نماد آخرین خبر

معلمان معماران تمدن نوین

منبع
ايرنا
بروزرسانی
معلمان معماران تمدن نوین

ایرنا/ تهران- ایرنا- معلمان نه تنها دانش‌آموزان را برای ورود به اجتماع آماده می‌کنند بلکه شخصیت آنها را نیز شکل می‌دهند تا شهروندانی مسئول و آگاه باشند؛ از اینرو معلمان را به عنوان معماران اصلی تمدن نوین معرفی می‌کنند؛ آنان که آینده‌ جامعه را شکل می‌دهند.

گروه جامعه ایرنا- مطابق روز شمار گرامیداشت هفته معلم در سال جاری امروز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت با عنوان «معلم؛ معمار تمدن آینده» نامگذاری شده است و به حق؛ معلمان، عنصر کلیدی در تحقق تمدن نوین اسلامی هستند و با آموزش مهارت‌های فکری، اخلاقی و اجتماعی، نسل‌های آینده را برای مواجهه با چالش‌های پیچیده آماده می‌کنند. در بسیاری از کشورها، توجه به اهمیت آموزش و پرورش به عنوان محور توسعه پایدار روزبه‌روز افزایش یافته است و معلمان به عنوان کلیدواژه‌های اصلی این فرآیند، باید توانمندی‌های نوین آموزشی را فراگیرند و با بهره‌گیری از فناوری‌های جدید، مسیر یادگیری را جذاب‌تر و مؤثرتر کنند همچنین، نقش معلم در ترویج ارزش‌هایی مانند احترام، همبستگی و مسئولیت‌پذیری بسیار مهم است.

آموزش مداوم، حمایت مالی و معنوی از معلمان همچنین بهره‌گیری از فناوری‌های نوین باید در اولویت قرار گیرد تا معلمان بتوانند نسلی توانمند و خلاق تربیت کنند.

آینده به دست معلمان ساخته می‌شود

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت در مراسم تجلیل از ۲۴ معلم نمونه کشوری، فرزندان و دانش آموزان را سرمایه های ارزشمند کشور دانست و در راستای نقش معلمان در هدایت جامعه و تربیت نسل فردا تاکید کرد:‌ آینده ما با آموزش و پرورش این آینده سازان به دست معلمان ساخته می‌شود و اگر می‌خواهیم کشور را بسازیم باید برای فرزندان و دانش آموزان برنامه درست داشته باشیم.

پزشکیان اظهار کرد: باور توانمندی و خلاقیت برای حل مشکلات از همان کودکی با آموزش درست در ذهن انسان شکل می‌گیرد.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه برای حل مشکلات و موفقیت باید جسور و ریسک پذیر باشیم، گفت: همه اینها و توانایی حل مشکلات در مدارس و با آموزش درست و برنامه ریزی شده توسط معلمان امکان پذیر است.

پزشکیان تصریح کرد: باور و اعتقاد قلبی من این است که هر کدام از دانش آموزان و فرزندان ما می توانند با آموزش و تربیت درست دریایی از هنر، خلاقیت،ثروت و سرمایه برای جامعه و کشور باشند.

رئیس جمهور تأکید کرد: اگر می خواهیم آینده خود و کشور را بسازیم باید برای فرزندان مان وقت بگذاریم و برنامه داشته باشیم، این شما معلمان هستید که یاد می دهید فرزندان ما چگونه می توانند برای ساختن کشور آموزش ببینند، کار کنند و مفید واقع شوند، مشکلات جامعه را حل کنند و برای ایران و جایی که در آن زندگی می کنند خلاقیت داشته باشند و موانع و مشکلات را از سر راه بردارند.

انسان‌سازی فراتر از انتقال دانش صرف است

علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش نیز در این مراسم اظهار کرد: تربیت امری لطیف، ظریف، پیچیده و شکننده است که با زور و اجبار امکان‌پذیر نیست. هیچ کس نمی‌تواند با زور کسی را تربیت کند یا رشد جسمی، روحی، روانی و علمی او را رقم بزند. برای این منظور باید بسترهایی فراهم شود تا فرد شوق، اشتیاق و اراده لازم برای رشد کردن را پیدا کند.

وزیر آموزش و پرورش خطاب به معلمان افزود: امروز شما مشغول انجام سخت‌ترین کارها در نظام هستی هستید؛ کاری بسیار ارزشمند که شغل معلمی را به شغلی والا تبدیل کرده است. شغل معلمی ارزشمند است نه فقط به خاطر انتقال علم بلکه به دلیل نقش حیاتی که در ساخت انسان‌ها و فرهنگ جامعه دارد.

وی با بیان اینکه کار انسان‌سازی فراتر از انتقال دانش صرف است؛ فراتر از حفظ کردن مطالب کتاب‌هاست، خاطر نشان کرد: هر اندازه موفقیت در فضای عمومی ایجاد شود، نتیجه اقدامات معلمان است و هر قدر مشکلات در جامعه وجود داشته باشد، ناشی از غفلت نسبت به این نظام بسیار مهم جامعه است.



هیچ جامعه‌ای فراتر از اندیشه معلمان رشد نمی‌کند

مجید پارسا مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران نیز معتقد است: هیچ جامعه‌ای فراتر از اندیشه معلمان رشد نمی‌کند چراکه معلمان آینده کشور را می‌سازند.

پارسا با اشاره به اینکه توجه به آموزش و پرورش در اولویت دولت چهاردهم قرار دارد، افزود: نگاه به آموزش و پرورش مصرف گرایانه نیست و اکنون رئیس جمهور در دولت چهاردهم اولویت اول کشور را آموزش و پرورش قرار داده است.

وی با تاکید بر تحول در نظام آموزش و پرورش، خاطرنشان کرد: رئیس جمهور اولویت در این حوزه را با رویکرد ارتقای کیفیت آموزشی و محرومیت زدایی مدارس قرار داده است.

مشاغل امروز حاصل کار معلمان دیروز است

رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه جامعه باید قدردان معلمان باشد، گفت: همه کسانی که امروز مسئولیتی دارند، از جمله خود من و دیگران، محصول کار معلمان ابتدایی هستیم، بسیار خوب است که نماد این قدردانی در تصمیماتی که مسئولان اتخاذ می‌کنند دیده شود؛ تصمیماتی که بتواند برای معلمان مفید و اثربخش باشد.

وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مواردی که شاید کمتر مورد توجه قرار گرفته، این است که اگر معلمان ما بتوانند در دوره‌های توانمندسازی شرکت کنند و این دوره‌ها مطابق نیازهای واقعی آنها طراحی شده باشد، برایشان سودمند خواهد بود.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه مشارکت معلمان در ایجاد تغییرات و تحولات اهمیت زیادی دارد؛ گفت: در این راستا اکنون در طرح اصلاح روش‌های آموزش و تحول محیط‌های یادگیری این مشارکت از معلمان را دنبال می‌کنیم.



معلمان بنیان‌گذاران فردا بهتر

نقش معلمان در تحقق تمدن نوین نقشی کلیدی است. معلمان با آموزش علم و اخلاق، انسان‌های متفکر و متعهد به ارزش‌های جامعه تربیت می‌کنند. معلمان در واقع ساختارهای فکری و فرهنگی جامعه را شکل می‌دهند و با انتقال مفاهیم انسانی و اسلامی، می‌توانند جامعه‌ای مترقی و متمدن بسازند. در تحقق تمدن نوین، معلمان باید با تربیت نسل‌های آگاه و مسئول، به پیشرفت جامعه کمک کنند. معلمی که بتواند نگاه تمدنی و جهانی به مسائل انسانی داشته باشد، می‌تواند در تحقق این هدف نقش بسزایی ایفا کند؛ از اینرو هر جامعه‌ای که ارزش آموزش را درک کند و سرمایه‌گذاری جدی بر روی معلمان خود داشته باشد، مسیر توسعه پایدار و ساختن آینده‌ای روشن‌تر را هموار خواهد ساخت چرا که معلماننه تنها انتقال‌دهندگان علم بلکه بنیاگذاران فردای بهتر هستند.





به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar