رژیم غذایی گیاهی بهترین روش حفظ سلامت قلب است

مهر/محققان پيشنهاد مي کنند براي حفظ سلامت قلب بهتر است رژيم غذايي مملو از سبزيجات بخصوص لوبيا باشد.
به نقل از مديسن نت، بررسي جامع تحقيقات در مورد عادات غذايي و بيماريهاي قلبي نشان ميدهد که مصرف کمتر نمک و پروتئينهاي حيواني و مصرف بيشتر غذاهاي گياهي با خطر کمتر ابتلاء به بيماري قلبي مرتبط است.
اين مواد غذايي مفيد شامل غلات کامل، ميوهها، سبزيجات، حبوبات و آجيل است.
محققان همچنين توصيه ميکنند کره و ساير چربيهاي حيواني را با چربيهاي گياهي مانند روغن زيتون جايگزين کنيد.
«گابريل ريکاردي»، سرپرست تيم تحقيق از دانشگاه ناپل فدريکو ايتاليا، در اين باره ميگويد: «ما بايد رژيمهاي غذايي را به طور کلي بررسي کنيم و اگر مقدار يک غذا را کاهش ميدهيم، انتخاب جايگزين سالمي براي آن داشته باشيم.»
مطالعات نشان ميدهد مصرف گوشت قرمز بايد به دو وعده ۱۰۰ گرمي در هفته محدود شود. همچنين حداکثر سه وعده ۱۰۰ گرمي مرغ و دو تا چهار وعده ۱۵۰ گرمي ماهي در هفته مناسب است.
گوشتهاي فرآوري شده مانند بيکن، سوسيس و کالباس بايد فقط گاهي اوقات مصرف شوند.
به جاي گوشت قرمز، محققان مصرف حداکثر چهار وعده ۱۷۵ گرمي حبوبات در هفته را پيشنهاد ميکنند.
آنها همچنين توصيه ميکنند هر روز ۴۰۰ گرم ميوه و سبزيجات و ۳۰ گرم مغزيجات آجيلي بخوريد.
مصرف مقادير متوسط لبنيات پرچرب يا کم چرب هم بسيار خوب است.
به گفته ريکاردي، «به نظر ميرسد مصرف مقادير کمي پنير و ماست نيز اثر محافظتي دارند، زيرا در آنها مخمر توليد ميشود. ميزان توصيه شده پنير کمي کمتر از ۵۵ گرم و ماست حدود ۲۰۰ گرم در روز است.»
وي در ادامه ميافزايد: «ما ميدانيم که باکتريهاي روده نقش مهمي در سلامت قلب و عروق دارند. محصولات لبني تخمير شده حاوي باکتريهاي خوبي هستند که باعث سلامتي ميشوند.»
يافتهها نشان ميدهد که در مورد مصرف نان سفيد و برنج سفيد راحت باشيد. کساني که شاخص گلوکز بالايي دارند، مصرف آنها را به دو وعده در هفته محدود کنند. در عوض، غلات سبوس دار، غذاهاي با شاخص گلوکزي پايين مانند ماکاروني، برنج پخته شده و تورتيلا ذرت را جايگزين کنند.
نوشيدن بيش از سه فنجان قهوه و چاي در روز با خطر ابتلا به بيماري قلبي همراه است. اما نوشابهها، از جمله نوشيدنيهاي رژيمي، با خطر بيشتري مرتبط هستند. محققان توصيه کردند که آنها را با آب جايگزين کنيد.
در نهايت اينکه روزانه ۸.۵ گرم شکلات تلخ ميل کنيد. به گفته محققان، مزاياي اين خوردني شيرين بيش از خطر افزايش وزن و مشکلات قلبي است.