نماد آخرین خبر

برخورداری بیش از ۲۴۱ هزار سالمند دارای معلولیت از خدمات بهزیستی

منبع
ايرنا
بروزرسانی
برخورداری بیش از ۲۴۱ هزار سالمند دارای معلولیت از خدمات بهزیستی

ایرنا/ تهران- ایرنا- معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به برخورداری بیش از ۲۴۱ هزار سالمند دارای معلولیت از خدمات متنوع بهزیستی گفت: اکنون تعداد افراد دارای معلولیت تحت پوشش این سازمان، یک میلیون و ۶۳۶ هزار و ۹۶۲ نفر است که از این تعداد ۲۴۱ هزار و ۴۹۳ نفر بالای ۶۰ سال و دارای پرونده توانبخشی هستند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از سازمان بهزیستی کشور، فاطمه عباسی با گرامیداشت هفته ملی سالمندان ( ۸ تا ۱۴ مهرماه ) افزود: بر اساس ارزیابی کمیسیون پزشکی توانبخشی تعیین نوع و شدت معلولیت، ۲۳ درصد سالمندان تحت پوشش سازمان دارای معلولیت خفیف، ۳۱ درصد دارای معلولیت متوسط و ۴۶ درصد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید هستند، ۱۷.۵ درصد سالمندان دارای پرونده توانبخشی دارای چند نوع معلولیت هستند.

وی اظهار کرد: معاونت توانبخشی، ارائه خدمات به گروه هدف سالمند در بخش های آموزشی، توانبخشی و مراقبتی را به عنوان اصلی ترین هدف مد نظر قرار داده است و با توجه به این مهم که در حقوق افراد سالمند ۵ اصل استقلال، مراقبت، مشارکت، خود شکوفایی و تکریم بیان شده است، معاونت امور توانبخشی در ارائه خدمات خود این اصول را مد نظر دارد. بر این اساس فعالیت ها مشتمل بر ارائه خدمات آموزشی، توانبخشی و مراقبتی در ۳۰۷ مرکز توانبخشی مراقبتی شبانه روزی با ۱۴ هزار و ۵۸۰ مقیم، ۴۶ خانه با ۳۷۷ مقیم، ۱۵۷ مرکز روزانه آموزشی توانبخشی هفت هزار و ۸۱۵ خدمت گیرنده، ۲۱۱ مرکز ارائه خدمات توانبخشی و مراقبت در منزل با ۶ هزار و ۳۵۷ خدمت گیرنده است.

برخورداری بیش از ۲۴۱ هزار سالمند دارای معلولیت از خدمات بهزیستی

حدود ۱۰ میلیون نفر از ایرانی‌ها، سالمند هستند

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: در راستای حمایت از جامعه هدف سالمند، حمایت های مالی مستمر مشتمل بر مستمری توانبخشی، حق پرستاری و کمک هزینه معیشت افراد دارای معلولیت بسیارشدید و یا شدید فاقد شغل و درآمد، تامین لوازم بهداشتی سالمندان دارای آسیب نخاعی و بسترگرا صورت می گیرد.

عباسی افزود: همچنین به منظور ارتقای سطح توانمندی سالمندان، برنامه های ارتقای توانمندی افراد دارای معلولیت بینایی، شنوایی، آسیب نخاعی و سالمندان، برنامه آگاه سازی پیشگیری از معلولیت های دوران سالمندی برای عموم سالمندان، تامین اندام های مصنوعی (ارتز و پروتز) مورد نیاز سالمندان، تأمین وسایل کمک توانبخشی مورد نیاز سالمندان و ارائه خدمات توانپزشکی از طریق خرید خدمت به سالمندان و بهره مندی سالمندان دارای معلولیت از تمام خدمات سازمان بهزیستی از جمله فعالیت های بهزیستی است.

وی، عمر طولانی را یکی از دستاوردهای قرن بیستم خواند و آن را ثمره توسعه یافتگی یک کشور دانست و گفت: طبق برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۳ جمعیت ایران ۸۵ میلیون و ۹۶۴ هزار نفر است که از این تعداد ۹ میلیون و ۸۶۶ هزار نفر( ۴۷.۱۱ درصد) سالمند هستند. افزایش نرخ امید به زندگی و طول عمر از چنان درجه اهمیتی برخوردار است که عدم توجه به آن جامعه انسانی را در آینده ای نزدیک در مقابل مسائل و مشکلات بسیار پیچیده تر و چه بسا لاینحل قرار خواهد دارد و از طرف دیگر تقویت مشارکت فعال سالمندان در عرصه های مختلف اجتماعی می تواند ��حقق اهداف توسعه را در کمترین زمان میسر کند.

برخورداری بیش از ۲۴۱ هزار سالمند دارای معلولیت از خدمات بهزیستی

ایران با رشد شاخص‌های سالمندی روبرو است

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به روند تغییرات جمعیتی به عنوان پدیده ای اجتناب ناپذیر، گفت: جوامع بشری با توجه به روند پیش روی باید نسبت به برنامه ریزی های متناسب با نیاز جامعه خود اقدام کنند و از جمله کشورهایی که در دهه های آتی با رشد شاخص های سالمندی روبرو خواهند بود کشور ما است، بنابراین سیاستگذاران، دولتمردان و متولیان امر باید با رویکردهای نوین و با هدف بهره مندی جامعه متناسب با نوع نرخ رشد سالمندی به منظور ایجاد و تقویت فرهنگ سالمندی پویا، فعال و مولد، تلاش ‌کنند.

وی افزود: تقویت مشارکت اجتماعی سالمندان، مدیریت اوقات فراغت، ورزش، بهداشت، سلامت، ارتقای رفاه و وضعیت معیشتی، گسترش فضاهای آموزشی و توانبخشی سالمندی، توسعه مدل های مختلف مراقبت، برنامه ریزی در زمینه بیمه مراقبت طولانی مدت، بانک زمان و برخورداری یکسان سالمندان از حقوق شهروندی باید در سرلوحه اقدامات و برنامه‌ های توسعه پایدار کشور قرار گیرد.

عباسی گفت: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در بند ۷ سیاست های کلی جمعیت و در راستای تحقق شعار امسال با عنوان «حفظ کرامت، ارتقای سلامت و کیفیت زندگی سالمندان با گام های محله محور»، بدون شک پرداختن به امور سالمندان به طور مجزا توسط هر یک از نهادهای مرتبط امکان پذیر نبوده و باید در قالب برنامه هایی مبتنی بر وحدت منابع عمومی و انسجام ملی میسر شود.

وی تاکید کرد: باید توجه برنامه ریزان، سیاستگذاران، سازمان های غیردولتی و عموم مردم به این موضوع معطوف شود تا با مشارکت همه گروه ها بر مشکلات غلبه کنیم و هرگونه راهکار را براساس تلفیق سالمندان در جامعه متمرکز کرده و در راستای حل مشکلات می بایست الزاماً از اقدام مبتنی بر حل مشکل فردی به سوی اقدام مبتنی بر حل مشکل جامعه که شامل فراهم آوردن کلیه مسائل رفاه است، گام برداشت.

وی افزود: معاونت توانبخشی سازمان بهزیستی از جمله متولیان خدمات حمایتی رفاهی و توانبخشی به جامعه است که از دیرباز بیش از نیم قرن است که خدمات خودرا با توجه به نیاز جامعه هدف ارائه می‌کند.

عباسی با اشاره به روز جهانی سالمندان - اول اکتبر برابر با نهم مهرماه سال جاری- گفت: این روز بر اساس میثاق بین المللی روز جهانی سالمندان خوانده می شود و این روز، فرصتی را فراهم می کند تا همزمان در کل کشورها، چالش های فراروی جمعیت سالمندان مدنظر قرار گرفته و با تعیین اولویت ها و سیاستگذاری اصولی، کیفیت زندگی بهتری برای این جمعیت گرانقدر فراهم شود.





🔹"آخرین خبر" در روبیکا 🔹"آخرین خبر" در ایتا 🔹"آخرین خبر" در بله