ايرنا نوشت/ وزير آموزش و پرورش از کاهش ساعات کار فرهنگيان 20 سال سابقه خبرداد و گفت: ساعات کار اين دسته از فرهنگيان در هفته چهار ساعت کاهش مي يابد.
ˈحميدرضا حاجي باباييˈ افزود: ساعات کار فرهنگيان اعم از نهضتي و ساير فرهنگيان که بيش از 20 سال سابقه کار دارند با ارسال بخشنامه معاونت پشتيباني آموزش و پرورش چهار ساعت کاهش مي يابد.
حاجي بابايي تصريح کرد اين دسته از فرهنگيان در طول هفته مي توانند 20 ساعت تدريس کنند.
وي در پاسخ به اين سووال که آيا کنکور مانعي در اجراي برنامه هاي سند تحول بنيادين است، گفت: حذف کنکور در قالب قانون ابلاغ شده است و يک تيم پنج نفره که آموزش و پرورش يکي از اعضاي اين تيم است، براي اجراي آن تشکيل شده است و اين وزارتخانه هيچ مشکلي براي اجراي اين قانون ندارد.
وزرير آموزش و پرورش گفت: به هر ميزان معدل در پذيرش دانشجو افزايش يابد، نظارت و مراقبت در آموزش و پرورش نيز بيشتر مي شود بنابراين وزارت اموزش و پرورش آمادگي کامل براي حذف کنکور دارد.
وي با بيان اينکه زمينه حذف کنکور در بخش هايي از کشور وجود دارد، گفت: براي برخي از دانشگاه هاي ويژه پذيرش دانشجو آن هم بدون کنکور سخت است، براين اساس بايد فرصت بيشتري به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري داد تا در اين زمينه تصميم گيري کند.
وزير آموزش و پرورش در مورد کمبود معلمان پايه و تخصصي در مناطق محروم گفت: وضعيت آموزش و پرورش در اين زمينه نسبت به سال گذشته بهتر است چون امسال پايه اول راهنمايي حذف شد و اين نيروها در رشته هاي رياضي و علوم ساماندهي شدند.
حاجي بابايي گفت: آموزش و پرورش به سمت تخصصي کردن نيروها حرکت مي کند و در حال حاضر 90 تا 92 درصد نيروها در رشته هاي تخصصي خود فعاليت مي کنند.
به گفته وي هشت درصد باقي مانده از نيروها نيز به مرور زمان و با گرفتن نيروهاي تخصصي از دانشگاه فرهنگيان تخصصي خواهند شد.
حاجي بابايي همچنين در مورد اختلاف پرداخت حدود 500 هزار توماني حقوق فرهنگيان بر اساس نظام هماهنگي حقوق معلمان در سال 1386، گفت: بازنشستگان فرهنگي زير نظر سازمان بازنشستگي هستند و مطالبات سال 86 را وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي پرداخت مي کند و آنچه مربوط به آموزش و پرورش بوده پرداخت شده است.
وي گفت: اگر در برخي موارد، مطالبات فرهنگيان باقي مانده است، دستگاه هاي مربوطه آن را به صورت اقساطي پرداخت مي کنند که اين موضوع نيز از وظايف آموزش و پرورش خارج است.
حاجي بابايي تصريح کرد از آن جايي که اين بازنشستگان، فرهنگي هستند، آموزش و پرورش اين موضوع را پيگيري خواهد کرد و دستگاه هاي مربوطه نيز طبق قانون آن را اجرا خواهند کرد.
وي در مورد کاهش دفعات توزيع شير در مدارس به علت افزايش قيمت شير، گفت: اين موضوع صحت ندارد، اما اگر اعمال شود، آن را اعلام مي کنيم.
وزير آموزش و پرورش همچنين در مورد کمبود بودجه اين وزارتخانه و مشکلاتي که برخي از مديران مدارس در پرداخت قبوض خود داشته و به همين دليل اقدام به دريافت کمک از والدين مي کنند، گفت: در شرايط متفاوتي به سر مي بريم براين اساس بايد به شکلي مديريت کنيم که با توجه به فشارهاي اقتصادي فعلي، مردم آرامش خاطر داشته باشند.
حاجي بابايي در مورد هفت ساله شدن دوره ابتدايي گفت: اگر فضاي اعتباري و قانوني کشور و زيرساخت هاي لازم فراهم شود، هفت ساله شدن ابتدايي بزرگترين خدمت رساني به نظام تعليم و تربيت خواهد بود.
وي گفت: شرايط امروز کشور براي هفت ساله شدن ابتدايي مناسب نيست چرا که در اين زمينه مشکلاتي وجود دارد که بايد برطرف شود.
وزير آموزش و پرورش همچنين گفت: حدود 39 ميليارد تومان براي سيستم هاي گرمايشي مدارس در سال تحصيلي جاري اختصاص يافته و تمام مدارس بايد از سيستم هاي گرمايشي استاندارد استفاده کنند.