رشد چشمگیر بازار هوش مصنوعی در سلامت روان با پیشبینی ارزش ۱۰ میلیارد دلاری

ایرنا/ تهران-ایرنا- مشاور راهبردی اداره کل مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان، توجه به فناوری و هوش مصنوعی در بحث ارائه خدمات روانشناسی را اصل بسیار مهم برشمرد وگفت که ارزش بازار هوش مصنوعی در حوزه سلامت روان تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۱۰ میلیارد دلار خواهد رسید و امروزه بیش از ۲ هزار نرمافزار سلامت روان مبتنی بر هوش مصنوعی در جهان فعال است.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، حمید پیروی روز پنجشنبه در آیین نکوداشت روز ملی روانشناس و مشاور و مراسم تجلیل از برگزیدگان مراکز مشاوره دانشگاههای سراسر کشور در باغموزه نگارستان گفت: قانون سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور توسط مجلس شورای اسلامی در ۲۷ فروردین ۸۲ و ۹ اردیبهشت همان سال از سوی شورای نگهبان تصویب شد و از سال ۱۴۰۴ نیز این روز در شورای عالی تقویم و مناسبتهای جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسید.
نایب رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران ادامه داد: در این مسیر، تنها به دنبال سازوکار اجرایی نظاممند حرفه روانشناسی و مشاوره نبودهایم، بلکه تبیین استانداردهای صلاحیت حرفهای و جایگاه والای روانشناسان و مشاوران هدف اصلی ما بوده است.
مشاور راهبردی اداره کل مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم درباره اصل خودمختاری دانشجویان در مراجعه به مراکز مشاوره گفت: نمیتوان با زور و فشار دانشجو را به مراکز مشاوره آورد، طبق اصل رابطه مشاورهای باید خودمراقبتی را آموزش داد و رابطه حرفهای و اخلاقی با مراجعان را حفظ و ایجاد کرد و محرمانگی اطلاعات مراجعان را حفظ کرد.
وی خاطرنشان کرد: اطلاعرسانی به مراجعان درباره محدودیتهای قانونی محرمانگی و مدیریت مناسب سوابق و اطلاعات شخصی مراجعان از جمله مواردی است که میتوان رابطه مناسبی بین دانشجویان با مراکز مشاوره برقرار کرد.
پیروی بیان داشت: آینده روانشناسی کشور آمیخته با هوش مصنوعی، علوم اعصاب و ژنوم است اما نباید نادیده گرفت که اصل کار ما بر مبنای علوم انسانی خواهد بود.
آیین نکوداشت روز ملی روانشناس و مشاور با حضور شماری از مسئولان سازمان امور دانشجویان در باغموزه نگارستان دانشگاه تهران، از صبح امروز، ۱۱ اردیبهشت آغاز شد. این مراسم با هدف گرامیداشت جایگاه روانشناسان و مشاوران و تأکید بر نقش حیاتی آنها در ارتقای سلامت روان دانشجویان تدارک یافته است.