۷۰ درصد زایمانها در برخی استانها به روش سزارین انجام میشود

ایرنا/ معاون بهداشت، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه آمار سزارین در کشور بالای ۵۶ درصد است، گفت: این آمار در برخی استانها به بیش از ۷۰ درصد میرسد.
علیرضا رئیسی روز سه شنبه در آیین بزرگداشت روز جهانی ماما که در سالن همایشهای بیمارستان شهید رجایی برگزار شد، با اشاره به توانمندیهای ماماها، افزود: ۸۰ درصد مسئولیتی که به متخصصان زنان سپرده شده توسط ماماها قابل انجام است.
وی با اشاره به اینکه در سطح پیشگیری و بهداشت نیازمند خدمات ماماها هستیم، ادامه داد: اکنون ۱۸ هزار ماما در حوزه بهداشت و حدود ۱۲ هزار ماما در حوزه درمان فعال هستند و در وزارتخانه و سیاستگذاریها از آرا و نظرات آنها بهره میگیریم.
رئیسی اضافه کرد: برای گرفتن مراقبان سلامت هم اولویت با جذب ماماها است و کار پیشگیری، درمان و جوانی جمعیت را انجام میدهند.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر مرگ و میر مادران باردار ۲۲ در صد هزار است، ابزار امیدواری کرد با تلاشی که انجام میشود، این عدد به ۱۸ در صد هزار برسد.
رئیسی بااشاره به شعار امسال روز جهانی ماما «ماما نقشی ضروری و حیاتی در هر بحران» خطاب به سازمانهای بینالمللی گفت: اگر به شعار امسال توجه کنید که ماماها در همه بحرانها جان خود را میگذراند، باید به شدت انتقاد کنیم از کسانی که بحران را ایجاد می کنند.
وی با اشاره به مرگ و میر زنان و کودکان در غزه و فلسطین تصریح کرد: چندین هزار کادر سلامت از جمله ماماها در جنایت رژیم صهیونیستی و در سکوت آمریکا و سازمانهای بینالمللی جان خود را از دست دادند.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه جزو معدود کشورهایی بودیم که مراقبت دوران بارداری در کرونا کاهش پیدا نکرد، تأکید کرد: همانگونه که در کرونا ماماها استوار و ایثارگرانه ایستادند و نگذاشتند مادران باردار بدون ماما بمانند، مشخص است این شعار را قبلاً اجرا کردیم.
وجود ۲۱۰۰ تخت بیمارستانی زنان و زایمان
رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و خدمات بالینی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به لزوم پررنگتر شدن نقش ماماها در مراقبت از مادران باردار، گفت: ۲ هزار و ۱۰۰ تخت ال دی آر (تخت بیمارستانی زنان زایمان) در کشور داریم.
علیرضا عسگری با بیان اینکه وقتی تلاشهای ماماها پاسخ میدهد که طی ۹ ماه، نقش مناسبی ایفا کنند، اظهار کرد: مراقبت مادر باردار و اینکه به سمت زایمان طبیعی بروند، یک خلأ جدی است که باید به آن توجه شود.
وی با تاکید بر ضرورت تقویت برگزاری کارگاههای آموزشی در حوزه مامایی، افزود: باید بستر مناسب برای به اشتراک گذاشتن تجربیات ماماها با یکدیگر فراهم شود.
رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و خدمات بالینی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بر توانمندسازی ماماها و ارتقای سطح رضایتمندی شغلی آنها تاکید کرد و گفت: ارتباط ملی بین ماماها باید با تحلیل علمی تقویت شود تا در سال ۱۴۰۴ به اندازه یک دهه توانمندتر شویم.
عسگری خاطرنشان کرد: همه مولفههای جوانی جمعیت در حیطه وظایف و عملکرد ماماها خلاصه نمیشود اما اینکه فرآیند زایمان ایمن و خوشایند باشد تا بانوان گرایش به زایمان و فرزندآوری بعدی داشته باشند، توسط ماماها انجام میشود و باید تلاش کنیم زایمان خوشایند باشد و حتی بعد از زایمان نیز باید ماماها ارتباط با مادر را حفظ کنند.
۱۰۰ سال تجربه آکادمیک در حوزه مامایی
رئیس اداره مامایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به شعار روز جهانی ماما، خاطرنشان کرد: شعار امسال «ماما نقشی ضروری و حیاتی در هر بحران» است و اگر بتوانیم یک نوزاد سالم به جامعه تحویل دهیم میتوانیم آیندهای موفق را به جامعه تقدیم کنیم.
فرح بابایی با بیان اینکه ماماها در چرخه سلامت دختران جوان، مشاوره قبل از ازدواج، ازدواج و بارداری نقش مهمی دارند، اظهار کرد: با توجه به شعار جهانی امروز، ماماها خط مقدم بحرانها هستند و در کشور ما بحران کاهش نرخ باروری وجود دارد.
بابایی با بیان اینکه بحران نرخ باروری پایین، دغدغه همه مسئولان است و در همه تکالیفی که برای رفع ابن بحران در نظر گرفته شده، ماماها نقش جدی دارند، گفت: صد سال تجربه آکادمیک در حوزه مامایی داریم و به آن میبالیم و امیدواریم با برنامههایی که در دست تهیه داریم هم به تعهدات بین المللی عمل کنیم و هم کمک کنیم که کشور در دستیابی به اهداف در این حوزه سربلند باشد.
وی ادامهداد: در اداره مامایی در راستای تکریم و توانمندسازی ماماها برنامههایی تدوین شده است تا به ارتقای کیفیت خدماتی که ارائه میدهند؛ بیانجامد و به ارتقای سلامت جامعه منجر شود.