نماد آخرین خبر

با هوش مصنوعی مؤدب باشیم یا نه

منبع
ايرنا
بروزرسانی
با هوش مصنوعی مؤدب باشیم یا نه

ایرنا/ به گفته مدیرعامل شرکت اُپِن‌اِی‌آی (OpenAI)، استفاده از کلمات مؤدبانه مانند «لطفاً» و «متشکرم» در گفت‌وگو با چَت‌جی‌پی‌تی ده‌ها میلیون دلار هزینه دارد؛ اما عده‌ای معتقدند این امر باعث شکل‌گیری تعاملات مثبت با هوش مصنوعی می‌شود.

وبگاه نیویورک پُست در گزارشی آورده است: سَم آلتمن (Sam Altman)، مدیرعامل شرکت اُپِن‌اِی‌آی (مؤسسه پژوهشی آمریکایی فعال در حوزه هوش مصنوعی) اظهار کرد که به‌کاربردن کلمات مؤدبانه ساده مانند «لطفاً» و «متشکرم» در گفت‌وگو با ربات چَت‌جی‌پی‌تی (ChatGPT) شرکتش، به طور حیرت‌آوری گران تمام می‌شود؛ زیرا هزینه‌ برق برای این شرکت سرسام‌آور خواهد بود.
آلتمن در پاسخ به یکی از کاربران شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) که از وی پرسیده بود: «به‌ کار بردن کلمات مؤدبانه خطاب به هوش مصنوعی، روی هزینه‌های عملیاتی شرکت اُپِن‌اِی‌آی چه تأثیری دارد؟»، فاش کرد که این موضوع ده‌ها میلیون دلار هزینه در بر داشته است.
چَت‌بات‌هایی مانند چت‌جی‌پی‌تی روی مدل‌های زبانی بزرگ (یا اِ‌ل‌اِل‌اِم؛ سامانه‌های هوش مصنوعی هستند که برای درک، تولید و پاسخگویی به زبان انسان طراحی شده‌اند) اجرا می‌شوند که بر زیرساخت‌های محاسباتی گسترده‌ای که در مراکز داده میزبانی می‌شوند، متکی هستند. این مدل‌ها به هزاران واحد پردازش گرافیکی (GPU) با کارایی بالا نیاز دارند تا کارآمد باشند.
واحدهای پردازنده گرافیکی مقادیر زیادی پردازش موازی را برای تفسیر پرامپت‌ها (درخواست‌های ارسال‌شده به هوش مصنوعی) و تولید پاسخ‌های بی‌درنگ انجام می‌دهند. برای تأمین انرژی این مراکز داده به مقدار زیادی برق نیاز است.
تخمین زده می‌شود که تولید یک پاسخ نوشته‌شده با هوش مصنوعی، مانند یک ایمیل کوتاه یا پاراگراف، می‌تواند تا ۰.۱۴ کیلووات ساعت انرژی مصرف کند که با روشن‌بودن ۱۴ لامپ اِل‌ای‌دی به مدت یک ساعت مقایسه‌شدنی است.
هنگامی که این مقدار مصرف انرژی در میلیاردها تعامل روزانه با هوش مصنوعی ضرب شود، مصرف انرژی تجمعی چشمگیر می‌شود. در حال حاضر، مراکز داده حدود ۲ درصد از کل برق جهان را مصرف می‌کنند.
با گسترش سریع برنامه‌های کاربردی (اپلیکیشن‌های) هوش مصنوعی و افزایش تقاضا برای خدمات هوش مصنوعی مولد مانند چت‌جی‌پی‌تی، کارشناسان هشدار می‌دهند که این رقم احتمالاً در سال‌های پیش‌رو به‌شدت افزایش یابد.
ممکن است عده‌ای تعامل مؤدبانه با چت‌بات‌ها را غیر ضروری بدانند؛ اما چندین متخصص هوش مصنوعی استدلال می‌کنند که ادب به طور چشمگیری باعث شکل‌گیری تعاملات مثبت با هوش مصنوعی می‌شود.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره