واردات شگفت انگیز سالانه ۱.۵ میلیارد دلار لوازم آرایشی به کشور /سهم ۸۰۰ میلیون دلاری لوازم آرایشی قاچاق
بروزرسانی
دبير انجمن صنايع شوينده، بهداشتي و آرايشي با اشاره به فعاليت حدود ۲۰ کارخانه توليد محصولات و لوازم آرايشي در کشور گفت: ممنوعيت واردات محصولات و فرآوردههاي آرايشي ميتواند باعث تشديد قاچاق اين کالاها به کشور شود.
بختيار علمبيگي در گفتوگو با ايسنا با اشاره به نياز کارخانههاي توليد لوازم آرايشي به تامين نقدينگي افزود: کارخانه هاي توليد لوازم آرايشي بايد ماشينآلات خود را نوسازي کنند که در همين راستا نياز به تامين نقدينگي دارند.
او با اشاره به اين که حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد از بازار لوازم آرايشي کشور از طريق توليدات داخلي تامين ميشود گفت: در کنار توليدات داخلي واردات قانوني وغير قانوني هم بخش قابل توجهي از نياز بازار کشور را دراين حوزه تامين ميکند.
دبير انجمن صنايع شوينده بهداشتي و آرايشي با بيان اينکه ارزش بازار لوازم آرايشي در ايران بيش از ۱.۸ ميليارد دلار است اظهار کرد: ممنوعيت واردات لوازم آرايشي علاوه بر اين که ميتواند فرصت مناسبي براي توليدکنندگان داخلي براي افزايش سهم در بازار باشد در صورت عدم برنامه ريزي مناسب به تشديد قاچاق اين مواد به کشور منجر خواهد شد.
بخش تحقيقات بازار يورومانيتور نيز چندي پيش اعلام کرد که ارزش بازار محصولات مراقبت از پوست در ايران به دليل تبليغات و بازاريابي گسترده با رشد ۲۴ درصدي بالاي به ۱۰۰ ميليون دلار در سال ۲۰۱۰ رسيد. در اين گزارش عنوان شده با رشد جمعيت افراد جوان در ايران و تغيير الگوي مصرف در اين کشور پيش بيني ميشود ارزش بازار محصولات مراقبت از پوست در ايران تا سال ۲۰۱۵ ميلادي به بيش از ۴.۶ ميليارد دلار برسد.
در همين حال معاون پيشگيري و هماهنگي ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از ورود ۸۰۰ ميليون دلار لوازم آرايشي قاچاق به کشور خبر داده است.
به گفته مهدي ابويي، سالانه به صورت قانوني و غير قانوني در مجموع حدود ۱.۵ ميليارد دلار انواع لوازم آرايشي وارد کشور ميشود.
اين درحالي است که رييس سازمان غذا و داروي وزارت بهداشت عنوان کرده که بيش از هزار و ۴۰۰ قلم محصولات آرايشي و بهداشتي در کشور توليد ميشود.
وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکنون آمار دقيقي از تعداد واحدهاي توليد محصولات آرايشي در کشور منتشر نکرده است، اما آمار انجمن صنايع بهداشتي، آرايشي و شوينده ايران حاکي از عضويت ۹۶ واحد توليد محصولات آرايشي و بهداشتي در اين انجمن است.
در بين اين واحدها، هشت واحد در زمينه توليد ادکلن، يک واحد در زمينه توليد خط چشم، چهار واحد در زمينه توليد رژ لب، هشت واحد در زمينه توليد رنگ مو، دو واحد در زمينه توليد رژ گونه، دو واحد در زمينه توليد ژل بدن، ۳۳ واحد در زمينه توليد کرم، چهار واحد در زمينه توليد کرم پودر، چهار واحد در زمينه توليد کرم موبر، دو واحد در زمينه توليد لاک ناخن، شش واحد در زمينه توليد کرم ضد آفتاب و پنج واحد نيز در زمينه توليد ژل دست و صورت فعاليت مي کنند. بيشترين تعداد واحد توليد انواع کرم نيز در استان تهران واقع شده است.
همچنين واحدهايي در اين حوزه در استانهاي آذربايجان شرقي، اصفهان، ايلام، خراسان رضوي، سمنان، قزوين، قم، کرمانشاه، گيلان، مازندران، آذربايجان غربي، بوشهر، زنجان، لرستان و همدان براي فعاليت پروانه بهرهبرداري گرفتهاند و داراي ظرفيت توليد هستند که تعداد آنها در مجموع به ۱۱۳ واحد ميرسد.
نکته جالب اينجاست که برخي از واحدهاي توليدي اقدام به صادرات نيز کردهاند. براساس آمار گمرک در سال ۱۳۹۰ حدود پنج ميليون دلار فرآوردهاي مرتبط با مراقبت از پوست از کشور صادر شد. حجم صادرات فرآوردههاي پاکيزگي و زيبايي مو نيز به حدود ۹۶۰ هزار دلار رسيد. ارزش صادرات بو زداهاي بدن و ضد ترشح عرق نيز به کمي بيش از ۳۳۰ هزار دلار رسيد. در ساير حوزههاي توليد محصولات آرايشي کشور صادراتي نداشته است. بيشترين صادرات واحدهاي داخلي مربوط به حوزههايي مانند توليد شامپو، صابون و به طور کلي شويندهها ميشود.