به گزارش ايسنا، دکتر علي اصغر يارمحمدي صبح امروز 29 آبان ماه در نشست خبري با رسانههاي گروهي که در بيمارستان منتصريه برگزار شد، اظهار کرد: عوامل اصلي نارسايي کليه، بيماريهاي شايع چون ديابت، عفونتها، بيماريهاي مادرزادي و فشار خون است، اما فردي که 20 درصد حجم کليهاش درست کار کند، حساسيت او ادامه دارد.
وي با بيان اينکه اهداي عضو بالاي 50 سال کاربرد زيادي ندارد، خاطرنشان کرد: در پيوند عضو دو نوع پسزدگي من جمله حاد و مزمن وجود دارد و عضوي نيست که پسزدگي نداشته باشد.
وي در خصوص کوچکترين اهداکننده عضو اظهار کرد: کودک 6 ماهه کليههاي خود را به فردي 9 ساله اهدا کرده است.
دکتر ابراهيم خالقي مسوول واحد فراهمآوري پيوند اعضا که در اين نشست حضور داشت، تاکيد کرد: از سال 1380، هزار و 182 بيمار مغزي به ما معرفي شده که 191 مورد آن براي پيوند اعضا مناسب نبود، بعلاوه از ميان 991 مورد مرگهاي مغزي که براي اهداي عضو معرفي شدهاند 591 نفر از آنها رضايت ندادهاند.
وي اضافه کرد: از زماني که آغاز به کار کرده ايم تا کنون1360 عضو به افراد مختلف اهدا کردهايم، همچنين مرگ مغزي از سال 80 نسبت به سال 91 نيز افزايش داشته است.
دکتر حسين غنچه، مدير بيمارستان منتصريه که در اين نشست حضور داشت، اظهار کرد: پيوند مغز استخوان در خارج از کشور 500 الي 750 هزار دلار است که معادل 1.5 تا 2 ميليارد تومان ميشود اما در ايران اين پيوند 11 تا 15 ميليون تومان هزينه دارد و بيمار تنها 2 تا 4 ميليون تومان آن را پرداخت ميکند و مابقي آن را دولت ميدهد.
وي اضافه کرد: پيوند کليهاي که در ايران انجام ميشود، رايگان است و فقط 200 تا 300 هزار تومان براي داروهاي خارج از تعهد به بيمار پرداخت ميشود.