نوجوانان زیر ۱۵ سال بیشترین قربانیان غرقشدگی

ایسنا/ با آغاز فصل گرما، تفریحات آبی به یکی از محبوبترین سرگرمیها تبدیل میشود اما در کنار لذت بردن از شنا و آبتنی، خطرات جدی مانند غرقشدگی نیز افزایش مییابد. بررسیها نشان میدهد که بیشترین موارد غرقشدگی در میان کودکان و نوجوانان رخ میدهد؛ گروهی که به دلیل هیجانطلبی و ناآگاهی از شرایط آبهای آزاد، در معرض بیشترین خطر قرار دارند.
علاوه بر شرایط فیزیکی آب، عواملی مانند عدم مهارت شنا، خستگی ناشی از گرما، بیاحتیاطی و نبود نظارت دقیق از سوی والدین از دلایل اصلی افزایش حوادث غرقشدگی محسوب میشوند با توجه به این موارد، به سراغ سرپرست اورژانس فارس رفتیم تا با توجه به هشدارهای ایمنی و رعایت نکات ضروری در هنگام شنا، از این حوادث جلوگیری شود.
مسعود عابد در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به وضعیت غرقشدگی در استن فارس گفت:بر اساس گزارشهای اورژانس، بیشترین موارد غرقشدگی مربوط به کودکان و نوجوانان زیر ۱۵ سال است؛این گروه سنی به دلیل کنجکاوی و عدم آگاهی از خطرات شنا در آبهای آزاد، در معرض بیشترین آسیب قرار دارند.
وی با تاکید بر نظارت بیشتر والدین بر کودکان در این فصل، هشدار داد: والدین باید هنگام حضور در مناطق تفریحی آبی مانند رودخانهها، مسیلها، کانالهای آب و حوضچههای باغها، مراقبت بیشتری از فرزندان خود داشته باشند تا از وقوع حوادث تلخ جلوگیری شود؛ اعتماد کلامی به کودک بدون نظارت مستمر موجب رخداد یک حادثه جبران ناپذیر خواهد شد.
سرپرست اورژانس فارس با تاکید بر اینکه توصیه میشود در رودخانه ها به هیچ عنوان نباشد شنا کرد، افزود: جریان تند آب و حاشیههای لغزنده رودخانهها، حتی برای بزرگسالان نیز خطرناک است و بهتر است در این مناطق به هیچ عنوان شما صورت نگیرد؛ استفاده از استخرهای کمعمق و سرپوشیده که مجهز به ناجی هستند، امنترین گزینه برای شنا محسوب میشود.
عابد ادامه داد: بسیاری از مناطق تفریحی فاقد دسترسی به اینترنت همراه هستند که این چالش ممکن است، امدادخواهی را به تاخیر برساند؛ فراگیری این مهارت میتواند نقش مهمی در نجات جان افراد غرقشده ایفا کند؛حوضچه های باغات بیشترین میزان گزارش حادثه را دارند این مکان ها به دلیل ظرفیت تفریحی مورد استقبال خانواده ها قرار میگیرند که با توجه به غفلت از کودک متاسفانه حادثه رخ میدهد.
وی با اشاره به افزایش مسمومیتهای غذایی در ماههای گرم سال، بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی در نگهداری و مصرف مواد غذایی تأکید کرد و گفت: گرمای هوا شرایط مناسبی برای رشد میکروبها و باکتریهای بیماریزا فراهم میکند و مصرف غذاهای آلوده میتواند موجب مسمومیتهای شدید شود.
سرپرست اورژانس فارس بر نگهداری مواد غذایی در یخچال تاکید کرد و افزود: دمای پایین یخچال از رشد باکتریها و فساد مواد غذایی جلوگیری میکند؛ توصیه میشود از مصرف غذاهای بینراهی پرهیز شود، احتمال نگهداری نامناسب این غذاها بالاست و ممکن است باعث مسمومیت شود، مصرف مواد غذایی تاریخگذشته خطر مسمومیت را افزایش میدهد و بهتر است تاریخ انقضای موارد مصرفی به دقت چک شود.
عابد با اشاره به اینکه تهیه غذا از مراکز معتبر بهترین گزینه است، بیان کرد: مواد غذایی حساس مانند الویه، گوشت و مرغ باید از مراکز دارای تأییدیههای بهداشتی تهیه شوند از مصرف قارچهای وحشی در طبیعت هستند و ماهیهای صید شده اجتناب شود، برخی از این مواد غذایی ممکن است حاوی سموم و آلودگیهای خطرناک باشند و فرد را دچار مسمومیت غذایی کنند.
وی در پایان با اشاره به اینکه در صورت بروز این حوادث سریعا با اورژانس تماس گرفته شود، ادامه داد: تأخیر در درمان یا خوددرمانی میتواند عواقب جبرانناپذیری داشته باشد؛ با رعایت نکات ایمنی و بهداشتی، میتوان از وقوع حوادث ناگوار در فصل گرما جلوگیری کرد.