پای صحبت رئیس دستگاه قضا با صادرکنندگان مازندران؛ از کارشکنی گمرک آستارا تا مشکلات ارزی

ایرنا/ ساری- ایرنا- رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران خطاب به رییس دستگاه قضا از تداوم کارشکنی گمرک آستارا برای صادرکنندگان محصولات کشاورزی استان به خصوص مرکبات و کیوی گلایه کرد و گفت: تقاضا داریم این کارشکنی که خلاق مقررات قانونی است از سوی دستگاه قضا مورد اهتمام قرار بگیرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، علی تقی پور به نمایندگی از تولیدکنندگان مازندران روز پنجشنبه در نشست فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و کارآفرینان مازندران با رییس دستگاه قضا در ساری افزود: یکی از بزرگترین و مهمترین چالش لاینحل صادرکنندگان استان گمرک آستارا است که اصلا همکاری ندارد.
وی کارشکنی گمرک آستارا برای صادرکنندگان مازندران را بسیار جدی و اساسی توصیف کرد و ادامه داد: در حالی که شرکت های حمل و نقل بین المللی در استان وجود دارد اما این شرکت ها فاقد خودرو هستند و صادر کنندگان با افراد شخصی قرارداد حمل و نقل را منعقد می کنند.
تقی پور اظهار کرد: به دلیل مشکلات ترخیص کالا در گمرک آستارا و خواب خودروها همراه با هزینه حمل، از سوی دیگر به دلیل این که یخچال های خودروهای سنگین برای صادرات محصولات کشاورزی مازندران مناسب نیست و فساد پذیری محصولات را افزایش می دهد، ضرر و زیان صادر کنندگان بالا می رود.
وی پیشنهاد کرد که یک مامور گمرک همراه با ایجاد کیوسک در پایانه آستارا برای صادر کنندگان مازندران با هزینه اتاق بازرگانی استان مازندران عملیاتی شود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران با بیان اینکه بخش عمده صادرات غیر نفتی این استان را محصولات کشاورزی و یا تولیدات صنعتی مرتبط با آن تشکیل می دهد، گفت: صادرکنندگان همچنان که خود را نسبت به صدور کالاهای داخلی برای ارزآوری و حمایت از تولید متعهد می دانند در مقابل نسبت به کشور هدف صادراتی و تجار این کشورها نیز تعهدات اخلاقی و تجاری دارند که هر گونه خللی در این ارتباط می تواند اعتماد سوزی را به دنبال داشته باشد
به گزارش ایرنا، در این نشست شماری از صاحبان واحد های تولید و صادر کنندگان کمبود منابع مالی، مشکلات نقدینگی و سرمایه در گردش، معضلات حمل و نقل های دریایی، زمین و هوایی، پایین بودن کیفیت محصول کشاورزی و ماندگاری اندک و تاخیر ترخیص کالا در بنادر کشورهای هدف خزری، عملی نشدن تعهد ارزی و توقف ثبت سفارش کالا برای تهاتر را از مشکلات جدی برشمردند.
یکی از اعضای اتاق بازرگانی مازندران با بیان اینکه صنعت، کشاورزی و گردشگری این خطه شمالی از ظرفیت های مهم این خطه شمالی است، گفت: زغال سنگ مازندران در بخش معدن ظرفیتی است که باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
عبدالله مهاجر افزود: بررسی ها نشان می دهد که جایگاه منطقی بخش خصوصی مورد نظر مقام معظم رهبری مورد اهتمام سران سه قوه قرار نگرفته است.
وی با توضیح این که آمار رشد تولید اقتصادی منطبق با واقعیت نیست چراکه در سفره مردم لمس نمی شود، ادامه داد: امروز قطع برق واحدهای صنعتی و تولیدی کشور از چالشهای جدی است.
وی تصریح کرد: اکنون بسیاری از واحدهای صنعتی در حال تعطیل هستند.
مهاجر با ذکر این نکته که گفتمان بدون عملیاتی شدن وعده، مشکلات حل و فصل نمی شود، ادامه داد: مصوبات جلسات اقتصاد مقاومتی و شورای گفتوگوی دولت با بخش خصوصی نیاز به توجه بیشتری دارد.
وی گفت: انتظار ما از نهادهای تصمیمگیر این است که از دل این جلسات، مصوبات مهم، شفاف، و دارای ضمانت اجرایی بیرون بیاید مصوباتی که گرهگشای مسائل تولید و سرمایهگذاری باشند، نه اینکه در چرخه بوروکراسی اداری باقی بمانند.
خلیل قلی زاده یکی از صادر کنندگان مازندران در این نشست به مشکلات رفع تعهد ارزی صادر کنندگان اشاره کرد و گفت: راهکار تهاتر کالا که از سوی دولت مطرح شد بسیار خوب است، اما این که از سه ماه گذشته ثبت سفارش نمی شود، مشکلات را دو چندان کرده است.
وی ادامه داد: مازندران با تولید حدود هشت میلیون تن، حدود ۶ درصد غذای کشور را تامین می کند، اما میزان منابع مالی استان برای کمتر از یک درصد محصولات کشاورزی این خطه است.
وی با توضیح این که برای ۵۰۰ هزار تن مدیریت کالای کشاورزی استان به ۵۰ هزار میلیارد ریال منابع مالی نیاز است، افزود : تامین این مقدار منابع مالی در توان هیچ یک از بانک های استان نیست، بنابراین مدیریت محصولات کشاورزی مازندران همواره اسیر دست دلالان بومی و غیر بومی است، یعنی آنان با قیمت پایین و بدون توجه به کیفیت کیفیت هم به بازار تولیدکنندگان و همچنین صادرکنندگان ضربه می زنند.
مدیر عامل شرکت چوب و کاغذ مازندران نیز به عنوان یکی دیگر از فعالان اقتصادی استان به مشکلات تهیه چوب و بالا بودن قیمت آن اشاره کرد و گفت: امروز این شرکت با توجه به ظرفیت بالا، با کمبود مواد اولیه مواجه است.
قاسم محمدی با اشاره به تاکیدات چند سال اخیر رهبر معظم انقلاب در حمایت از تولید، خواستار حمایت های همه جانبه در استمرار و پایداری تولید شد.
شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران بزرگترین تولید کننده کاغذ چاپ و تحریر کشور است که هماکنون ۱۰۰ درصد نیاز وزارت آموزش و پرورش را برای کتب درسی دانش آموزان کشور و همچنین بخش اعظمی از نیاز حوزه نشر را تامین می کند.