ايسنا/
يک متخصص پوست و عضو هئيت علمي دانشگاه علوم پزشکي زاهدان گفت: انجام خالکوبي (تاتو) ممکن است براي افراد بسيار گران تمام شود چون در اين فرآيند سوزن ميتواند در يکي از سدهاي دفاعي بدن نفوذ کند و همراه خود عوامل ميکروبي را وارد بدن سازد.
دکتر آيت عيسي زاده اظهار داشت: خالکوبي (تاتو) عملي است که در آن با استفاده از سوزنهاي مخصوص نقاطي از بدن را سوراخ و سپس رنگدانههايي به آن تزريق ميکنند و با اين عمل طرح مشخصي روي آن نقطه از بدن حک ميکنند.
وي ادامه داد: تاکنون بيش از 50 نوع رنگدانه و سايه مختلف که در عمل تاتو و آرايشهاي دائم از آن استفاده ميشود شناسايي شده و روزبه روز بر تعداد آن افزوده ميشود.
وي با بيان اين مطلب که هيچکدام از اين رنگدانههاي مورد استفاده در تاتو و خالکوبي براي تزريق در پوست تاييد نشدهاند تاکيد کرد که بسياري از اين رنگدانهها حتي براي تماس با پوست انسان نيز مضر است.
عضو هئيت علمي دانشگاه علوم پزشکي زاهدان تصريح کرد: اگر وسايل خالکوبي و تاتو آغشته به خون افراد آلوده باشد احتمال انتقال بيماريهاي ايدز، هپاتيت و... وجود دارد و در صورت بروز هرگونه بيماري واگيردار تجربهاي دردناک وهزينه هنگفت يک عمر پشيماني براي افراد رقم خواهد خورد.
دکتر عيسي زاده پديدار شدن ضايعه گرانولوما (برجستگي پوست) را از معضلات خالکوبي ذکر کرد و افزود: در صورت پشيماني افراد پس از خالکوبي ، ضمن اينکه درمان آن رضايت بخش نخواهد بود، عوارض برگشت ناپذير و جانبي از قبيل تغيير رنگ پوست را نيز در پي خواهد داشت.
وي بيماريهاي واگيردار (ايدز و هپاتيت) و حساسيتهاي پوستي وهمچنين عفونتهاي پوستي را از معضلات احتمالي عمل خالکوبي غيربهداشتي بيان کرد.
وي در پايان به همه شهروندان توصيه کرد در صورت مشاهده اين قبيل تخلفات وهر گونه مشکل بهداشتي مراتب را به گروه بهداشت محيط وحرفهاي با شماره 2446699 اطلاع دهند.