تولیدات علمی دانشگاه نسل چهارم اثرگذاری اجتماعی داشته باشد

ایرنا/ تهران -ایرنا - معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه پژوهش مسالهمحور؛ کلید اثرگذاری اجتماعی علم است، گفت: دانشگاه نسل چهارم دانشگاهی است که تولیدات علمی آن اثرگذاری اجتماعی داشته باشد.
به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از وبدا، شاهین آخوندزاده در آیین اختتامیه سومین کنگره بینالمللی و شانزدهمین همایش دانشجویی تازههای علوم بهداشتی کشور در دانشکده بهداشت دانشگاه شهید بهشتی، با اشاره به اهمیت تلاشهای بسیج دانشجویی دانشگاه برای برگزاری این مراسم، افزود: بسیج یعنی اوج قدرت علمی، اگر دانشجویی بسیجی است باید از دانشجویان برتر باشد.
وی به بهانه فرارسیدن سالروز آزادسازی خرمشهر ادامه داد: در این مراسم یادی میکنم از شهید علیرضا افتخاری، همکلاسی من، شاگرد ممتاز رشته ریاضی دبیرستان هدف بود که به جبهه رفت و برای آزادسازی خاک وطن شهید شد.
آخوندزاده همچنین در خصوص تعداد مقالات منتشر شده در نمایه web of science در طول پنج دهه گذشته در مقایسه با کشورهایی همچون ترکیه و عربستان توضیحاتی ارائه کرد و گفت: بر اساس قانون برنامه توسعه هفتم باید به عنوان کشور اول منطقه در تولید علم شناخته شویم.
معاون وزیر بهداشت یادآور شد: تولید مقاله گام اول تحقیقات است و مهمترین بخش آن، خروجی مساله محور بودن و ارتقای کیفیت زندگی مردم است. دانشگاه نسل چهارم دانشگاهی است که اثرگذاری اجتماعی داشته باشد.
وی گفت: در حوزه پژوهش تحقیقات با دست خالی اقدامات بزرگی انجام شده و فقط ۰.۳ درصد از GDP سهم تحقیقات در کشور است. دانشجویان جوان و ممتاز ما برگ برنده این پیشتازی بودهاند.
همچنین محمداسماعیل قیداری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی در این مراسم ضمن قدردانی از تلاشهای بسیج دانشجویی دانشگاه و کمیته تحقیقات دانشجویی برای برگزاری این دوره از همایش تازههای بهداشتی کشور گفت: باید به دانشجویان برای برگزاری این همایش و انتخاب این مسیر آفرین گفت، راه علم، یادگیری و یاد دادن بهترین انتخابی است که ما را به نتیجههای مطلوب میرساند.
تلاش جهادگران دانشگاه برای ارتقای کیفیت زندگی مردم
هادی قاسمی رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور نیز در این مراسم با اشاره به تلاشهای نیروهای مردمی و جهادگران دانشگاهی برای ارتقای کیفیت زندگی مردم، تصریح کرد: در سالهای اخیر جهتگیری جدیدی در رویکرد جهادگران صورت گرفت و جهاد خدمترسانی در کنار جهاد پیشرفت برای حل مشکلات مردم مطرح شد.
به گفته وی، نتیجه این نگاه ایجاد بیش از ۵۰ مرکز تحقیقاتی در کنار هزار و ۲۰۰ گروه جهادی در کشور است که تلاش میکنند مشکلات مردم را برطرف کنند.
رئیس بسیج دانشجویی کشور تصریح کرد: از دانشجویانی که در این مسیر زحمت میکشند و اساتید که به آنها کمک می کنند تا به حل ریشهای مسایل بپردازند، قدردانی میکنم.
سیدسجاد حسینی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه نیز در این مراسم در خصوص اهمیت و ضرورت برگزاری این همایش عنوان کرد: همه ما وظیفه داریم نقش خود را در مسیر پیشرفت کشور پیدا و ایفا کنیم.
وی بر لزوم شناسایی و حل مسائل مرتبط با حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: نقش تولید علم در حل این مسائل خودنمایی میکند. بر اساس تاکید مقام معظم رهبری، تولید علم یکی از سه کارکرد دانشگاه در کنار تربیت عالم و جهتدهی به علم و عالم است. بنابراین هدف اصلی پژوهش نیز باید تولید علمی باشد که از آن راهحلی برای مسائل کشور نتیجه شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه در پایان تصریح کرد: این مجموعه از دانشگاه با نگاه اهمیت مساله محور بودن پژوهشهای سلامت این دوره همایش را برگزار میکند.