نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

آمریکا: برای مقابله با ایران برای توقیف کشتی‌ها، گروه ضربت و تفنگدار دریایی به منطقه اعزام می‌کنیم

منبع
ايسنا
بروزرسانی
آمریکا: برای مقابله با ایران برای توقیف کشتی‌ها، گروه ضربت و تفنگدار دریایی به منطقه اعزام می‌کنیم

ایسنا/ ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا پنجشنبه شب اعلام کرد که وزارت دفاع این کشور یک گروه ضربت دریایی را به همراه یگانی از تفنگداران دریایی آمریکا راهی خلیج فارس می‌کند. سخنگوی شورای عالی امنیت ملی کاخ سفید نیز از ایران خواست تا به آنچه که "رفتارهای بی‌ثبات‌کننده" خوانده شد، پایان دهد.

بر اساس بیانیه ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا، در واکنش به تلاش اخیر ایران برای توقیف کشتی‌های تجاری در محدوده ماموریت این مرکز فرماندهی، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا دستور داده است یک گروه عملیاتی خاکی آبی این کشور، به حضور نظامی این کشور در خلیج فارس افزوده شود.
گروه تهاجم خاکی آبی نیروی دریای آمریکا معمولا شامل سه کشتی تهاجم آبی‌خاکی، یگانی از ۲۲۰۰ تفنگدار دریایی، مجهز به تانک آبرام، مهندسان و خودروهای رزمی و ضدگلوله، هلیکوپتر تهاجمی تک موتو هریر و دیگر قابلیت‌های تهاجمی و دفاعی است.
مایکل کوریلا، فرمانده ستاد مرکز فرماندهی آمریکا گفته است این مرکز «به دفاع از آزادی تردد در منطقه فرماندهی خود که شامل یکی از مهم‌ترین آبراه‌های جهانی می‌شود متعهد است و تقویت حضور نیروهای دریایی آمریکا توانایی منحصر به فردی را در اختیار آن قرار می‌دهد تا در کنار کشورهای شریک آمریکا در منطقه از ایمنی تردد تجاری، برقراری قوانین بین‌المللی و بازداشتن ایران از فعالیت‌های بی‌ثبات کننده‌اش در خلیج فارس اطمینان حاصل کند.»
به گزارش خبرگزاری فرانس ۲۴، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا(پنتاگون) هم روز پنج‌شنبه اعزام گروه آمادگی آبی-خاکی USS Bataan و یگان بیست و ششم نیروی دریایی آمریکا(Marine Expeditional) را به منطقه خلیج فارس تایید کرد.
این گروه شامل سه کشتی از جمله Bataan و یک ناو جنگی است. یگان اکتشافی نیروی دریایی آمریکا نیز که قرار است اعزام شود، متشکل از ۲ هزار و ۵۰۰ تن از نظامیان نیروی دریایی آمریکا است. علاوه بر کشتی Bataan، به همراه این گروه دو ناو جنگی دیگر نیز به نام‌های USS Mesa Verde و USS Carter Hall اعزام می‌شوند.
تصمیم ثبات‌زدای پنتاگون در حالی اتخاذ شده است که هفته گذشته نیز یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا در جمع خبرنگاران گفت که واشنگتن به دلیل آنچه محافظت بیشتر از کشتی‌ها در برابر اقدامات ایران  عنوان کرد، استفاده از جنگنده‌های F-۱۶ در منطقه خلیج فارس را افزایش خواهد داد.
بنابر گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این مقام پنتاگون روز جمعه تصریح کرد که ایالات متحده در هفته جاری جت‌های جنگنده F-۱۶ را به خلیج فارس می‌فرستد تا فعالیت هواپیماهای تهاجمی A-۱۰ را که بیش از یک هفته است در آنجا گشت زنی می‌کنند، تقویت کند.
مقامات آمریکایی برای توجیه حضور نظامی خود در خاورمیانه و خلیج فارس مدعی هستند که با این اقدامات امنیت منطقه را برای کشورهای حاشیه خلیج فارس و عبور کشتی‌های سراسر جهان تامین می‌کنند. این در حالی است که اقدامات تنها موجب افزایش تنش‌ها در منطقه شده و جمهوری اسلامی ایران نیز بارها تاکید کرده است که این کار بر عهده کشورهای منطقه است و آن‌ها خود قادر به انجام آن هستند.

جان کربی: ایران به رفتارهای بی‌ثبات‌کننده پایان دهد
به گزارش ایسنا، جان کربی، سخنگوی شورای عالی امنیت ملی کاخ سفید نیز روز پنج‌شنبه در گفت‌وگویی با صدای آمریکا در پاسخ به این سوال که با توجه به توقیف نفتکش حامل نفت ایران توسط آمریکا در ماه آوریل (فروردین-اردیبهشت) و وعده ایران برای تلافی کردن "آیا آمریکا آماده درگیری نظامی با ایران در خلیج فارس است؟" گفت: کسی نمی‌خواهد شاهد درگیری مسلحانه در منطقه خلیج (فارس) باشد.
وی در ادامه با طرح ادعای حمله ایران به کشتی‌ها در خلیج فارس مدعی شد: تقریبا از حملات ایران به کشتی‌ها کاسته نشده است. برخی از آن‌ها موفق بوده‌اند و برخی به دلیل دخالت ما ناکام مانده‌اند.
کربی ادامه داد: شما شاهد بودید که پنتاگون اخیرا اعلام کرد که نیروهای جدیدی را به منطقه حلیج (فارس) ارسال کرده تا توان بیشتری برای بازداری در برابر این نوع حملات داشته باشیم.
سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در ادامه از ایران خواست تا به آنچه که "رفتارهای بی‌ثبات‌کننده" تهران خوانده شد، پایان دهد.
کربی در انتها گفت: ما در عین حال اطمینان حاصل خواهیم کرد که توانمندی‌های لازم را دراختیار داشته باشیم و شرکا و متحدان‌مان اطمینان داشته باشند که ایالات متحده توانایی لازم برای دفاع از خودمان و منافع‌مان را دارد.
صحبت‌های جان کربی درحالی مطرح شده است که وال استریت ژورنال روز گذشته در گزارشی دادستان‌های فدرال آمریکا برای به حراج گذاشتن ۸۰۰ هزار بشکه نفت توقیف شده ایران که در یک نفتکش یونانی در سواحل تگزاس قرار دارد با چالش مواجه هستند زیرا شرکت‌هایی که تخلیه نفت‌کش‌ها را انجام می‌دهند، می‌گویند که آن‌قدر نگران اقدامات تلافی‌جویانه ایران هستند که نمی‌توانند کار تخلیه این محموله را انجام دهند.

گفتنی است؛ ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری اخیرش درباره اخبار منتشر شده در مورد اعزام جنگنده‌های F-۱۶ آمریکا به خلیج فارس، گفت: نقش دولت آمریکا در خصوص مسائل منطقه‌ای به ویژه امنیت منطقه هیچ‌گاه صلح آمیز و سازنده نبوده است.
او با بیان اینکه اظهارات و تحرکات آمریکا در ارتباط با این موضوع سازنده نیست و تداوم این‌گونه اقدامات می‌تواند به ایجاد حساسیت‌های جدید در منطقه و دامن زدن به بی ثباتی و ناامنی در این حوزه جغرافیایی کمک کند، گفت: ایران هر گونه اقدام غیر قانونی و غیر سازنده که امنیت منطقه را تحت تاثیر قرار دهد با حساسیت و دقت رصد و پایش می‌کند. ایران نسبت به هر گونه اقدام تحریک آمیز و غیر قانونی به خصوص در نزدیکی مرزهایش حساس است و نسبت به آن توجه ویژه‌ای دارد و حق خود را برای اتخاذ تدابیر مقتضی بازدارنده و منطبق با قواعد و مقررات بین‌الملل محفوظ می‌داند و از حقوق مسلم خود در این ارتباط استفاده می‌کند.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه توصیه ما به دولت آمریکا این است که از هر گونه اقدام تحریک‌آمیز، غیر سازنده و بی ثبات کننده در منطقه پرهیز کند، گفت: امنیت در منطقه یک مقوله یکپارچه است و تعمیق و تامین آن نیازمند همکاری همه کشورهای منطقه است و انتظار این است که دیگر کشورها در حوزه آبی خلیج فارس به مسئولیت خود در این زمینه توجه کنند و هشدارهای لازم را به آمریکا برای پرهیز از هر گونه اقدام تحریک آمیز و غیر سازنده بدهند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر