حمایت از معلمان خلاق کلید توسعه پایدار کشور

ایرنا/ تهران- ایرنا- معلمان خلاق نقش بیبدیلی در شکلدهی به آینده هر جامعه ایفا میکنند و علاوه بر انتقال دانش، محرک اصلی خلاقیت و نوآوری در نسلهای آینده هستند و حمایت از این قشر تاثیرگذار و متعهد، کلید توسعه پایدار کشور محسوب میشود.
گروه جامعه ایرنا- در دنیای امروز که تغییرات سریع و پیچیده فناوری و اطلاعات، نیازمند تفکر نوآورانه و خلاقانه است، نقش معلم بیش از پیش اهمیت یافته است.
معلمان با ایجاد فضایی پویا و تشویق دانشآموزان به پرسشگری، تفکر انتقادی و حل مسئله، زمینه را برای بروز استعدادهای نهفته فراهم میکنند. آنها با استفاده از روشهای تدریس نوین و بهرهگیری از فناوریهای روز، توانستهاند یادگیری را جذابتر کرده و انگیزه دانشآموزان را برای کشف ایدههای جدید افزایش دهند. علاوه بر این، معلمان به عنوان الگوهای رفتاری نیز تأثیر عمیقی بر نگرش دانشآموزان نسبت به یادگیری دارند.
روحیه همکاری، احترام به تفاوتها و پذیرش شکست به عنوان بخشی از فرآیند یادگیری از جمله ارزشهایی است که معلمان در ذهن دانشآموزان نهادینه میکنند تا آنها بتوانند در مسیر نوآوری گام بردارند.
در این راستا، مسعود پزشکیان» در آیین گرامیداشت روز معلم و تجلیل از معلمان نمونه کشور، با بیان اینکه اگر می خواهیم کشور را بسازیم باید برای فرزندان و دانش آموزان برنامه درست داشته باشیم، گفت: باور توانمندی و خلاقیت برای حل مشکلات از همان کودکی با آموزش درست در ذهن انسان شکل میگیرد.
پزشکیان با تاکید بر اینکه برای حل مشکلات و موفقیت باید جسور و ریسکپذیر باشیم، گفت: همه اینها و توانایی حل مشکلات در مدارس و با آموزش درست و برنامه ریزی شده توسط معلمان امکان پذیر است.
رئیس جمهور افزود: فرزندان و آینده سازان بسیار ارزشمند تر از سرمایه های مادی در کشور هستند و باور و اعتقاد قلبی من این است که هر کدام از دانش آموزان و فرزندان ما می توانند با آموزش و تربیت درست دریایی از هنر، خلاقیت، ثروت و سرمایه برای جامعه و کشور باشند.
وظیفه معلم فراتر از انتقال علم صرف است
همچنین علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش گفت: وظیفه معلمان فراتر از انتقال علم و دانش صرف است؛ تعلیم و تربیت فقط انتقال محفوظات نیست بلکه هدف ساختن انسان کامل است نه صرفاً دانشآموزانی که محفوظاتشان را حفظ کنند یا امتحان بدهند و نمره ۲۰ بگیرند.
کاظمی تصریح کرد: نگرانی امروز نظام آموزشی این است که دانشآموزان ممکن است درسهایشان را خوب بخوانند اما رفتارهای متناسب با آموزهها در آنها دیده نشود.
تغییر ریل تعلیم و تربیت
وی با بیان اینکه باید ریل اساسی تعلیم و تربیت را تغییر دهیم تا بتوانیم برنامه درسی فعالیتمحور تعریف کنیم، گفت: دانش آموزان باید نماز، دین و زندگی و ریاضی را تمرین کنند همچنین عمق یادگیری جغرافیا را تجربه کنند و تعلیمات اجتماعی را در میدان عمل بیاموزند.
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر لزوم تدوین برنامه درسی پیوسته، یکپارچه و تربیتی، افزود: تربیت مساوی با پرورش نیست؛ تربیت در علم، در فناوری و در اقتصاد هم هست. تربیت به معنای تغییر در رفتار است.
باید دانش آموزان خلاق و پویا داشته باشیم
سید مصطفی آذرکیش معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در گفتوگو با ایرنا درباره خلاقیت معلمان و نقش پرورشی آنها گفت: هدف این است که بتوانیم دانشآموزانی فعالتر، شادابتر و پویاتر داشته باشیم، این تلاشها برای ارتقای سطح یادگیری و آموزش دانشآموزان صورت میگیرد، همسویی دستگاههای مختلف، به ویژه در حوزههای مختلف آموزش و پرورش، نقش مهمی در تحقق این اهداف دارد.
وی با اشاره به فصل هشتم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تأکید کرد: همه دستگاههای اجرایی باید نقش خود را ایفا کنند.
معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: با توجه به تغییرات سریع و گسترده فناوریهای نوین در روشهای تدریس، برنامهریزیهایی انجام شده است تا دورههای مهارتافزایی برای معلمان برگزار شود، این دورهها پاسخگوی نیازهای حرفهای آنان بوده و کمک میکند تا سطح کیفیت آموزش ارتقا یابد.
آذرکیش افزود: حمایت از معلمان خلاق و متعهد، کلید توسعه پایدار هر کشور است و در نهایت باید گفت که سرمایهگذاری در آموزش و حمایت از معلمان خلاق و متعهد، کلید توسعه پایدار هر کشور محسوب میشود. جامعهای که معلمان خود را قدر بداند و امکانات لازم را برای رشد حرفهای آنان فراهم کند، قطعاً شاهد شکوفایی استعدادها و خلق ایدههای نو خواهد بود که میتواند مسیر پیشرفت را هموار سازد.
به گزارش ایرنا، ۱۲ اردیبهشت که سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری است، روز معلم نام گرفته و ۱۲ تا ۱۸ اردیبهشت هم هفته بزرگداشت مقام معلم است.
روز شمار گرامیداشت هفته معلم در سال جاری اعلام شده که براساس آن، جمعه ۱۲ اردیبهشت، معلم، سرشار از اندیشه مطهر، شنبه ۱۳ اردیبهشت، معلم، نقطه طلوع مهر و دانایی، یکشنبه ۱۴ اردیبهشت، معلم، محور وفاق و همدلی، دوشنبه ۱۵ اردیبهشت، معلم، نماد فرهنگ و هویت، سه شنبه ۱۶ اردیبهشت، معلم، محرک خلاقیت و نوآوری، چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت، معلم، معمار تمدن آینده و پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت نیز معلم، راوی عشق و ایثار نامگذاری شده است.