نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

رئیس مجلس: امام بدون امت نمی‌توانست کاری پیش ببرد

منبع
خانه ملت
بروزرسانی

خانه ملت/ رئیس مجلس در یادوارۀ شهدای رودبار با بیان اینکه  امام (ره) بدون مردم و امت نمی‌توانست چنین حرکتی را انجام دهد، گفت: امام به خداوند تعالی، سنت‌های الهی، و مردم ایمان داشت. امام بدون مردم نمی‌توانست کاری پیش ببرد.

مهمترین بخش اظهارات محمدباقر قالیباف به شرح زیر است:

امام (ره) در کنار حفظ وحدت تنوع آرا و نظرات را می‌پذیرفتند و بدون مردم کاری پیش نمی‌بردند

* امام (ره) بدون مردم و امت نمی‌توانست چنین حرکتی را انجام دهد.

* امام به خداوند تعالی، سنت‌های الهی، و مردم ایمان داشت.
* امام بدون مردم نمی‌توانست کاری پیش ببرد.
* ملت نقش اساسی را در این مسیر ایفا کردند.
* امام (ره) همیشه بر وحدت تأکید داشتند و رمز پیروزی را وحدت می‌دانستند و حضرت امام در کنار حفظ وحدت تنوع آرا و نظرات را نیز می‌پذیرفتند و به نظرات دیگران، قومیت‌ها، مذاهب احترام می‌گذاشتند.
امام (ره) در چارچوب عقلانیت، معنویت و عدالت امور انقلاب را پیش بردند

* با نگرش تحولی امام، شهید سلیمانی در مقابل همهٔ قدرت استکبار ایستاد.
* امام (ره) امام تحول بودند.
* ما مکتب ایشان را با سه رکن عقلانیت، معنویت و عدالت می‌شناسیم.
* امام در همین چارچوب همهٔ امور انقلاب را پیش بردند و با نگرش تحولی ایشان انقلاب اسلامی اتفاق افتاد و دفاع مقدس اداره شد.
* با همین نگرش تحولی بود که شهید سلیمانی در مقابل همه قدرت استکبار در منطقه ایستاد و با همین نگاه داعش را شکست دادیم.
* مجالس ذکر یاد شهدا یعنی از این باورها غفلت نکنیم.
امام (ره) فرصت را در اختیار ملت می‌گذاشت

* با حضور مردم در میدان جنگ اتفاقات عظیمی رخ داد.
* امام به ملت اعتماد داشت و فرصت را در اختیار ملت می‌گذاشت.
* دوران دفاع مقدس ارتش و سپاه بود، اما همه میدانیم در جنگ زمانی عملیات‌ها موفق شد که بنی‌صدر به‌عنوان فرمانده قوا که نگرشی غیر از سنت‌های الهی داشت و اجازهٔ حضور به مردم را نمی‌داد عزل شد که بعد از آن با حضور مردم در میدان اتفاقات عظیمی رخ داد.
امید و آرامش امام از سر منطق قرآن و اهل‌بیت بود

* اساس انقلاب و نهضت امام بر پایه سنت‌های الهی و مردم است.
* اگر امام امید و آرامش داشت، بدون منطق نبود و از منطق قرآن و اهل‌بیت بود.
* بنده معتقدم هر کجا چالشی داریم به‌خاطر فاصله‌گرفتن از همین باور و ارزش‌هاست.
قدرت جمهوری اسلامی به قلب مردم است

* قدرت نظامی ما نقش بازدارندگی خود را دارد، اما قدرت جمهوری اسلامی به قلب مردم است.
* اگر مردم قلباً باور به نظام اسلامی داشته باشند، ما محکم پیش می‌رویم، هر کجا موفقیتی کسب کردم جایی بوده است که مردم حضور داشته‌اند و هرجا موفق نبوده‌ایم، جایی بوده است که فرصت به مردم ندادیم. باید حل مشکلات را نیز به مردم بسپاریم.
تجدیدنظر در حکمرانی ربطی به اصول ندارد، بلکه دربارهٔ نحوهٔ ادارهٔ جامعه است

* وقتی از حکمرانی نو می‌گوییم، برخی فکر می‌کنند باید جمهوری اسلامی یا قانون اساسی را عوض کنیم. نه، این‌گونه نیست.
* اندیشه‌های سیاسی‌های امام مبتنی‌بر اندیشه‌های قرآنی است که اصول ماست. این‌ها تغییر پیدا نمی‌کنند.
* نظام جمهوری اسلامی نهادی برخواسته از این اندیشه است و آن چیزی که ما باید به آن توجه کنیم نحوهٔ مدیریت و حکمرانی ما در ادارۀ نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
برای ما مسئولان مهم‌تر از جهاد تبیین، جهاد تصمیم درست و صحیح است

* بنده معتقدم برای ما مسئولان مهم‌تر از جهاد تبیین، جهاد تصمیم درست و صحیح است.
* تصمیم درست تصمیمی است که مبتنی‌بر خرد جمعی و برخاسته از حرکت علمی باشد.
* تصمیم درست باید شجاعانه و با مسئولیت‌پذیری باشد، تصمیم درست تصمیمی است که وقتی آن را گرفتی، حاضر باشی آبرو و مال و جان خود را در راه آن بگذاری، تصمیم درست تصمیمی است که نسبت به مردم با محبت، عدالت و انصاف باشد.

مشروح اظهارات رئیس مجلس را در ادامه بخوانید:

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی که صبح امروز (دوشنبه، 15 خرداد 1402) به منظور حضور در مراسم گرامیداشت قیام پانزده خرداد شهرستان رودبار با محوریت شهید سید یونس حسینی رودباری، وارد استان گیلان شده بود با حضور در مصلای امام خمینی(ره)، پس از استماع مشکلات و دغدغه‌های مردم حاضر در این مراسم، ضمن تسلیت سی‌وچهارمین سالگرد ارتحال امام(ره) و گرامیداشت قیام پانزده خرداد به ویژه یاد و خاطره شهید سید یونس حسینی رودباری، گفت: ماه خرداد از ابعاد مختلف برای همه ما به یاد ماندنی است.

تأثیر مناسبت‌های خردادماه در عرصه ملی و بین‌المللی

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه مناسبت‌های خرداد ماه در عرصه ملی و بین‌المللی تأثیرات فراوانی داشته است، اظهار داشت: این ماه در استان گیلان از این باب مهم است که از یک منظر در خرداد ماه 1299، نهضت میرزا کوچک خان جنگلی آغاز شد.

رئیس مجلس در ادامه به حادثه تلخ زلزله سال 1369 اشاره کرد و گفت: از منظر دیگر در خرداد ماه 1369 شاهد حادثه تلخ زلزله بودیم. همان شب وقوع زلزله به دلیل اینکه فرماندهی سپاه چهارم کربلا را برعهده و در رامسر حضور داشتم و قرار بود مانوری اتفاقاً با موضوع مقابله با حوادث غیرمترقبه برگزار کنیم اما وقتی این اتفاق افتاد به سمت رشت آمده و بعد از نماز صبح با پیاده روی 12 کیلومتری به رودبار آمدیم که هم زمان با ورود شاهد صحنه‌های تلخ و سختی در منطقه بودیم و من از همان روز اول تا زمانی که شرایط سر و سامان پیدا کرد در اینجا ماندم.

دفاع مقدس به انقلاب اسلامی عمق داد/ شهدای گیلانی در همه حوادث ایفای نقش کردند

وی با بیان اینکه در خرداد ماه 1342 زمان آغاز نهضت امام خمینی(ره) بود، یادآور شد: از دیگر وقایع مهم خرداد، روز چهاردهم خرداد روز رحلت حضرت امام خمینی(ره) است؛ امامی که جز برای خدا کلامی نگفت و جز در راه خدا گامی برنداشت.

قالیباف اضافه کرد: خرداد ماه همچنین از جهت دیگری مهم است چرا که سوم خرداد ماه یعنی زمان آزادسازی خرمشهر به عنوان نقطه عطفی در دوران دفاع مقدس رخ داد؛ جنگی که با حمایت کشورهای شرق و غرب باعث شد صدام به ایران حمله کرده و ظرف چند ماه بخش‌هایی از کشورمان را تسخیر کند اما ما توانستیم خرمشهر را آزاد کنیم و سرنوشت انقلاب اسلامی تغییر کند. در دوران دفاع مقدس، انقلاب اسلامی عمق یافت و در تمام ابعاد خود توسعه پیدا کرد.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان ادامه داد: توطئه دیگر دشمنان یعنی حمایت از منافقین برای عملیات‌های نظامی و ترور علیه کشورمان نیز از خرداد ماه آغاز شد. شما مردم گیلان نیز نمادی از شهدای بزرگ را در استان خود دارید که در همه این حوادث ایفای نقش کرده‌اید که بزرگی و عظمت شهر شما را نشان می‌دهد و نقش شهر شما را در همه تاریخ در حفظ ایران، انقلاب، انسانیت، آزادی، مبارزه با ظلم به رخ می‌کشد.

روحیه «ما می‌توانیم»، فرهنگی بود که امام(ره) آن را زنده کرد

وی افزود: اینکه می‌گوییم شهدا نماد انقلاب هستند به این دلیل است که مجدداً سنت‌های الهی را به جامعه آوردند و آن را یادآوری کردند. اینکه سنت‌های الهی نه تبدیل و نه تحویل می‌شوند، از یادگارهای دوران دفاع مقدس و امام راحل(ره) است که با مجاهدت ملت قهرمان ایران در این عرصه و زمان در سطح ملی نشان داده شد. این روحیه «ما می‌توانیم» فرهنگی بود که حضرت امام(ره) زنده کرد.

امت اسلامی با الگوگیری از نهضت امام خمینی(ره)، مقابل رژیم صهیونیستی ایستادند

قالیباف در ادامه با بیان اینکه امام(ره) باعث احیای مجدد اسلام در این مقطع از زمان شد، عنوان کرد: بی‌شک نهضت امام(ره) و خون شهدا باعث عزت مسلمانان شد. اگر به وقایع دهه 40 بنگرید، می‌بینید که هم عصر با وقایع دهه 60 میلادی است. همزمان با آغاز و پایه‌گذاری نهضت امام(ره)، رژیم صهیونیستی اتفاقات دیگری را در منطقه رقم زد، در سازمان ملل به رسمیت شناخته شد و جنگ‌های جدی را شروع کرد. در آن زمان در دنیا شاهد سیطره صهیونیست‌ها و شکست امت‌های اسلامی بودیم و امت اسلامی با الگوگیری از نهضت امام خمینی(ره) توانستند در مقابل رژیم صهیونیستی بایستند در حالی که این رژیم از تجهیزات قوی نظامی برخوردار بوده و آمریکا، انگلیس و کشورهای غربی با همه توان و سیاست‌های خبیثانه خود پشت آنها هستند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هم زمان با اینکه غربی‌ها به دنبال این بودند که اساس دین را از جوامع دور کنند، نهضت امام خمینی(ره) با گره خوردن با دین آغاز شد تا با حفظ استقلال و سرزمین، عزت را به مسلمانان بازگردانده و اسلام را احیا کند و این همان نکته‌ای است که نباید از آن غفلت کنیم.

امام(ره) بدون همراهی امت نمی‌توانست مسیر انقلاب را طی کند

قالیباف همچنین با بیان اینکه امروز دشمنی استکبار جهانی با انقلاب اسلامی و ایران تمام نشدنی است، گفت: تا زمانی که ما با نیروی متکی بر سنت‌های الهی و مردم پیش برویم، دشمنان مقابل ما می‌ایستند چرا که نمی‌خواهند اجازه بدهند جمهوری اسلامی به‌عنوان یک حکومت و نظام مستقل، مستحکم و قوی تبدیل به الگویی برای سایر کشورها شود که اگر این اتفاق بیفتد باعث می‌شود نتوانند سایر کشورها را زیر یوغ خود بیاورند تا به اهداف خود برسند.

رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه عزت امروز را مدیون امام(ره) و شهدا هستیم، عنوان کرد: امام(ره) بدون همراهی امت خود نمی‌توانست این مسیر را طی کند که رهبر معظم انقلاب نیز در مراسم سالگرد ارتحال امام(ره) به آن اشاره کردند که امام به سنت‌های الهی و مردم ایمان داشت. امام(ره) بدون امت نمی‌توانست کاری از پیش ببرد و ملت و مردم ما بودند که نقش جدی در این مسیر ایفا کردند.

از منظر امام(ره)، وحدت در کنار پذیرش تنوع آرا، رمز پیروزی است

وی در ادامه با یادآوری این مطلب که امام(ره) همواره بر وحدت تأکید داشته و رمز پیروزی را وحدت می‌دانستند، عنوان کرد: ایشان در کنار این موضوع، پذیرش تنوع آرا را داشتند و به همه آنها احترام می‌گذاشتند. ایشان به قومیت‌ها و مذاهب احترام می‌گذاشتند و مهم‌ترین راهبرد کشور را وحدت می‌دانستند.

قالیباف در ادامه امام(ره) را امام تحول معرفی کرد و افزود: ما مکتب امام(ره) را با عقلانیت، معنویت و عدالت می‌شناسیم و در همه امورات می‌بینیم که ایشان با این نگرش تحولی میدان انقلاب و دفاع مقدس را مدیریت کردند و شهید سلیمانی نیز با همین نگرش توانست مقابل نیروهای ظالم در منطقه ایستاده و داعش را شکست دهد.

عزل بنی صدر، آغاز موفقیت‌ عملیات‌ها در دفاع مقدس بود

رئیس مجلس ادامه داد: مراسم امروز تحت عنوان گرامیداشت قیام پانزده خرداد، مراسم ذکر و یاد نام شهداست. امام ما امام امید و همواره پشت رزمندگان ایستاده بود. در اوج حملات در جنگ تحمیلی ایشان در تلویزیون حاضر شدند و صحبت‌هایی کردند که آرامش در همه کشور حاکم شد. امام(ره) به ملت اعتماد داشت و فرصت را در اختیار ملت قرار می‌داد.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت ارتش و سپاه در دوران دفاع مقدس، یادآور شد: شاید این نیروها، انسجام کافی را به علت نزدیکی به زمان انقلاب اسلامی، نداشتند اما همه ما می‌دانیم زمانی عملیات‌ها در جنگ موفق شد که بنی صدر به‌عنوان فرمانده کل قوا که نگرشی غیر از سنت‌های الهی و باورهای امام(ره) داشت، عزل شد چرا که او اجازه حضور مردم در صحنه دفاع مقدس را نمی‌داد.

مردم، اساس و محوریت انقلاب و نهضت امام(ره) بودند

قالیباف ادامه داد: پس از عزل بنی صدر بود که شاهد شکست حصر آبادان طی 2 ماه بودیم، پیروزی عملیات طریق القدس و آزادسازی هویزه را شاهد بودیم و به دنبال آن، آزادسازی خرمشهر در سوم خرداد ماه رخ داد که همه به دلیل ایمان و باور امام(ره) به مردم بود که آنها را به میدان آورد.

رئیس قوه مقننه اضافه کرد: صرفاً هم نظامیان به میدان رزم نیامدند بلکه اگر همین استان گیلان را بنگرید، می‌بینید که از کارگر، کاسب، معلم و دانشجو و از قشرهای مختلف به میدان آمدند. مردم اساس و محوریت انقلاب و نهضت امام(ره) بودند از این رو سنت‌های الهی و مردم از پایه‌های نهضت ایشان است و ما نیز امروز باید به همین موضوعات توجه کنیم.

چالش‌های امروز اقتصاد کشور به دلیل فاصله گرفتن از باورها و ارزش‌های انقلاب است

وی در ادامه با بیان اینکه منطق امام(ره)، منطق الهی، منطق ائمه(ع) و منطقی مبتنی بر مردم بود، عنوان کرد: امروز هر کجا چالشی در حوزه اقتصادی و فرهنگی داریم به دلیل فاصله گرفتن از همین باورها و ارزش‌ها است. برخی معتقدند اگر ما به این ارزش‌ها پایبند باشیم موفق نمی‌شویم در حالی که ما معتقدیم فاصله گرفتن از این ارزش‌ها باعث می‌شود موفق نشویم.

قالیباف همچنین به بیان علت دشمنی دشمنان با ما پرداخت و گفت: آنها نمی‌خواهند نظام جمهوری اسلامی مستحکم و قوی باشد تا الگویی برای سایر جوامع باشد. البته ما در مسیر خود اشکالات و ایراداتی هم داریم که باید اصلاح شود.

نظام مقدس جمهوری اسلامی نهادی برخاسته از اندیشه امام(ره) است

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین اندیشه‌های امام(ره) را مبتنی بر اندیشه‌های قرآنی دانست که تغییر نمی‌کند و گفت: وقتی از حکمرانی نو می‌گوییم، برخی فکر می‌کنند باید جمهوری اسلامی یا قانون اساسی را عوض کنیم. نه، این‌گونه نیست. اندیشه‌های سیاسی‌های امام مبتنی‌بر اندیشه‌های قرآنی است که اصول ماست. این‌ها تغییر پیدا نمی‌کنند. نظام مقدس جمهوری اسلامی نهادی برخواسته از این اندیشه است و آن چیزی که ما باید به آن توجه کنیم نحوه مدیریت و حکمرانی ما در ادارۀ نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

وی در ادامه با بیان اینکه دشمنان ما از ابتدای انقلاب قصد داشتند با سرکوب جلوی تداوم حرکت انقلاب را بگیرند، عنوان کرد: در ادامه شاهد تحمیل جنگ بودیم که دشمنان قصد داشتند با جنگ سخت جلوی ما را بگیرند اما امروز روش دشمن تغییر کرده و جنگ ترکیبی و تغییر در ادراک و ذهن مردم را برگزیده‌اند که سال گذشته شما شاهد اوج حرکت آنها بودید که روز گذشته رهبر معظم انقلاب به صورت دقیق به تبیین آن پرداختند.

قدرت جمهوری اسلامی به قلب مردم است

قالیباف ادامه داد: قدرت نظامی ما نقش بازدارندگی خود را دارد اما قدرت جمهوری اسلامی به قلب مردم است که اگر قلب مردم را داشته باشیم می‌توانیم محکم پیش برویم از این رو باید حل مشکلات را نیز به دست مردم بسپاریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: هر کجا موفق بوده‌ایم جایی بوده که مردم بودند و هر کجا موفق نبودیم جایی است که فرصتی به مردم داده نشده است و این برای همه امور صدق می‌کند.

مردم در جنگ ترکیبی، جهاد تبیین و مسئولان، جهاد تصمیم را دنبال کنند

وی ادامه داد: امروز در جنگ ترکیبی باید جهاد تبیین را دنبال کنیم و همه نخبگان و کارشناسان باید ترسیم صحیح شرایط را به گونه‌ای انجام دهند که دشمن از آن سوءاستفاده نکند و مهم‌تر از اینها برای ما مسئولان، جهاد تصمیم است. تصمیم درست نیز تصمیمی است که مبتنی بر خِرد جمعی و برخاسته از حرکت علمی و تخصصی نسبت به یک مسأله و حل آن باشد، تصمیم درست شجاعانه و مسئولانه است، تصمیم درست تصمیمی است که وقتی تصمیم به انجام آن گرفتید جان، مال و آبروی خود را برای آن بگذارید، تصمیم درست تصمیمی است که درجریان آن عدالت و انصاف را رعایت کنیم، تصمیم درست سهم خواهی و منفعت طلبی نیست.

قالیباف افزود: یک مدیر جهادی در هر سطح و مسئولیتی که باشد می‌داند که هدف جمهوری اسلامی این است که دشمن نتواند الگوی برای جامعه شود پس باید یک الگوی کاملاً کارآمد و به روز و مبتنی بر مدیریت صحیح، درست، چابک و سایبرنتیکی و نه یک مدیریت داینامیکی باشد.

تلاش مجلس، اتخاذ تصمیم‌های اقتصادی درست است

رئیس مجلس در ادامه با بیان اینکه تمام تلاش ما در مجلس این بوده است که در این مسیر قدم برداریم، عنوان کرد: ما تلاش داشته و داریم تصمیم‌های اقتصادی درست بگیریم و با خِرد جمعی مسائل را حل کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه منابع مالی و انسانی کافی برای حل مشکلات کشور داریم، گفت: در حال حاضر در نقطه اوج استفاده از ظرفیت نیروهای انسانی از جمله جوانان خلاق، دانشمند، باسواد و معتقد قرار داریم که باید تا زمان از دست نرفته و این ظرفیت را با توجه به نمودار جمعیتی در سال‌های آینده از دست نداده‌ایم، استفاده کنیم.

مردم باید نتیجه احکام لایحه برنامه را هر ساله ببینند

قالیباف در ادامه با بیان اینکه ما و نمایندگان در مجلس با همان فرهنگ دفاع مقدس با رویکرد مسأله محوری به دنبال بررسی لایحه برنامه هفتم هستیم، عنوان کرد: کشور چند مشکل اساسی به عنوان اولویت دارد که در صورت حل آنها، سایر مشکلات نیز برطرف خواهد شد ولی باید دقت داشت که همین موضوعات اصلی نیز صرفاً با حضور مردم برطرف می‌شود.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان ادامه داد: لایحه برنامه باید به گونه‌ای تدوین شود که مردم هر سال نتیجه تصویب احکام آن را ببینند و نتیجه بخشی آن، صرفاً به سال آخر آن موکول نشود.

امروز جنس تسخیر دشمن از خاک میهن به ذهن جوانان تغییر کرده است

وی افزود: زمانی دشمن قصد داشت بخشی از خاک ما را تصاحب کند اما امروز جنس این تسخیر تغییر کرده و تلاش دارد ذهن جوانان را تسخیر کند. از این رو باید تلاش کنیم با کارآمدی بتوانیم در جنگ پیش رو که آغاز شده موفق شویم و مبتنی بر سنت‌های الهی و تکیه به مردم حرکت کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: امید ما به فرهنگ الهی، اهل بیت(ع) و مردم است و می‌د‌انیم در این مسیر با تلاش پیروز خواهیم شد.

تمرکزگرایی باعث هزینه اضافی در مدیریت کشور می‌شود
 
قالیباف همچنین در جلسه شورای اداری شهرستان رودبار حاضر شد و در این نشست گفت: امروز بخشی از قدرت جمهوری اسلامی در دست ماست که ثمره خون شهدا و امام شهدا است از این رو باید با اختیاراتی که داریم بتوانیم برای مردم و رفع مشکلات آنها کار کنیم.

وی با بیان این‌که «دشمنی دشمنان انقلاب پایان نمی‌پذیرد»، گفت: طبق فرمایشات رهبری سنت‌های الهی تغییر ناپذیر بوده و خداوند پیروزی مؤمنان را تضمین کرده است. از دید من دشمنان ما فقط به دنبال این هستند که جمهوری اسلامی در حوزه توزیع قدرت، یک الگوی موفق نباشد و زمین بخورد.

وی با بیان این‌که« آن‌ها استقلال از جنسی که ما به دنبال آن هستیم را نمی‌خواهند»، اظهار داشت: اگر ایران قدرتمند را می‌خواهیم باید کارآمدی دین در جامعه را به اثبات برسانیم و اگر می‌خواهیم راه امام(ره) و شهدا را پاس بداریم باید الگوی جمهوری اسلامی را موفق جلوه دهیم. ما می‌خواهیم پرقدرت باشیم و به الگو تبدیل شویم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که «یکی از موضوعات مهم که باید دنبال شود، تمرکززدایی از مرکز و واگذاری کارهایی از جنس تصدی‌گری و محلی به استان‌هاست»، عنوان کرد: یکی از گره‌هایی که باعث هزینه اضافی در کار می‌شود به دلیل تمرکزگرایی است.

وی با ذکر مثالی در این باره گفت: چرا باید تنظیم آرد نانوایی نیز در مرکز انجام شود؟ البته باید پنل اصلی آن در مرکز باشد اما دخالت در توزیع آن باید بر عهده بخشداری هر منطقه باشد. این ظرفیت از سال گذشته در دولت فعلی فراهم شده است که توزیع آرد به گونه‌ای باشد که هیچ نانوایی در جریان پخت نان با کمبود آرد مواجه نشود.

وی برای حل چنین مشکلاتی به یکی از اقدامات مجلس یازدهم اشاره کرد و یادآور شد: در جریان بررسی بودجه ۱۴۰۰، تبصره ۱۸ بودجه در حوزه اشتغال به نحوی تصویب شد که اعتبارات این حوزه به استانداری‌ها واگذار شود که البته در سال ۱۴۰۱ به خوبی اجرا نشد که حتی به نظر می‌رسد اعتبارات این حوزه در این سال به ۱۰ درصد هم نرسید اما در سال ۱۴۰۲ با توجه به گفت و گویی که با رئیس جمهور داشتیم به این نتیجه رسیدیم که تخصیص اعتبارات حوزه اشتغال بار دیگر از مسیر قانونی خود طی شده و بدون طی مسیر سازمان برنامه و بودجه از طریق حسابی در خزانه‌داری هر استان، به این حوزه تخصیص می‌یابد که رقم قابل توجهی به میزان حدود ۱۴۰ همت خواهد بود صورت گیرد. در چنین شرایطی این تصمیم می‌تواند به اقتصاد خُرد استان‌ها و در استانی مانند گیلان در حوزه صنایع دستی، گردشگری و صادرات کمک کند. در نهایت مسئولان استانی از استاندار تا مدیران باید نسبت به نحوه تخصیص این اعتبار پاسخگو باشند.

قالیباف موضوع مولدسازی در کشور را ناشناخته توصیف کرد و افزود: زمانی که من وارد نیروی انتظامی شدم سهم این نهاد ۳.۲ درصد از بودجه عمومی بود و زمان خروج من از ناجا این میزان با ۰.۲ درصد کاهش به ۳ درصد رسید اما تصور بر این بود که بودجه ناجا افزایش یافته است چرا که ظرف این مدت اقدامات زیادی صورت گرفت؛ سیستم نوسازی شد و تعداد پاسگاه‌ها نیز افزایش یافت.

وی در ادامه با ابراز تأسف از این‌که «نوع نظارت در برخی‌ دستگاه‌های نظارتی باعث شده شجاعت از مدیران گرفته شود و از ظرفیت‌ها استفاده نشود»، اظهار داشت: در حال حاضر مولدسازی به استان‌ها واگذار و موانع سر راه آن برداشته شده است از این رو می‌خواهم جلسه مولدسازی هر هفته در استان برگزار شود. این مولدسازی‌ها صرفاً برای دارایی‌های غیرمنقول و غیرنیاز است و شامل سهام در بورس نمی‌شود.

وی با اشاره به این‌که برای تولید هر متر مکعب انرژی ۸ دلار اما برای صرفه‌جویی همین میزان تنها یک دلار بودجه نیاز است، عنوان کرد: اگر روش‌های غلط را اصلاح کنیم می‌توانیم کمبود و ناترازی حوزه انرژی را برطرف کنیم. در حال حاضر ۱۰۴ میلیارد دلار در سال از محل هدر رفت انرژی به باد می‌دهیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که «مشکلات حوزه انرژی برق از طرفی به علت ناترازی در حوزه برق و گاهی به دلیل بد مصرف کردن است، اظهار داشت: حل موضوع در این حوزه نیازمند راهکارهای میان مدت و بلندمدت است اما شما مدیران استانی باید ناترازی‌ها را در زمان تابستان و زمستان مدیریت کنید.

وی با بیان این‌که «در زمان زلزله رودبار، جزو اولین گروه‌هایی بوده که برای خدمت‌رسانی خودش را به رودبار رسانده است»، گفت: بعد از ۳۰ سال آمده‌ایم تا برخی مشکلات منطقه را بررسی کنیم که از اهم آن مشکل حوزه آب است. ما با همه وجود تلاش می‌کنیم که مشکل آب گلستان، مازندران و گیلان حل شود. بحث مدیریت زباله سواحل گیلان نیز از جمله مواردی است که با وجود اینکه قابل حل است اما حدود ۵۰ سال است ادامه دارد.

وی هم‌چنین با بیان این‌که «موضوع زباله موضوعی قابل حل است»، عنوان کرد: همه ابعاد این مسأله را می‌شناسم و این موضوعی است که در بدترین شرایط و بدون هزینه ظرف مدت ۳ سال قابل حل است اما هنوز ۵۰ سال است روی زمین مانده است. موضوعات این چنینی با همت مسئولان و مردم برطرف می‌شود.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره