مجله علمي ايلياد/ مقالهي جديدي که اخيراً در مجلهي Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology چاپ شده، نشان داده است که مصرف ميوه و سبزيجات ممکن است خطر ابتلا به بيماري عروق جانبي «PAD» را کاهش دهد. خوردن سه بار و يا بيشتر ميوه و سبزيجات در روز، خطر گسترش بيماري عروق جانبي را کاهش ميدهد.
دکتر «جفري برگر» بهعنوان دانشيار پزشکي و جراحي در دانشکدهي پزشکي دانشگاه نيويورک و نويسندهي همکار اين مقاله ميگويد: «مطالعهي کنوني اطلاعات مهمي به مردم ارائه ميدهد؛ از جمله اينکه چيزي به سادگي اضافه کردن ميوه و سبزيجات به رژيم غذايي روزانه ميتواند تأثير زيادي بر روي گسترش بيماري عروق جانبي داشته باشد.» دکتر «شان هفرون»، بهعنوان مدرس پزشکي در دانشگاه نيويورک و نويسندهي اول اين مقاله ميگويد: «مطالعهي ما شواهد بيشتري براي اهميت مصرف ميوه و سبزيجات در رژيم غذايي روزانه ارائه داده است.»
بيماري عروق جانبي، عروق پا را نازک ميکند و باعث محدود شدن خونرساني به ماهيچهها ميشود و از آن پس راه رفتن و حتي ايستادن مشکل ميشود.
نويسندگان مقاله ميگويند: «اگرچه مصرف ميوه و سبزيجات خطر بيماريهاي قلبي و سکته را کاهش ميدهد؛ ولي تأثير آن را بر روي بيماري عروق جانبي نميتوان با قطعيت اعلام کرد. بنابرين ما براي بررسي وجود اين ارتباط، رابطهي بين مصرف ميوه و سبزيجات و وجود اين بيماري را در يک جامعهي نمونهي بزرگ بررسي کردهايم.»
پس از مطالعهي دادههاي مربوط به ۳.۷ ميليون نفر که متوسط سن آنها ۶۴ سال بوده و ۶۴.۱ درصد آنها را زنان تشکيل دادهاند، محققين دريافتند که:
۱- افرادي که روزانه سه بار و بيشتر ميوه و سبزيجات مصرف کردهاند، ۱۸ درصد کمتر از افرادي که کمتر از اين خوراکيها استفاده کردهاند دچار بيماري عروق جانبي شدهاند.
۲- کمتر شدن بيماري عروق جانبي و رابطهي آن با افزايش مصرف ميوه و سبزيجات فقط در افرادي که اکنون و يا در گذشته سيگاري بودهاند، مشاهده شده است.
۳- به طور کل ۶.۳ درصد از شرکتکنندگان دچار بيماري عروق جانبي بودهاند در صورتي که ۲۹.۲ درصد از آنها روزانه سه بار و يا بيشتر ميوه و سبزيجات مصرف کردهاند.
شرکتکنندگان پرسشنامههايي را دربارهي شرايط زندگي و پزشکي خود تکميل کردند و در بيش از ۲۰،۰۰۰ مکان که امکان گرفتن تفاوت فشار خون گرفته شده از مچ دست و فشار خون مربوط به مچ پاي آنها وجود داشته است، مورد آزمايش قرار گرفتهاند. نويسندگان ميگويند: «مطالعهي ما تأييد کرد که مصرف ميوه و سبزيجات مردم آمريکا بسيار پايين است. ارتباط بين مصرف ميوه و سبزيجات و کاهش خطر ابتلا به بيماري عروق جانبي فقط با در نظر گرفتن سن، جنسيت، نژاد، وضعيت مصرف سيگار و فاکتورهاي ديگر قابل محاسبه است. احتمال اينکه زنان سفيد پوست و پير روزانه سه بار و يا بيشتر ميوه و سبزيجات مصرف کنند بيشتر بوده است؛ در صورتي که مردان سياه پوست جوان کمتر از سه بار در روز ميوه و سبزيجات مصرف کردهاند. در بين افرادي که اکنون و يا در گذشته سيگاري بودهاند، با مصرف بيشتر ميوه و سبزيجات احتمال ابتلا به بيماري عروق جانبي کمتر شده است.»
بازار