نماد آخرین خبر

ابتلای ۱.۴ میلیون ایرانی به بیماری صرع/ رویه نادرست مصرف دارو در کشور

منبع
ايرنا
بروزرسانی
ابتلای ۱.۴ میلیون ایرانی به بیماری صرع/ رویه نادرست مصرف دارو در کشور

ایرنا/ تهران -ایرنا- عضو هیأت مدیره انجمن مغز و اعصاب ایران گفت: یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در ایران به بیماری صرع مبتلا هستند و سن ابتلا و شیوع این بیماری در سنین کودکی و یا بعد از ۶۰ سالگی است.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، مجید غفاری‌پور روز یکشنبه در بیست و هشتمین نشست خبری در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با عنوان «روز جهانی مغز»، اظهار کرد: مغز اداره کننده تمام اعمال هوشی و حرکتی بدن است و صرع یکی از بیماری‌های شایع در این حوزه است.

وی افزود: در دنیا ۵۰ میلیون نفر مبتلا به صرع هستند و در ایران نیز بررسی هایی انجام و مشخص شده است که حدود یک میلیون و چهارصد هزار نفر مبتلا هستند؛ صرع انواع مختلف دارد و عدم شناخت آن در درمان اختلال ایجاد می‌کند.

غفاری‌پور ادامه‌داد: گاهی اوقات نوع صرع به راحتی تشخیص داده نمی‌شود و داروی مناسب هم تجویز نمی‌شود و اگر این بیماری به موقع درمان نشود، درجه هوشی فرد را پایین می‌آورد و اختلالات رفتاری ایجاد می‌کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران افزود: در برخی موارد والدین اختلالات روانی را به بیماری‌های روحی و روانی مربوط می‌دانند اما ممکن است ریشه آن صرع باشد.

وی با بیان اینکه در شروع صرع ‌و تشخیص نوع آن باید دقت کرد و ابتدا باید فرد از سوی متخصص مغز و اعصاب معاینه شود، افزود: برخی افراد برای مشکلات خود سال‌های متمادی به روانشناس مراجعه می‌کنند در حالی که به بیماری صرع مبتلا هستند و نوع درمان متفاوت است.

عضو هیأت مدیره انجمن مغز و اعصاب ایران با اشاره به هزینه‌های درمان صرع گفت: سالیانه در دنیا میلیون‌ها دلار هزینه درمان بیماری می‌شود. در ایران نیز باید در تجویز داروها دقت شود زیرا گاهی داروهای گران در موارد خاص تجویز می‌شود در حالی که صرع با داروهای ارزان قابل مداوا است.

میگرن شایع ترین نوع سردرد 

عضو هیأت مدیره انجمن مغز و اعصاب ایران درباره بیماری آلزایمر نیز گفت: مردم معمولا فراموشی را با آلزایمر یکی می‌دانند، هر کس دچار فراموشی شود گمان می‌کند آلزایمر گرفته در صورتی که فراموشی ممکن است بر اثر افسردگی، اضطراب و ... باشد.

وی افزود: بیماری آلزایمر یکی از دلایل فراموشی است و مردم باید بدانند هر موقع دچار فراموشی می‌شوند به معنی ابتلا به آلزایمر نیست.

غفاری‌پور درباره سر درد نیز گفت: چندین نوع سر درد داریم که میگرن شایع ترین آنهاست و باید بدانیم که استرس و نگرانی موجب تشدید هر نوع درد از جمله سردرد می‌شود.

به گفته وی، شایع ترین سردرد، سردرد میگرنی است گاهی همراه با تاری دید است و در سنین بالا ممکن  است به شکل اختلالات دید خود را نشان دهد.

وی از سردرد تنشی به عنوان یکی دیگر از انواع سردردها یاد کرد و افزود: امروزه بیشتر با سردرد تنشی در جامعه مواجه هستیم که با اضطراب تشدید می‌شود.

رویه نادرست مصرف دارو در ایران 

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم‌ پزشکی تهران اظهار کرد: از نظر مالی، بودجه زیادی برای دارو در کشور هزینه می شود، اما روند و رویه مصرف دارو در ایران درست نیست و هیچ کجای دنیا این حجم از دارو مصرف نمی‌شود.

وی گفت: برای مثال اگر تحقیقاتی انجام شود متوجه می‌شویم حدود ۹۰ درصد تصویربرداری «ام ار آی» از مغز در کشور ضرورتی ندارد چراکه در شرایط غیراستاندارد، پزشکی که برای معاینه بیمار وقت نمی گذارد، ام ار ای را تجویز می کند.

وی بر اطلاع رسانی موثر و کار رسانه ای در خصوص پیشگیری از سکته و بیماریهای مغز و اعصاب تاکید کرد و افزود: فرهنگ ما به گونه ای است که افراد بیماری خود را پنهان می کنند و لازم است به مردم آموزش داده شود که مشکل جسمی و بیماری خود را حتما باید با پزشک در میان بگذارند.

وی با بیان اینکه موضوع احساس ننگ از ابتلا به برخی بیماری‌ها همچون تشنج بیشتر است، اظهار کرد: این درحالیست که بیماری تشنج هیچ تفارتی با سایر بیماری‌ ندارد.

ادامه دارد ..





🔹"آخرین خبر" در روبیکا 🔹"آخرین خبر" در ایتا 🔹"آخرین خبر" در بله