مهر/ محققان دريافتند پروتئين مشتق شده از سويا که بعد از خوردن به مغز ميرسد موجب کاهش زوال حافظه در موشهاي دچار اختلال شناختي شد.
با تجزيه پروتئينهاي سويا محققان به وجود مولکولي موسوم به ديپپتيد پي بردند که بر حافظه تأثير ميگذارد چراکه حاوي دو پروتئين تشکيل دهنده بلوکهاي موسوم به اسيدهاي آمينه است.
«توشيرو ماتسوي»، سرپرست تيم تحقيق از دانشگاه کيوشو ژاپن، در اين باره ميگويد: «پپتيدهاي که در طول مدت هضم تجزيه ميشوند، با چالش عبور از سد خون و رسيدن به مغز مواجه هستند. مطالعه ما بر روي موشها نشان ميدهد که اين پپتيدها بر حافظه موشها تأثير خوبي دارند.»
محققان در اين مطالعه، تأثيرات ديپپتيدي موسوم به Tyr-Pro را بررسي کردند چراکه اين ديپپتيد شامل اسيدهاي آمينه تيروسين و پرولين است. چندين روز قبل از تزريق ماده شيميايي عامل ايجاد بيماري آلزايمر در موشها، به آنها اين ديپپتيد خورانده شد.
محققان با بررسي حافظه کوتاه مدت موشها دريافتند موشهايي که با ديپپتيد تغذيه شده بودند در مقايسه با ساير موشهاي بيمار، وضعيت بهتري بعد از گذشت دو هفته داشتند.
محققان تاکيد دارند بايد فوايد اين مشتق سويا بر انسانها آزمايش شود تا بتوان از آن به عنوان راهي براي پيشگيري از زوال حافظه يا حتي بهبود حافظه استفاده کرد..
بازار