نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
جامعه و حوادث

۳۰۰ بار مزاحمت برای اورژانس در یک روز!

منبع
فرازنيوز
بروزرسانی
۳۰۰ بار مزاحمت برای اورژانس در یک روز!

فرازنیوز/ دکتر حسن نوری -معاون آموزش عملیات اورژانس کشور- نیز در گفتگو با رادیو سلامت درمورد انواع مزاحمت‌های تلفنی برای اورژانس گفت: «یک نفر فقط در یک روز چهارشنبه ‌سوری ۳۰۰ بار به اورژانس زنگ زده بود ولی مزاحمت‌ها فقط تماس تلفنی نیست و گاهی شرح حال دروغ هم هست که باعث اعزام آمبولانس هم می‌شود. حتی پیش آمده است که اورژانس، آتش‌نشانی و پلیس به منطقه‌ای اعزام شوند.»

بابک یکتاپرست -سخنگوی سازمان اورژانس کشور- مدتی پیش  در نشست خبری آماری از مزاحمت‌های تلفنی طی یکی دو سال اخیر داده و گفته بود با پیگیری‌ها در تهران ۱۶ خط تلفن مسدود شد. قوه قضائیه می‌گوید برای هر شماره باید به صورت جداگانه یک پرونده تشکیل شود اما اورژانس ۴ هزار مزاحم تلفنی دارد که نمی‌تواند برای هر کدام چنین فرایند زمان‌بری داشته باشد.

یکتاپرست در همین مورد یادآوری کرده بود: برخورد باید به نحوی باشد که نه خود فرد و نه دیگران جرأت نکنند بار دیگر برای اورژانس مزاحمت تلفنی ایجاد کنند.

دکتر حسن نوری -معاون آموزش عملیات اورژانس کشور- نیز در گفتگو با رادیو سلامت درمورد انواع مزاحمت‌های تلفنی برای اورژانس گفت: «یک نفر فقط در یک روز چهارشنبه ‌سوری ۳۰۰ بار به اورژانس زنگ زده بود ولی مزاحمت‌ها فقط تماس تلفنی نیست و گاهی شرح حال دروغ هم هست که باعث اعزام آمبولانس هم می‌شود. حتی پیش آمده است که اورژانس، آتش‌نشانی و پلیس به منطقه‌ای اعزام شوند.»

نوری روند تماس‌های جعلی را کاهشی ولی همچنان بسیار بالا می‌داند و تاکید می‌کند فرهنگ‌سازی یک بخش موضوع است ولی نبود قوانین سخت‌گیرانه عامل اصلی تداوم این وضعیت است. او از عواقب سخت چنین مزاحمت‌هایی در کشورهای دیگر می‌گوید و معتقد است فرهنگ سازی هم از همین مسیر می‌گذرد.

 دکتر حسن نوری یک مجازات در مشهد را مثال زد که فرد متخلف محکوم شده بود که چند ماه آمبولانس‌های اورژانس را بشوید.

مجازاتی در حد هیچ
محمدمهدی جعفری‌ زاده، -کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی- در گفت‌وگو با میزان به یک ایراد و نقص مهم در قانون اشاره کرد و گفت: «در قانون تفاوتی بین مزاحمت‌های تلفنی برای فرد عادی و نهاد‌های دولتی وجود ندارد و قانون‌گذار بین ایجاد مزاحمت برای اشخاص عادی و حقیقی با ایجاد مزاحمت برای نهاد‌های دولتی تفاوتی قائل نشده است.

بر اساس ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی هر گاه فردی به واسطه تلفن یا وسایل مخابراتی برای اشخاصی ایجاد مزاحمت کند به حبس از یک تا ۶ ماه محکوم می‌شود. این میزان حبس از سال ۹۹ عملا به نصف تقلیل پیدا کرده و جرم قابل گذشت شده است.»

مجازات مزاحمت تلفنی اورژانس در کشورهای دیگر
مزاحمت تلفنی و تماس‌های جعلی با اورژانس، آتش‌نشانی و دیگر نیروهای امدادی مختص ایران نیست و همه جای دنیا پیش می‌اید با این تفاوت که در بیشتر کشورها جرمی مهم و حتی جنایی به حساب می‌آید و می‌تواند مجازات‌های سنگینی به دنبال داشته باشد.

در آمریکا مزاحمت برای ۹۱۱ (شماره اورژانس و فوریت‌های امدادی این کشور) می‌تواند تا ۱۰۰۰ دلار جریمه نقدی و یک سال زندان به دنبال داشته باشد.  این مجازات در تگزاس ۴۰۰۰ دلار جریمه نقدی و یک سال زندان است.  اگر به دلیل تماس فرد مزاحم، نیروهای امدادی دچار سانحه شوند این مجازات تا ۱۰۰۰۰ دلار جریمه نقدی و ۱۰ سال زندان افزایش پیدا می‌کند.

در انگلستان حتی نوجوانانی که مزاحم نیروهای امدادی و اورژانس شوند، اخطار می‌گیرند و اگر کارشان را تکرار کنند به مراکز بازپروری فرستاده می‌شوند.

در استرالیا مزاحمت تلفنی برای هر کدام از نیروهای امدادی و پلیس زیر مجموعه جرم‌های جنایی قرار می‌گیرد و  کمترین مجازات برای آن، ۱۲ ماه زندان یا ۱۲۰۰۰ دلار جریمه نقدی است.

دو خواهر ۱۷ و ۱۹ ساله فرانسوی که نزدیک ۱۰۰۰ بار به آتش‌نشانی تلفن زده بودند، به ۲ سال زندان و پرداخت ۶۰۰۰ یورو جریمه محکوم شدند.
در ایرلند مجازات این تماس‌ها از ۱۵۰۰ دلار به ۵۰۰۰ دلار افزایش پیدا کرده است و در کانادا تا ۵ سال زندان در انتظار کسانی است که با تماس تلفنی دروغین، در کار نیروهای امدادی اختلال ایجاد می‌کنند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

00:00/00:00

۳۰۰ بار مزاحمت برای اورژانس در یک روز!

۳۰۰ بار مزاحمت برای اورژانس در یک روز!
00:00
00:00
۳۰۰ بار مزاحمت برای اورژانس در یک روز!
1 / 1
۳۰۰ بار مزاحمت برای اورژانس در یک روز!
00:00
00:00
0 MB
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره