مهر نوشت/فرمانده پليس راه کشور از افزايش 5 درصدي تصادفات ناوگان حمل و نقل مسافر خبر داد و گفت: رانندگاني که در تصادفات منجر به فوت مقصر باشند علاوه بر ابطال دفترچه از نظر قانوني نيز به 6 ماه تا سه سال زندان محکوم ميشوند.
سرهنگ محمدرضا مهماندار اظهار داشت: دفترچه بيش از 200 نفر از کساني که تخلفات حادثه ساز داشته اند از سوي پليس اخذ شده و در دوره بازآموزي شرکت کردهاند. رانندگاني که داراي تخلفات حادثه ساز بوده و يا در تصادفات مقصر شناخته شوند ملزم به بازآموزي هستند تا ايمني حمل و نقل مسافر در جادهها ارتقا يابد.
وي ادامه داد: حمل و نقل مسافر از اهميت زيادي برخوردار است چرا که يک اتوبوس 40 مسافر را جابجا ميکند و ممکن است در اثر يک حادثه تمامي اين افراد جان خود را از دست دهند به همين دليل رفتار آنها کنترل ميشود. ضمن اينکه مدير فني نيز وظيفه تاييد ايمني و کنترل اتوبوس را بر عهده دارد.
به گفته فرمانده پليس راه، اتوبوسهاي مسافربري در پاسگاههاي پليس راه از نظر سرعت و ساعت کارکرد به شدت کنترل ميشوند.
وي با اعلام اينکه کنترل ناوگان حمل و نقل عمومي مسافر در جادههاي کشور تشديد شده است افزود: در طرح پليس، دفترچه رانندگاني که داراي تصادف منجر به فوت و جرح باشند و به هر علت از سوي ماموران مقصر شناخته شوند باطل شده و ديگر حق فعاليت در سيستم حمل مسافر را ندارند و بعد از يک سال ميتوانند دوباره اقدام به دريافت دفترچه و فعاليت کنند.
مهماندار از کنترل سلامت روحي و رواني رانندگان خبر داد و افزود: رانندگاني که به هر دليل دفترچه آنها از سوي پليس توقيف شود به مراکز درماني براي انجام تست سلامت روحي و رواني معرفي شده و تا زماني که از سلامت کافي برخوردار نبوده و از رفتار گذشته عبرت نگرفته باشند دفترچه رانندگي براي آنها صادر نميشود.
وي با اشاره به اينکه از سال گذشته دفترچه رانندگان حمل و نقل عمومي در دو رنگ آبي و قرمز صادر ميشود تاکيد کرد: دفترچههاي آبي نشان دهنده پايبندي راننده به قانون و عدم ارتکاب تخلفات حادثه ساز است در حالي که دفترچه قرمز براي رانندگاني که مرتکب تخلفات حادثه ساز شده و يا تصادفات منجر به جرح و فوت دارند صادر ميشود. مالکان اتوبوسها و تعاونيها بايد در به کارگيري رانندگان با دفترچه قرمز دقت کنند چرا که آنها داراي تخلفات حادثه ساز هستند.
وي ادامه داد: پليس راه نيز کنترل بيشتري روي رانندگاني که دفترچه قرمز دارند دارد و به دقت سرعت آنها کنترل و جي پي اس خودرويشان تخليه ميشود.
فرمانده پليس راه بخش عمده وقوع تصادفات را بر عهده راننده اعلام و افزود: رانندگان اتوبوس بايد مسئوليت بيشتري داشته باشند و هر گاه احساس خستگي و خواب آلودگي کرده يا با خطر مواجه شدند از رانندگي پرهيز کنند. اگرچه پليس با دستگاههاي مقصر در تصادفات برخورد ميکند اما رانندگان نيز بايد توجه داشته باشند که در جادههاي ناايمن با سرعت مجاز رانندگي کنند.
وي با بيان اينکه رانندگاني که تابع قوانين و مقررات نيستند بايد به دنبال شغل ديگري باشند، تصريح کرد: پليس موظف به برخورد جدي با تخلفات حادثه ساز است و اجازه نميدهيم يک راننده جان دهها مسافر را به خطر بياندازد. آن عده اندک رانندگان که نميتوانند اميني را تامين کنند از هم اکنون به فکر کار ديگري باشند چرا که اجازه نميدهيم اين افراد اقدام به رانندگي در جادههاي کشور کنند.
به گفته مهماندار تصادفات ناوگان حمل و نقل عمومي مسافر 5 درصد افزايش يافته است که اين امر باعث شده است پليس کنترل بيشتري روي حمل و نقل عمومي داشته باشد. البته مديران فني نيز بايد قبل از حرکت اتوبوس در جادهها کنترل را افزايش داده و از تردد خودروهاي داراي نقص فني جلوگيري کنند.
وي از ابطال 40 دفترچه راننده اتوبوس در 14 روز گذشته خبر داد و افزود: دفترچه رانندگاني که در تصادفات منجر به جرح، فوت يا خسارتي مقصر باشند باطل ميشود اين در حالي است که اعمال قانون پليس براي تخلف سرعت غيرمجاز نيز نسبت به گذشته افزايش يافته است.
فرمانده پليس راه با تاکيد بر اينکه پليس از کوچکترين تخلفات رانندگان حمل و نقل عمومي نمي گذرد گفت: سرعت غيرمجاز، تجاوز به چپ، عدم توجه به جلو، استفاده از تلفن همراه، خوردن و آشاميدن، تخلفاتي است که پليس برخورد با آنها را تشديد کرده و در اين مورد سختگيري بيشتري ميکند.
مهماندار با بيان اينکه سامانه پيامکي گزارشات مردمي به زودي راه اندازي مي شود اظهار داشت: اگر رانندهاي در طي مسير داراي رفتار پر خطر بوده يا خودرو نقص فني دارد مسافران مي توانند در اولين پاسگاه موضوع را گزارش کرده و ماموران نيز با راننده متخلف برخورد مي کنند. همچنين با راه اندازي سامانه پيامکي مردم ميتواند گزارشات خود را براي پليس ارسال کنند که در کمترين زمان ماموران پليس با متخلفان برخورد ميکنند.
وي افزود: دفترچههاي قرمز داراي برگههاي کمتري است و رانندگاني که داراي اين دفترچه هستند زودتر از ساير رانندگان براي بازآموزي مراجعه مي کنند.
وي در پايان گفت: رانندگان حمل و نقل عمومي مسافر که در تصادفات منجر به فوت مقصر باشند علاوه بر ابطال دفترچه از نظر قانوني نيز به 6 ماه تا سه سال زندان محکوم ميشوند.