سرمقاله مردمسالاری/ آغاز عبور موفقیت آمیز از تحریم
مردم سالاري
بروزرسانی
مردمسالاري/ «آغاز عبور موفقيت آميز از تحريم» عنوان يادداشت روز روزنامه مردمسالاري به قلم حجت الاسلام محسن دعاگو (امام جمعه شميران) است که ميتوانيد آن را در ادامه بخوانيد:
«تحريم» در ادبيات سالهاي اخير ايران و نظام بين الملل جاي ثابت و البته پررنگي داشته و همچنان دارد که از جهات مختلف قابل بررسي است.
اول اينکه اين نوع رفتار (تحريم) در تحرکات ديپلماتيک هم واکشني غير منطقي و غير اخلاقي خوانده ميشود و البته گروهي هم تحريم را تنها راه مقابله ميدانند، مقابله با کشورهايي که به زعم تحريم کنندگان، رفتاري خلاف عرف را از خود به نمايش ميگذارند.
جمهوري اسلامي از همان سالها يا حتي شايد بتوان گفت، روزهاي ابتدايي استقرار نظام اسلامي در ايران دچار تحريمهايي شد که به طور آشکار غيرمنصفانه و به دور از انصاف بود. با اين حال، واقعيت غيرقابل کتمان اين بود که تحميل تحريمها که از اواخر سال 84 به واسطه رفتارهاي آنچناني دولت شدت گرفت و به قدري که مشکلات و بحرانهاي متعددي را موجب شد و وضعيت به گونهاي پيش رفت تا حتي دوستان دولت سابق هم از واژه «لب پرتگاه» براي تفسير آنچه بر جامعه حاکم شده بود، استفاده کنند و دقيقا به همين دليل «عبور از تحريم» به يکي از شعارهاي اصلي انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري بدل شد و حتي گروهي انتخابات را رفراندوم هستهاي نامگذاري کردند.
دولت روحاني اولين گامهاي اساسي خود را در فضاي هستهاي برداشت و با توجه به رويکرد اعتدال گونه و واقع بيني که اتخاذ کرده بود، به بلاتکليفي 10 ساله پايان داد. با به توافق رسيدن با 1+5 شرايط براي بهبودي و البته برچيده شدن تحريمها فراهم شد. حالا با گذشت روزهاي ابتدايي تعهد به توافق، شاهد کاهش تدريجي تحريمها هستيم و به همين دليل موجي از اطمينان به جامعه تزريق شده و موجب شده است تا مردم با اعتماد کامل تصميمات دولت را دنبال کنند.
اين شرايط در حالي رخ داده است که به دليل وضعيت به وجود آمده ناشي از دولتهاي نهم و دهم درگيريهاي ذهني به بالاترين حد ممکن خود رسيده بود و «نااميدي» پديدهاي بود که به طور کاملا نگران کنندهاي خودنمايي کرد، مسالهاي که فعلا حاشيه نشين شده است و اتفاقات اين چند وقت نشان ميدهد که قرار است دغدغههاي عمومي به حداقل ممکن برسند تا بلکه رضايتمندي عمومي جايگزين سرخوردگي در جامعه شود.
در اين بين نکته قابل تاسف و البته تامل اين است که افراطيون بدون توجه به پيام ملت در 24 خرداد، همچنان اصرار به رفتارهاي راديکال دارند و بدون در نظر گرفتن اينکه مشکلات در مسير سراشيبي قرار گرفته است، از توافق هستهاي به عنوان نشانهاي از تسليم پذيري دولت ايران ياد ميکنند و همچون گذشته و بدون اينکه به تبعات رفتارهاي اين چند سال نگاهي بيندازند، از روحاني و دولتش انتظار دارند تا سياست تهاجمي را از سر بگيرد و به جاي تنش زدايي، تنش زايي را سرلوحه کارش قرار دهد.
البته ذهن جامعه آگاه و هوشيار است و اين اطمينان وجود دارد که مردم در موقع مقرر، پاسخي قاطع به صاحبان تفکرات اينچنيني خواهند داد و با بيتوجهي، آنها را از متن به حاشيه سياست هدايت خواهند کرد. چرا که مردم ايران در برهههاي مختلف نشان دادهاند که ميتوانند برابر جرياناتي که مصالح نظام و منافع ملي را تهديد ميکنند، به طور منطقي بايستند و اجازه ندهند که منافع نظام را به دليل منفعتهاي سياسي و جرياني با خطر مواجه کنند.