واکنش وزیر بهداشت به قتل پزشک یاسوجی
ایسنا/ وزیر بهداشت با بیان اینکه جامعه پزشکی نسبت به موضوع یاسوج (قتل پزشک متخصص قلب توسط برادر یکی از بیماران) نگران است، گفت: نوع برخورد با مجرم باید به نحوی باشد که برای دیگران عبرتآموز باشد.
دکتر محمدرضا ظفرقندی در حاشیه آیین افتتاحیه چهارمین «کنگره ملی تروما» با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش ایسنا درباره برخی خشونتها علیه کادر درمان و اقدامات وزارت بهداشت برای مقابله با این موضوع گفت: متاسفانه یکی از اعضای کادر درمان به دلیل اصابت گلوله به قتل رسید. موضوع قتل پزشک یاسوجی، یک موضوع تاسفبار است. من بر این باور هستم که پیگیری دادستانی، قوه قضاییه و نیروی انتظامی سبب شد که فرد به سرعت دستگیر شود.
وزیر بهداشت گفت: نوع برخورد با مجرم به نحوی باشد که برای دیگران عبرتآموز باشد. جامعه پزشکی نسبت به موضوع یاسوج نگران است و از این موضوع متاسف است. برخورد قضایی و انتظامی درست میبایست با این فرد صورت گیرد که مشابه این اتفاق تکرار نشود.
وی همچنین در بخش دیگری از صحبتهایش در جمع خبرنگاران گفت: مسائل مربوط به تروما، مرگومیر ناشی از تروما و حوادث ترافیکی از وضعیت مطلوبی در کشور برخوردار نیست.
وی با بیان اینکه آمار و ارقام مرگومیر ناشی از حوادث ترافیکی در کشور نسبتا زیاد است، افزود: با توجه به اینکه میزان مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی در کشور به نسبت زیاد است، مداخله همه جانبه در ارتباط با این موضوع میبایست انجام شود. مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی، یک موضوع چند وجهی است که مسائل پزشکی بخشی از آن را تشکیل میدهد.
وزیر بهداشت گفت: میبایست آموزشهای لازم درباره مواجهه با حوادث ترافیکی در سطح پیشرفته داده شود.
ظفرقندی با بیان اینکه توجه به مسئولیت اجتماعی برای جلوگیری از مصدومیتهای ترافیکی اهمیت دارد، خاطرنشان کرد: جادههای کشور میبایست از ایمنی کافی برخوردار باشند و این موضوع در ارتباط با خودروها نیز صدق میکند. میزان نظارت پلیس بر جادهها باید نظارتی کامل و بازدارنده از وقوع حوادث باشد.
وزیر بهداشت درباره ضرورت توجه به فرهگسازی اظهار کرد: اگر در ارتباط با نحوه رانندگی فرهنگسازی شود، میزان حوادث ترافیکی کاهش مییابد. بررسی میزان حوادث ترافیکی کشور بیانگر این است که در یک بازه زمانی نظارت و فرهنگ سازی در خصوص حوادث ترافیکی صورت گرفته است؛ به نحوی که میزان مرگ و میرهای جادهای که در یک بازه زمانی بیش از ۲۷ هزار مورد بود به ۱۵ هزار مورد رسید. در حال حاضر، میزان مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی طی ۳ سال گذشته افزایش یافته است.
ظفرقندی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره تعداد مجروحان حادثه پیجرهای لبنان گفت: حدود ۵۰۰ مجروح به کشور منتقل شدهاند و اقدامات درمانی لازم برای این افراد صورت گرفته است.