توضیحات مقام وزارت کشور درخصوص چگونگی شناسایی اتباع غیرقانونی
ایرنا/ مشاور وزیر کشور و رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت: این وزارتخانه با استفاده از آزمایشهای بیومتریک هویت اتباع غیرقانونی را شناسایی و از امکان ورود مجدد آنها به کشور جلوگیری می کند.
نادر یار احمدی روز دوشنبه در حاشیه جلسه بررسی وضعیت اتباع در ساری با بیان اینکه در خصوص تحولات افغانستان نمیتوانیم بی تفاوت باشیم، گفت: افرادی از کشور افغانستان که از جنگ آسیب دیده بودند وارد ایران شدند و جمهوری اسلامی ایران نیز به آنها امکاناتی داد.
وی افزود: در حال حاضر زیرساختهای کشور توان جذب بیشتر از این اتباع را ندارد.
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی کشور ادامه داد: در مرزهای شرقی کشور دیوارهایی برای جلوگیری از حضور گسترده اتباع غیر قانونی ایجاد شده است.
یار احمدی گفت: اقدامات قانونی دیگر با استفاده از مصوبات قانونی جدید و کمکهایی قوه قضاییه برای برخورد با اتباع غیر قانونی در حال انجام است.
وی افزود: آزمایشهای بیومتریک شامل ثبت اثر انگشت، عنبیه و چهره اتباع غیر مجاز در ایستگاهها و مناطق مرزی انجام می شود و سوابق این فرد ثبت می شود تا بعد از انتقال امکان ورود مجدد به کشور را نداشته باشد.
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی کشور گفت: به دنبال روش های جدید دیگر برای جلوگیری از تردد اتباع غیر مجاز به کشور هستیم
به گزارش ایرنا، زیستسنجی، یا بیومتریک به نوع خاصی از روشهای امنیتی گفته میشود که در آن برای کنترل دسترسی و برقراری امنیت از ویژگیهای قابل اندازهگیری بدن انسان یا هر موجود زندهٔ دیگر استفاده میشود.
همانگونه که از واژه بیومتریک بر میآید در این روش با استفاده از الگوریتمهای ریاضی از اندامها برداشتهای ثابت و یکتایی میشود که میتوان از آن به عنوان یک گذرواژه یکسان و تقلیدناپذیر و گاه تغییرناپذیر استفاده کرد. به هر خصوصیت زیستی یا فیزیکی که با رایانه قابل اندازهگیری و بازشناسی خودکار باشد زیستسنجه گفته میشود.