نماد آخرین خبر

برای صدور مجوز به سلامت روان مشاوران توجه شود

منبع
ايرنا
بروزرسانی
برای صدور مجوز به سلامت روان مشاوران توجه شود

ایرنا/ تهران - ایرنا- عضو هیات علمی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه در تعداد روانشناس در کشور وضعیت مناسبی داریم تاکید کرد: باید در روند صدور مجوز فعالیت به سلامت روان مشاوران و روانشناسان توجه شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامعلی افروز روز دوشنبه در نشست «مروری بر وضعیت امروز روانشناسی و مشاوره» در کشور که به مناسبت روز روانشناسی ( ۹ اردیبهشت ماه ) در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه روانشناسی مطالعه رفتارها و چگونگی پدید آمدن این رفتار است گفت: روانشناسی در مرله اول خود شناسی است.

وی با تاکید بر اینکه روانشناسی باید بستر مطلوب برای رشد و شکوفایی وجود انسانها را فراهم کند نه این که بیماری ها را شناسایی کند، اظهار کرد: روز روانشناس ۲ بعد دارد، یک بعد تقدیر و تشکر و بعد دیگر این که مشاور و روانشناس بررسی کند از روز روانشناس سال گذشته تاکنون چه کرده است؛ آیا توانسته به وظیفه خود عمل کند و تعرفه های قانونی را رعایت کرده است یا خیر؟

افروز با بیان اینکه وجود طلاق و جدایی میان روانشناسان پسندیده نیست گفت: کسی که نتواند خودش را اصلاح کند، چگونه می تواند جامعه را اصلاح کند.

وضعیت روانشناسی ایران با ایده‌آل فاصله دارد

همچنین رئیس دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران گفت: وضعیت روانشناسی ایران مناسب است اما با ایده‌آل فاصله دارد.

رضا پورحسین تأکید کرد: روانشناسی رشته مهمی است چرا که این رشته انسان محور است و روانشناس به ناخودآگاه افراد وارد می شود.

سالانه ۱.۵ همت در حوزه سلامت روان هزینه می‌شود

در ادامه حامد مصلحی، مدیر کل سابق دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت و عضو هیات علمی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران نیز با ارائه آماری از وضعیت روانشناسی در کشور، اظهار کرد: سالانه بیش از ۸۷۰ میلیارد تومان حقوق کارشناسان سلامت روان وزارت بهداشت است و معادل این مبلغ در وزارت علوم و قوه قضاییه نیز به عنوان مراکز مشاوره وزارت علوم و قوه قضاییه هزینه می‌ شود، که همه این مراکز بالغ بر ۱.۵ همت هزینه می کنند.

وی با بیان اینکه گردش قانونی مالی حوزه روانشناسی در کشور نیز بالغ بر ۱۰ برابر این عدد است، گفت: سوالی که وجود دارد این است که آیا این هزینه‌ها مشکلات جامعه را کاهش داده و سطح سلامت روان مردم را افزایش می‌دهد، یا خیر؟

۱۳ هزار پروانه فعالیت روانشناسان در سال ۱۴۰۳ صادر شد

در ادامه این نشست علی فتحی آشتیانی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با اشاره به حادثه بندر شهید رجایی گفت: به جز مشکلات جسمی آثار روحی این حادثه تا مدتها باقی می ماند و نظام مشاوره و روانشناسی در استان هرمزگان برای کمک به این افراد آمادگی‌ دارد.

وی تاکید کرد: به دنبال ایجاد روانشناسی خانواده، مانند پزشکی خانواده هستیم که هم اشتغال را زیاد می کند و هم جایگاه روانشناسی را بالا می برد.

رئیس نظام روانشناسی با بیان اینکه تاکنون حدود ۳۳ هزار پروانه اشتغال ملی و تخصصی برای اعضای این سازمان صادر شده؛ ادامه داد: ۱۰ هزار و ۵۰۰ مجوز از طریق درگاه ملی مجوزها و ۲۳ هزار مجوز از طریق این سازمان صادر شده است.

وی یادآور شد: در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۳ هزار پروانه فعالیت صادر شد و مابقی طی ۲۰ سال فعالیت این نهاد تخصصی صادر شده است.

به گفته رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، این سازمان در سال ۱۴۰۳ در حوزه صدور پروانه ۱۵۶ درصد رشد داشته و ۴۰ هزار نفر عضو دارد که هنوز پروانه فعالیت ندارند.





به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar