برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

کاهش عوارض ام اس با استفاده از هورمون های جنسی

منبع
برنا
بروزرسانی
کاهش عوارض ام اس با استفاده از هورمون های جنسی

برنا/بر اساس نتایج این مقاله هر چند مردان و زنان مبتلا به‌ام اس، هر دو می‌توانند از هورمون درمانی سود ببرند، اما شرایط فیزیولوژیک خاص زنان مانند بارداری، نفاس و یائسگی می‌تواند به شکل چشمگیری بر سیر این بیماری در زنان مؤثر باشد.
 
مالتیپل اسکلروزیس (ام اس) یک اختلال التهابی است که با آسیب به غلاف میلین رشته‌های عصبی، باعث بروز طیف وسیعی از علائم از جمله اختلال در بینایی، مشکلات حرکتی وعدم تعادل می‌شود. ام اس معمولاً در دوران جوانی و میان سالی بروز می‌کند، به همین دلیل تأثیر چشمگیری بر فرد مبتلا، خانواده و جامعه دارد.

بر اساس آمارهای موجود در سال ۲۰۲۰ میلادی بیش از ۲.۸ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا بودند. گزارش‌هایی مبنی بر اثر تعدیل کننده هورمون‌های جنسی بر این بیماری منتشر شده است اما تاکنون هیچ مطالعه سیستماتیکی در این خصوص صورت نگرفته است.
 


با هدف مروری سیتماتیک بر داده‌های موجود در خصوص اثر هورمون‌های جنسی بر‌ام اس، مسعود نبوی، منیر شایسته فر، مهری سالاری و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به نگارش مقاله مروری پرداختند.

این مقاله که در نشریه بین المللی Journal of Central Nervous System Disease منتشر شده است به بررسی دقیق پایگاه داده و مقالات منتشر شده در این حوزه می‌پردازد و در نهایت بر اساس داده‌های موجود نشان می‌دهد که هورمون‌های جنسی می‌توانند اثرات‌ام اس را در مبتلایان تعدیل کند.

همچنین بر اساس نتایج این مقاله مروری، هر چند مردان و زنان مبتلا به‌ام اس، هر دو می‌توانند از هورمون درمانی سود ببرند، اما شرایط فیزیولوژیک خاص زنان مانند بارداری، نفاس و یائسگی می‌تواند به شکل چشمگیری بر سیر این بیماری در زنان مؤثر باشد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره