انتقاد از بازگشت مجدد کارتنخوابها به برخی محلات تهران

تسنیم/ عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه در محله امامزاده یحیی و محله شهید اسدی شاهد بازگشت مجدد کارتنخوابها بودهایم، گفت: هدف از ایجاد قرارگاه اجتماعی این بود که چرخه باطل بازگشت افراد آسیب دیده متوقف شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، ناصر امانی در سیصد و بیست و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در محله امامزاده یحیی و محله شهید اسدی شاهد بازگشت مجدد کارتنخوابها بودهایم، اظهار کرد: البته مردم از شهرداری ناراضی نبودند و همه متفقالقول بودند که شهرداری معتادان را جمع آوری می کند.
امانی اضافه کرد: اگر خاطرتان باشد، از ابتدای دوره بحث قرارگاه اجتماعی مطرح شد. نمایندگی جناب آقای زاکانی از طرف شهید رئیسی به عنوان مسئول هماهنگی و اقدام در زمینه آسیبهای اجتماعی مطرح شد. هدف این بود که چرخه باطل جمعآوری و رهاسازی افراد آسیبدیده در تهران متوقف شود. با این حال، به نظر میرسد که این قرارداد اجتماعی همچنان با مسئولیتهای فراوان بر دوش شهرداری تهران است.
وی ادامه داد: دوستان از سایر سازمانها، بهویژه از نواحی گشتهای خدمات اجتماعی، گلایهمند هستند که در این زمینه همکاریهای لازم انجام نمیشود، این افراد حتی مورد حمله با آمپول و سرنگ قرار گرفتهاند. یکی از این افراد در یکی از محلهها، متأسفانه، پایش مورد اصابت سرنگ آلوده قرار گرفت و هماکنون بستری است. این وضعیت ما را به فکر میاندازد که چه زمانی در تهران شاهد خاتمه این چرخه خواهیم بود.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه در منطقه 15، محله مشیریه، وضعیت به مراتب بدتر شده است؛ گفت: تعداد افراد جمعآوریشده از 12 نفر به 120 نفر افزایش یافته است که نشان میدهد این چرخه همچنان ادامه دارد و مشکلاتی در آن وجود دارد که باید حل شود.
عضو شورای شهر تهران گفت: همه این بار سنگین هنوز بر دوش شهرداری تهران است اما در محله امامزاده یحیی، اقدامات خوبی انجام شده است. تفاهمنامهای میان شهردار منطقه و مدیرکل میراث فرهنگی امضا شده است که بهتایید جنابعالی، آقای زاکانی، برسد. این تفاهمنامه موجب خواهد شد که بنبست نوسازی محله پس از سالها شکسته شود. امیدواریم این اقدامات به نتیجه برسد.
وی با اشاره به اینکه در این تفاهمنامه، 17 مشوق برای نوسازی پیشبینی شده است، گفت: از شهرداری تهران به دلیل فعالسازی سیستم فاضلاب محله تشکر میکنم. مراحل نهایی فاضلاب در حال تکمیل است و بهزودی به شبکه شهری متصل خواهد شد.با این حال، همچنان مشکلاتی وجود دارد که باید حل شود.
امانی اضافه کرد: همانطور که آقای پیرهادی اشاره کردند، مسائل برق و پست برق در محلههای کمبرخوردار و مرکزی شهر همچنان بلاتکلیف است. یکی از این مشکلات مربوط به پست برق در منطقه 12، محله امامزاده یحیی، در تقاطع افشار و جاوید است. شهرداری زمین لازم برای انتقال پست برق را فراهم کرده، اما این انتقال بهدلیل مشکلاتی در تأمین تجهیزات فنی برق که وظیفه شهرداری نیست، همچنان در پیچوخم باقی مانده است.
عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: در نهایت، به شهرداری تهران دو نکته دیگر را عرض میکنم: یکی این که، سرای کاظمی در محله امامزاده یحیی که در گذشته بهعنوان موزه مردمشناسی مورد استفاده قرار میگرفت، اکنون به دلیل تغییرات جدید در حال انتقال است. این سرا با کتیبهای از تاریخچهاش شناخته میشود.
وی گفت: اگر قرار است این مجموعه به سازمانی غیر از شهرداری واگذار شود، طبق قانون، باید مجوز آن از شورای اسلامی شهر تهران گرفته شود، طبق بند 6 ماده 55 از اول این دوره شهرداری تهران هیچ مجموعهای بهطور دقیق نمیدانم که واگذار شده یا خیر. بهطور مثال، سرای کاظمی که پیشتر عرض کردم، اکنون در حال واگذاری به خارج از شهرداری است. همچنین حمام نوابه در محله امامزاده یحیی که یک اثر میراثی و تاریخی است، پس از نوسازی مدتی رها شده و تعطیل بود، اکنون دوباره به سرقت رفته است. اینها نمونههایی هستند که نشان میدهند متولی این آثار تاریخی همچنان بلاتکلیف هستند.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: از آقای چمران خواهش میکنم که به وضعیت این گونه مکانهای تاریخی توجه ویژهای داشته باشند. عدم توجه به این اماکن ممکن است به سرنوشت حمام نوابه منتهی شود که به دلیل نداشتن متولی و نظارت، تمام تجهیزات آن به سرقت رفت. این مسئله نیز به شهرداری تحمیل میشود که باید برای بازسازی و تعمیر آن هزینههای میلیاردی صرف کند. امیدواریم هر چه زودتر تکلیف این اماکن روشن شود.
انتهای پیام/