وزیر بهداشت: ترویج جوانی جمعیت باید در برنامه پزشک خانواده گنجانده شود

ایرنا/ تهران - ایرنا- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ترویج جوانی جمعیت باید در برنامه پزشک خانواده گنجانده شود گفت: باید از ابعاد مختلف از لحاظ قانونی و فراتر از آن در راستای جوانی جمعیت اقدامات اساسی انجام شود.
به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، محمد رضا ظفرقندی در حاشیه رونمایی از سامانه رضایت بخشی بلوکهای زایمانی و تسهیلات زایمانی که در وزارت بهداشت برگزار شد افزود: باید زایمان بی درد به مادران باردار آموزش و اطلاع رسانی شود تا به سمت سزارین سوق داده نشوند در این زمینه فرهنگ سازی ضروری و لازم الاجراست، در واقع بحث زایمان طبیعی و بی درد انگیزه های بارداری را افزایش دهد.
وی تاکید کرد: همچنین باید در شورای عالی بیمه در زمینه جوانی جمعیت مصوباتی را افزایش دهیم، فعالیت ها در این زمینه میتواند به صورت تصاعدی مشکلات را کم کند و امید را افزایش دهد.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه جمعیت برای کشور به یک چالش اساسی تبدیل شده است گفت: با توجه به اینکه به فرزند آوری نگاه تولیدی و اقتصادی وجود دارد اما آمار جمعیت کشور نزولی شده است.
وزیر بهداشت ادامه داد: اگر سامانه رضایت بخشی مادران از بلوک های زایمانی را رصد کنیم و با رصد کردن وضعیت زایمان و تشویق قرار دادن برای سیستم پرداخت نظام سلامت، می توانیم شاخص های جوانی جمعیت را اعمال کنیم.
به گفته ظفرقندی، آمار هفت درصدی کاهش موالید و زیر یک میلیون شدن تعداد تولدهای زنده، از سال های گذشته شروع شده و باید بتوانیم این روند را به سمت افزایش منطقی پیش ببریم.
وی افزود: باید با گسترش نظارت، رصد و مشوق ها از طریق اجرای طرح آمایش امید بتوانیم مشکلات را حل کنیم.
ظفرقندی تصریح کرد: از طریق اجرای برنامه پزشک خانواده می توانیم در جهت افزایش جوانی جمعیت کار کنیم و بسته های حمایتی را در این زمینه ارایه دهیم.
وی با اشاره به حادثه بندر شهید رجایی و انجام اقدامات درمانی گفت: این حادثه بیش از هزار و ۵۰۰ مجروح داشته در این فرایند ۱۹۹ عمل جراحی انجام شده و اورژانس های بیمارستانی با تعیین تکلیف شدن بیماران، خالی از بیماران شد.
وی تصریح کرد: ۸۰۰ واحد خون ارسال شد و کار ارزشمندی در رسیدگی به مجروحان این حادثه شد که شایسته تقدیر از کادر درمان است.
میانگین سن مردان و زنان به هنگام تولد فرزند اول به ترتیب ۳۲.۳ و ۲۷.۵ در کشور است
همچنین معاون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وزارت بهداشت درباره میانگین سن زوجها به هنگام تولد اولین فرزند گفت: میانگین سن مردان و زنان به هنگام تولد فرزند اول به ترتیب ۳۲.۳ و ۲۷.۵ است و این عدد بالا است و باید کاهش یابد
علیرضا رییسی افزود: بر اساس گزارش سازمان ثبت احوال کشور میزان رشد جمعیت کشور در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۲ منفی ۷.۳ درصد و تعداد موالید نیز طی این مدت معادل یک میلیون و ۵۷ هزار نفر است به ۹۸۰ هزار رسیده است.
وی افزود: اگرچه با رشد منفی ۷ درصدی در حوزه رشد جمعیت مواجه هستیم ولی اگر اقدامات در حوزه جوانی جمعیت صورت نمیگرفت رشد منفی ۲۰ تا ۲۵ درصدی را تجربه میکردیم.
وی اظهار داشت: سال گذشته، میزان مرگ و میر استان گیلان نسبت تعداد تولد آن بیشتر بود و این موضوع برای نخستینبار اتفاق افتاد.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: همچنین بر اساس گزارش سازمان ثبت احوال کشور، سال گذشته حدود ۳۲ هزار ثبت ازدواج افراد بالای ۵۰ سال داشتیم.
رییسی با بیان اینکه میزان مرگ مادران کاهشی شده اما بازهم مرگ یک مادر زیاد است، تصریح کرد: میزان مرگ مادران از ۲۴۵ نفر در سال ۱۴۰۲ به ۲۲۰ نفر در سال ۱۴۰۳ رسیده است.
عناوین هفته ملی جمعیت
رییسی با اشاره به تخصیص بودجه تحقیقاتی برای دانشگاههای علومپزشکی گفت: بودجه ۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۳ برای مسائل پژوهشی در حوزه جوانی جمعیت تخصیص داده شده است.
وی تصریح کرد: ۵۷۱ هزار و ۴۱۸ نفر ساعت در حوزه جوانی جمعیت طی سال گذشته آموزش در حوزه جوانی جمعیت ارائه شده است.
وی با بیان عناوین هفته ملی جمعیت که از ۲۴ اردیبهشت آغاز میشود افزود: شعار «پدر، مادر، حس خوب زندگی و سبک زندگی ایرانی - اسلامی» برای نخستین روز هفته ملی جمعیت انتخاب شده است. شعار روزهای دوم و سوم هفته سلامت به ترتیب «ارتقا کرامت مادری، منشا اکسیر جوانی» و «رسانههای دوستدار خانواده و جوانی جمعیت» است.
وی ادامه داد: شعار روز چهارم «تشویق جوانان به ازدواج آسان و فرزندآوری با توجه به روستاها» و شعار روز پنجم نیز «تامین سلامت و تکریم سالمندان» است.
رئیسی درباره شعار روز ششم و هفتم گفت: شعار روز ششم و هفتم به ترتیب «رویکرد اخلاق محور در پاسداشت حفظ جنین» و «وفاق ملی برای ایران جوان» است.