گلایه رییس کمیسیون بهداشت مجلس از تبعیضها؛ توسعه بیمارستانهای مجهز فقط در تهران

ایرنا/ رییس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با اشاره به مهاجرت ۱۰ هزار نیرو از جامعه سلامت طی سالهای اخیر، گفت: قصه پرغصه حوزه بهداشت و درمان نتیجه تبعیضهاست. چرا با وجود برخورداری، بیمارستانهای مجهز فقط در تهران ایجاد میشود.
حسینعلی شهریاری روز پنجشنبه در نخستین سمینار نقش سلامت در توسعه پایدار منطقه(گرمسار و آرادان) در غرب استان سمنان گفت: یکی از چالشهای حوزه بهداشت قدیمی بودن ساختمانهای بیمارستانهاست.
وی با اشاره به ضعف نظارت در کشور، گفت: استحکام برخی بیمارستانهای استانی حتی با ۱۰ سال سابقه ساخت، زیر سوال است و بعضی بخشهای این دست بیمارستانها بهخاطر ناایمن بودن از استفاده خارج میشود.
وی شرایط کنونی کشور را نتیجه عملکرد دولتها و مجلسها دانست و افزود: اینکه پزشکها بیشتر از بخش دولتی، گرایش به بخش خصوصی دارند، نتیجه قوانین ناکارآمد حوزه بهداشت و درمان است. گاهی قوانین باعث این گرایش می شود.
شهریاری با بیان اینکه سال ۹۲ قانون عدالت آموزشی به سود جذب پزشک متخصص برای مناطق محروم در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و پزشکان باید سه برابر میزان تکلیفی برای حضور در مناطق مختلف کشور تعهد میدادند، افزود: با وجود این قانون، اهداف مدنظر محقق نشد.
وی ادامه داد: البته این قانون در بعضی استانها نتیجه داد و در سیستان و بلوچستان متخصصان بومی در حال خدمت به مردم هستند.
مهاجرت ۱۰ هزار نفر از جامعه سلامت کشور
رییس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه طی این سالها بیش از ۱۰ هزار نفر از جامعه پزشکی از متخصصان تا پرستاران،استادان دانشگاه، دانشآموختگان دانشگاهی از کشور به خاطر عملکرد نامناسب از ایران مهاجرت کردند، تاکید کرد: این مساله باعث شد سرمایهگذاری در بخش نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان در کشور بینتیجه بماند.
وی یادآور شد که در بعضی کشورها تحقیقاتی انجام شد مبنی بر اینکه تربیت پزشک برای آنها هزینهبر است و صرفه ندارد. این کشورها به سمت جذب پزشکان خوب دیگر کشورها از جمله ایران گرایش پیدا کردهاند.
نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در مجلس برخی موانع در مورد پرداختها اصلاح شد اما کافی نیست، در نظام بهداشت و درمان ضرورت دارد تا نظارت افزایش یابد.
چادرزدن خانوادههای شهرستانی کنار بیمارستانهای تهران
وی با تاکید بر اینکه امکانات و بودجه در کشور بر مبنای لابی و ارتباطات توزیع شده است، افزود: باید جلوی توسعه در برخی نقاط برخوردار گرفته شود. دلیل ندارد در تهران این همه بیمارستان توسعه یابد.
شهریاری اضافه کرد: چطور است که بیمارستانهای تهران بهترین امکانات و پزشکان را دارند و شهرستانها محروم هستند. به همین دلیل است که مردم از شهرستانها برای درمان به بیمارستانهای تهران مراجعه میکنند و خانوادههایشان کنار بیمارستان چادر میزنند.
وی گفت: خیلی از استانها محرومیت دارند. فراموش نکنیم شعار بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی اجرای «عدالت» بود.
هزینههای گزاف دارو برای مردم
وی قصه پرغصه دوره کنونی را کمبود دارو و پرداخت زیاد هزینههای دارویی از جیب مردم دانست و ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در سیاستهای ابلاغی تاکید داشتند که نهایت هزینه پرداختی از سوی مردم باید ۳۰ درصد باشد.
شهریاری یادآور شد: البته باید توجه داشت ۳۰ درصد برای زمانی بود که ارزش دلار ۴۲ هزار ریال بود و اکنون ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار ریال است. در این شرایط ۳۰ درصد هم برای مردم قابل پرداخت نیست.
وی افزود: هزینه یک عمل جراحی از ۱۰۰ به ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون ریال افزایش یافته و فرانشیز آن نیز برای مردم چندبرابر شده است. در حالیکه اکنون پرداخت حتی ۲ میلیون ریال هم برای مردم مشکل است.
رییس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی برخی مباحث بهداشت و درمان را دردآور توصیف کرد و گفت: در دریافت دارو، مردم به داروخانه میگویند فقط به اندازه یکدهم هزینه دارو پول دارم و به همان اندازه دارو میخواهم.
وی افزود: شرایطی پیش آمده که هزینههای درمان همه را گرفتار کرده است، خیلیها بهخاطر هزینههای درمان اصلا به بیمارستان مراجعه نمیکنند و از درمان صرفنظر میکنند.
وی ورود خیران را به حوزه بهداشت و درمان مطلوب ارزیابی و اضافه کرد: سال گذشته ۵۰ هزار میلیارد ریال خیران به حوزه بهداشت و درمان از سوی خیران کمک شد، اما مشکلات همچنان مشکلات باقی است.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: هیچ کجای دنیا، دولتها به تنهایی از پس هزینههای بهداشت و درمان برنیامدهاند و باید خیران را هدایت کرد و نیتها بر مبنای عدالت با کمک علمای دینی به سود عدالت باید هدایت شود.
به گزارش ایرنا، دکتر سیدمحمد طباطبایی چهره ماندگار حوزه پزشکی کشور و از اهالی گرمسار به همراه جمعی از چهرههای کشوری اهل این خطه و مسوولان استان سمنان در این همایش حضور دارند.
شهرستان گرمسار در غرب استان سمنان و در شرق پایتخت واقع شده است و بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ این شهرستان ۷۷ هزار و ۴۲۱ نفر جمعیت شامل ۶۲ هزار و ۱۹۰ جمعیت شهری و ۱۵ هزار و ۲۳۱ جمعیت روستایی دارد.
آرادان از شهرستانهای غربی استان سمنان با حدود ۲۰ هزار نفر جمعیت است.