نماد آخرین خبر

محدود کردن یا حذف مواد پروتئینی در دوران شیردهی برای مادر و نوزاد مضر است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
محدود کردن یا حذف مواد پروتئینی در دوران شیردهی برای مادر و نوزاد مضر است

ایرنا/ تهران - ایرنا - دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به باور نادرست مبنی بر اینکه مادران شیرده باید ۴۰ روز پس از زایمان از گوشت قرمز، مرغ، تخم‌مرغ و حبوبات خودداری کنند یا تنها روغن و غذای مخصوص مصرف کنند، اعلام کرد که حذف یا محدود کردن منابع پروتئینی در دوران شیردهی می‌تواند برای مادر و نوزاد مضر باشد.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از وبدا، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه آیا محدود کردن غذا و حذف گوشت، تخم‌مرغ و حبوبات پس از زایمان برای سلامتی مادر و نوزاد مفید است؟، اعلام کرد: نیاز مادر شیرده به کالری حدود ۵۰۰ کیلوکالری بیشتر از دوران قبل از بارداری است؛ بنابراین برای تأمین این مقدار کالری، مادر شیرده باید مواد غذایی مقوی شامل انواع چربی های سالم (مصرف در حد تعادل روغن زیتون و کلزا) و پروتئین را که لازم است به مقدار کافی در این دوران استفاده شود، مصرف کند.

در دوران شیردهی نیاز به پروتئین در ۶ ماهه اول و دوم شیردهی روزانه ۲۵ گرم افزایش می‌یابد؛‌ بنابراین حذف کردن منابع مهم پروتئینی با ارزش مانند تخم مرغ، انواع گوشت‌ها (گوشت های قرمز و سفید) و حبوبات در دوران شیردهی ممکن است نیاز کافی به پروتئین را در این دوران برای مادر تامین نکند و در نهایت سبب کاهش تولید شیر توسط مادر شود.

از طرف دیگر، مادر شیرده اگر به اندازه مورد نیاز انرژی و پروتئین را به دلیل حذف یا محدود کردن مواد غذایی مصرف نکند، ممکن است مبتلا به سوء تغذیه شود و در چنین شرایطی مادر به دلیل تخلیه ذخایر بدنی خود و احساس ضعف، خستگی و بی حوصلگی توان مراقبت از کودک را نخواهد داشت. از این رو، در صورت تغذیه نادرست و ناکافی در دوران شیردهی، مادر و شیرخوار متضرر می‌شوند و مادر با عوارضی همچون پوکی استخوان، مشکلات دندانی، ضعف سیستم ایمنی و کم‌خونی مواجه خواهد شد.





🔹"آخرین خبر" در روبیکا 🔹"آخرین خبر" در ایتا 🔹"آخرین خبر" در بله