و ديداري توسط سيستمهاي زميني و يا پرنده کشورهاي هدف و يا فرامنطقهاي دست يافته است
امير سرتيپ فرزاد اسماعيلي روز چهارشنبه در حاشيه برگزاري رزمايش مشترک مدافعان آسمان ˈ ولايت4ˈ جمع خبرنگاران افزود: اين بدان معني است که يک پرنده و يا يک سايت زميني هرچقدر که انتشار امواج و قدرت انتشار امواج داشته باشد، به همان اندازه توسط سيستم هاي شنود ما قابليت کشف دارد. وي خاطرنشان کرد: لازمه آنچه که امروز باعث مي شود ما يک طرح ريزي عملياتي خوبي در رزمايش داشته باشيم ، اين است که از طرح هاي جنگي، رزمي، رزمايشي و يا حتي پروازهاي آموزشي کشورهاي فرامنطقه اي و چگونگي استقرار سيستم هاي پدافند زميني و يا متحرک آنها آگاهي داشته باشيم.
امير سرتيپ اسماعيلي با بيان اين که اين کار توسط سايت هاي زنجيره اي شنود الکترونيکي که در سراسر کشور مستقر هستند انجام مي شود، خاطرنشان کرد: طبيعتا تکميل کننده اين اطلاعات توسط سايت شنود پرنده (هواپيماهاي شنود الکترونيک) ما انجام مي شود .
وي اظهارداشت: بنابر اين آنچه که اشراف اطلاعاتي براي ما به ارمغان مي آورد شناسايي کيفيت کاري و کميت سامانه هاي کشورهاي فرامنطقه اي است که اين رصد به صورت شبانه روزي انجام مي شود.
فرمانده قرارگاه پدافند هوايي خاتم الانبياء(ص) ارتش با بيان اين که بخش دوم کار در يک اشراف اطلاعاتي، جمع آوري آشکار اطلاعات از جمله در خصوص سيستم و سلاح، چگونگي تبيين نيروها و گسترش سامانه هايي است که در سايت هاي خبري مطرح مي شود است، گفت: وقتي اطلاعات پنهان و آشکار با هم عجين مي شوند، يک تجزيه و تحليل جامعي در بخش شنود الکترونيکي به طور روزانه در اختيار شبکه يکپارچه پدافند هوايي کشور قرار مي گيرد.
امير سرتيپ اسماعيلي با اشاره به اين که علاوه بر سايت هاي زميني، هواپيماهاي شنود الکترونيکي پدافند نيز به جمع آوري اطلاعات مي پردازند، افزود: شنود ما هم به صورت استقراري است که در يک نقطه قرار دارد و هم تاکتيکي همانند سامانه صياد 40 و هم پرنده به صورت هواپيماها است.
وي از شنود الکترونيکي به عنوان يکي از حساسه هاي مکمل در پدافند هوايي ياد کرد و افزود: حساسه مکمل يعني اين که يک حساسه اي همانند رادار بايد کاري انجام دهد و اگر اطلاعات تکميلي نياز بود اين حساسه مکمل به نام شنود آن اطلاعات را کامل کند.
اين مقام ارشد نظامي کشورمان توضيح داد: به طور مثال ، ممکن است رادار يک هدفي را در يک فضا کشف کند که فقط اين هدف کشف مي شود اما نوع و تعداد آن توسط سامانه شنود مکمل مي شود و به رادار اطلاع داده مي شود.
امير سرتيپ اسماعيلي اظهارداشت: تا چند سال قبل روند به همين ترتيب بود اما با توجه به تهديدات نوين، تصورمان اين است که راهبرد پد افند هوايي بايد يک راهبرد غيرقابل پيش بيني باشد يعني از ناشدني ها ، شدني درست کند که در اين راستا در جايگاه خوبي قرار داريم.
سامانه کامل شنود الکترونيکي ˈصياد 40ˈ
فرمانده قرارگاه پدافند هوايي خاتم الانبياء(ص) خاطرنشان کرد: اين موضوع باعث شد که دربخش شنود ما سامانه اطلاعاتي، شناسايي الکترونيکي يا شنود الکترونيکي کاملتري به نام ˈ صياد 40ˈ که تماما توسط فرماندهي اطلاعات و شناسايي الکترونيکي قرارگاه پدافند هوايي در ارتش طراحي و توليد کنيم و آن را توسعه دهيم که اکنون در اين قرارگاه بهره برداري مي شود.
امير سرتيپ اسماعيلي با بيان اين که از اين سامانه به تعداد زيادي توليد شده و در سايت هاي پدافند هوايي مستقر کرده ايم، گفت: از مزيت هاي منحصربفرد اين سامانه متحرک بودن آن است.
وي اظهارداشت: البته سامانه هاي شنود به دليل آن که هيچ نوع انتشاري ندارد و همه انتشارات را مي گيرد توسط دشمن کشف نمي شوند ولي به دليل ضريب امنيتي بالا ما آنها را متحرک کرديم که پدافند غيرعامل با اين سامانه شنودعجين باشد.
امير سرتيپ اسماعيلي ادامه داد: قابليتي که اين سامانه شنود به شبکه يکپارچه پدافند هوايي مي دهد آن است که علاوه بر تکميل کردن اطلاعات قبلي ، انجام تاکتيک هاي جديد مانند رهگيري هواپيماهاي با سرنشين به کمک شبکه اي از همين سامانه هاي شنود را نيز فراهم مي کند.
وي افزود: قابليتي که صياد 40 به ما مي دهد اين است که هواپيمايي که از روي فضاي کشورمان عبور مي کند ، به هيچ عنوان متوجه نمي شود که از کدام نقطه رهگيري مي شود و وقتي که افسر صحنه پدافند هوايي بر عليه آن هواپيماي مهاجم اعم از واقعي يا فرضي اقدام تاکتيکي انجام دهد، چندين پله از تصور آن هواپيماي حمله بر واقعي و يا فرضي جلوتر است.
به گفته امير سرتيپ اسماعيلي، چيزي که صياد 40 به ما هديه مي دهد غافلگيري دشمن است که اين يکي از نقاط برجسته استفاده از سامانه هاي شنود درسيستم هاي پدافند هوايي است .
طراحي و ساخت سامانه راصد 32
فرمانده قرارگاه پدافند هوايي خاتم الانبياء(ص) ارتش در ادامه با اشاره به طراحي و ساخت سامانه ˈراصد 32ˈ و پيوستن آن به شبکه يکپارچه پدافند هوايي کشورگفت: اين سامانه تحت عنوان ديده باني هوشمند به شبکه يکپارچه پدافند هوايي کشور متصل شده که قابليت هاي مختلفي ارايه مي کند.
امير سرتيپ اسماعيلي توضيح داد: اين سامانه موجب مي شود که سمت و تمام اطلاعات پروازي يک هدف کشف شده توسط شبکه ديده باني مستلزم صرف زمان نشود و بلافاصله و در همان لحظه اي که هدف توسط اين ديده باني هوشمند کشف مي شود با استفاده از تکنيک الکترونيک به پست هاي فرماندهي ارسال مي شود.
وي ادامه داد: بدين ترتيب دقيقا براي فرمانده صحنه نبرد در مراکز فرماندهي و کنترل اين گونه تبيين مي شود که خودش دارد هدف را مي بيند و فقط از اطلاعات شنيداري استفاده نمي کند.
امير سرتيپ اسماعيلي اظهارداشت: سامانه راصد 32 که از سوي صنعت دفاعي کشور به صورت انبوه توليد شده و به تعداد زيادي در اختيار قرارگاه پدافند هوايي خاتم الانبياء(ص) ارتش قرار گرفته شده است ،هم اينک در بسياري از مناطق حساس، حياتي ، هسته اي و حتي مناطق رزمايشي کشور مورد استفاده قرار مي گيرد.
وي تصريح کرد: استفاده از راصد 32 يک قابليت ديگر هم دارد بدين معني که نيازمند ايستادن يک ديده بان در يک نقطه خاص نيست و اين سامانه به راحتي در حالت سيار و تاکتيکي نيز قابل استفاده است.