توصیه وزارت بهداشت در شرایط گرد و غبار: اگر کار ضروری ندارید در خانه بمانید

ایرنا/ تهران - ایرنا- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۱۰ توصیه برای شرایط وقوع پدیده گرد و غبار و کاهش کیفیت هوا اعلام و به شهروندان تاکید کرد: اگر کار ضروری ندارید در خانه یا محیطهای بسته بمانید.
گروه جامعه ایرنا- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با انتشار اینفوگرافی، توصیههای دهگانهای که لازم است در شرایط وقوع پدیده گرد و غبار و کاهش کیفیت هوا نسبت به رعایت آنها اقدام شود؛ اعلام کرد. بر این اساس، بیماریهایی از جمله واکنشهای حساسیتی و تشدید حملات آسم مشکلات تنفسی حاد و بیماریهای قلبی و عروقی مشکلات چشمی و پوستی با گرد و غبار ایجاد یا تشدید میشود.
به منظور کنترل شرایط باید از استعمال دخانیات بپرهیز شود، همچنین افراد مبتلا به آسم یا در صورت مشاهده نشانههایی مانند کوتاهی تنفس، سرفه، خس خس و درد در قفسه سینه باید به پزشک مراجعه کنند.
همچنین توصیه شده است اگر کار ضروری ندارید در خانه یا محیطهای بسته بمانید و درها و پنجرهها را بسته نگه دارید. از فعالیت سنگین و ورزش در خارج از منزل اجتناب کنید یا زمان آن را به حداقل برسانید.
در فضای باز حتماً از ماسک و عینک استفاده کنید و برای کاهش تماس با گرد و غبار در محیط زندگی، نظافت روزانه توصیه میشود.
افزایش مصرف سبزیجات تازه و مایعات برای دفع سموم از بدن، استفاده از وسایل حفاظت فردی برای کارکنانی که به واسطه شغلی بیشتر در معرض گرد و غبار هستند و قرار دادن سیستم تهویه خودرو در وضعیت چرخش مجدد هوا از دیگر مواردی است که در شرایط آلودگی هوا باید مدنظر قرار گیرد.
شاخص کیفیت هوا عدد ۱۵۶ را نشان میدهد
به گزارش ایرنا از شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، هم اینک و بر اساس دادههای این شرکت، شاخص کیفیت هوا عدد ۱۵۶ را نشان میدهد که ناسالم برای گروههای حساس جامعه است؛ همچنین شاخص آلودگی هوا در تهران بطور میانگین برای ۲۴ ساعت گذشته نیز عدد ۱۸۲ را نشان میدهد که آن هم در شرایط ناسالم قرار دارد.
شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با توجه به وضعیت هوا، برای چندمین روز متوالی از افراد دارای بیماری و گروههای حساس جامعه خواست تا از تردد غیرضروری در هوای آزاد خودداری کنند.
تهران از ابتدای سال جاری تاکنون، ۶۷ روز هوای قابل قبول، ۳۱ روز ناسالم برای گروههای حساس، ۶ روز هوای پاک، سه روز ناسالم برای همه گروهها و یک روز بسیار ناسالم داشته است.
پایتخت نشینان سال گذشته تنها هفت روز هوای پاک داشتند اما ۲۱۴ روز هوای سالم در حد قابل قبول، ۱۲۷ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و ۱۹ روز هم هوای ناسالم برای همه گروههای سنی را تجربه کرده بودند.
طبق شاخص کیفیت هوا (AQI)، زمانی که عدد شاخص بین ۵۱ تا ۱۰۰ باشد، کیفیت هوا قابل قبول است اما اگر شاخص بین ۱۰۱ تا ۱۵۰ باشد، هوا در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار می گیرد و ۱۵۰ تا ۲۰۰ ناسالم برای همه گروهها و از این عدد بیشتر در شرایط خطرناک است.
هشدار هواشناسی برای گرد و غبار در تهران
حسن عباس نژاد مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران نیز با اشاره به هشدار اداره کل هواشناسی از احتمال کاهش کیفیت هوا و افزایش غلظت ذرات معلق در روز جاری (دوشنبه تا پایان روز پنجشنبه) ۱۶ تا ۱۹ تیر ماه خبر داد و به شهروندان به ویژه گروههای حساس توصیه کرد تا از حضور غیرضروری در فضای باز خودداری کنند.
وی گفت: بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی، ورود گرد و غبار از کانونهای داخلی و فرا استانی از عصر امروز تا پایان روز پنجشنبه ۱۹ تیرماه در آسمان استان تهران موجب کاهش کیفیت هوا، کاهش دید افقی و افزایش غلظت ذرات معلق خواهد شد.
وی با تاکید بر لزوم رعایت توصیههای بهداشتی از شهروندان خواست تا حد امکان از ترددهای غیرضروری در فضای باز به ویژه در ساعات اوج آلودگی خودداری کنند.
عباس نژاد کودکان، سالمندان، بیماران قلبی و تنفسی و زنان باردار را به عنوان گروههای حساس جامعه برشمرد و ادامه داد: این افراد باید بیش از دیگران مراقب سلامتی خود باشند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران همچنین از عموم شهروندان خواست با پرهیز از هرگونه فعالیتی که منجر به تشدید آلودگی هوا میشود، همچون روشن کردن آتش یا استفاده غیرضروری از خودروهای شخصی، در بهبود کیفیت هوا مشارکت کنند.
پایش مستمر وضعیت کیفی هوا از سوی ایستگاههای سنجش آلودگی و اعلام به موقع اطلاعیههای جدید در صورت تغییر شرایط، از دیگر اقدامات اعلام شده توسط حفاظت محیط زیست استان تهران است.
محمد نوری سپهر عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز و استاد گروه بهداشت محیط با اشاره به آثار زیانبار ذرات معلق در هوا بر ضرورت پیشگیری، آگاهسازی عمومی و اقدامات ملی و فرامنطقهای برای مقابله با این بحران زیستمحیطی تأکید کرد و گفت: مهار کانونهای داخلی و همکاری با کشورهای همسایه برای مدیریت کانونهای خارجی گرد و غبار، باید در اولویت برنامههای ملی قرار گیرد.