وجود ۱۶ هزار ساختمان بلند و ناایمن در پایتخت
برنا/ اسماعیل سلیمی، معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان مدیریت بحران تهران در خصوص وجود ساختمانهای ناایمن در پایتخت گفت: ۱۶ هزار ساختمان بلند و ناایمن در پایتخت وجود دارد که تعداد ۶ هزار ساختمان تا امروز مورد بازبینی قرار گرفته و نتیجه را به مالکان ۵ هزار ساختمان اعلام کردیم.
وی افزود: ساختمانها به ۴ گروه تقسیم بندی میشوند، گروه A که ساختمانهایی هستند که بعد از سال ۱۳۹۴ ساخته شدهاند و باید شناسنامه ملکی شان را تکمیل کنند. این ساختمانها آیین نامه لرزه ایران را که به تایید نظام مهندسی رسیده رعایت کردند و تنها باید شناسنامه ملکی را کامل کنند.
سلیمی ادامه داد: ساختمانهای گروه B به ساختمانهایی گفته میشود که قبل از سال ۹۴ ساخته شدهاند و ناایمنی کمی دارند و در واقع بر اساس آیین نامه روز نبوده و تخلفات ماده ۱۰۰ دارند، به این معنا که تغییر کاربری داشته و درجه اهمیت ساختمان تغییر کرده است که باید مدارک ساختمان و هم مدارک کنترل محتوایی شان تکمیل شود.
معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان مدیریت بحران تهران اظهار کرد: چک لیستهای ما ۲ بخش دارد، ساختمانهایی که بار خودش را بدون اینکه زلزلهای رخ دهد تحمل میکنند و بخش دوم ساختمانهایی که اگر زلزلهای صورت گیرد سرپا میماند که این معیارها برای ساختمانهای خدمات عمومی از قبیل آتش نشانی، بیمارستان، مدیرت بحران و ... سختگیرانهتر است.
ارزیابی بیمارستانهای تهران
سلیمی در خصوص ساماندهی و ایمن سازی بیمارستانهای تهران گفت: همه بیمارستانهای تهران را ارزیابی کردیم و اقدامات ایمن سازی را در دستور کار خود قرار دادند، اما ۴ یا ۵ بیمارستان همکاری خوبی با تیمهای ارزیابی مدیریت بحران نداشتند و اجازه ارزیابی را ندادند که به دادستانی معرفی شدهاند تا با حکم قضایی برای ارزیابی اقدام کنیم.
وی افزود: گروه C، ساختمانهایی هستند که در بار ثقلی مشکلی ندارند ولی در برابر زلزله آسیب خواهند دید که باید مقاوم سازی صورت گیرد، به صورتی که مالکان بعد از ارزیابی، باید از مهندسان مشاوره و مقاوم سازی استخدام و نقشه مقاوم سازی و بهسازی لرزهای تهیه کنند و سپس اقدام به اجرا و ایمن سازی ساختمان شان کنند.
معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان مدیریت بحران تهران در خصوص فرصت زمانی که مالکان ساختمانها باید ایمن سازی را انجام دهند گفت: از زمان ارزیابی و اعلام به مالکان به مدت زمان ۶ ماه فرصت دارند تا ایمن سازی را انجام دهند و اگر در زمان اعلام شده اقدامات لازم صورت نگیرد به دادستانی معرفی میشوند.
سلیمی گفت: ساختمانهای D به ساختمانهایی گفته میشود که ناایمنی بالایی دارند و در حال حاضر بدون زلزله تحمل بارهای ثقلی خودشان را هم ندارند و احتمال آسیب دارند که باید از بهره برداری شان ممانعت کرد و تنها راهکار برای این امر تخریب و نوسازی ساختمان است که برخی از ساختمانهای میراث فرهنگی در لیست ساختمانهای گروه D قرار دارند که تعداد آنها خیلی کم است.
وی افزود: در مورد ساختمانهای گروه D و C دقت زیادی داریم و پس از ایمن سازی دوباره یک گروه برای بررسی به محل اعزام میشود و ساختمان را دوباره ارزیابی میکند تا خدایی نکرده شاهد حوادث تلخ نباشیم.
سلیمی در خصوص طرحی که برای گرفتن تاییدیه ساختمان ایمن در زمان گرفتن پایان کار ساختمان باید وجود داشته باشد عنوان کرد: جلساتی را با معاونت شهرسازی انجام دادیم و در حال برنامه ریزی هستیم تا وقتی که در زمان واگذاری و گرفتن پایان کار ساختمان ناایمن باشد از ارائه خدمات جلوگیری شود و مالک برای گرفتن پایان کار مثل تاییدیه حریق مجبور به تهیه تاییدیه سازمان بحران شود.
پاساژ علاءالدین ایمن است؟
سلیمی درباره ایمن سازی ساختمان پاساژ علاءالدین نیز گفت: ارزیابیها از ساختمان علاءالدین صورت گرفته و این ساختمان در گروه C است و نیاز به مقاوم سازی دارد که این ارزیابی به مالک ساختمان ابلاغ شده و باید در مدت زمان ۶ ماهه از روز ابلاغ، ایمن سازیها صورت گیرد، در غیر این صورت به دادستانی گزارش میشود.
وی افزود: پلمب ساختمان علاءالدین از سوی شهرداری منطقه به خاطر تخلفات ماده ۱۰۰ و ناایمنی نمای ساختمان و عدم تامین پارکینگ بوده و از سوی سازمان مدیریت بحران نبوده است.
سلیمی از مردم خواست تا همکاریهای لازم با سازمان مدیریت بحران را داشته باشند و خودشان در مقاوم و ایمن سازی ساختمان هایشان قدم بردارند.
وی گفت: شهرداری و ما در ایمن سازی ساختمانها به مردم کمک میکنیم و هزینه ایمن سازی نیز معمولا ۳۰ درصد نوسازی ساختمان است که با اقدام این کار میتوان از بروز حوادث جلوگیری کرد. مردم میتوانند در صورت مشاهده ساختمان ناایمن با سامانه ۱۳۷ شهرداری تماس بگیرند و موضوعات را به اعلام کنند.