سردار جزینی: ۱.۸ درصد دانشجویان «ترامادون» و ۱.۳ درصد «ریتالین» مصرف میکنند
خبرگزاري دانشجو
بروزرسانی
خبرگزاري دانشجو/ قائم مقام دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: از بين دانشجويان ۱.۸ درصد مصرف متادون و ۱.۳ مصرف ريتالين را دارند.
سردار جزيني، قائم مقام دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست هم انديشي کارشناسان اجتماعي و کارشناسان فرهنگي خوابگاه هاي دانشجويي دانشگاه هاي سراسر کشور با اشاره به مصرف مواد مخدر صنعتي به عنوان عامل 25 درصد قتل ها، گفت: مصرف مواد مخدر صنعتي 25 درصد قتل ها را به خود اختصاص داده است و در ارتباط با فرآيند توليد نيز ما در ده ماهه اول سال جاري 1700 کيلو شيشه کشف کرديم و 230 کارگاه شيشه نيز منهدم شدند.
قائم مقام دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصريح کرد: اما نکته قابل تأمل اين است که در سه و چهارسال گذشته از بين مصرف کنندگان سه درصد شيشه مصرف مي کردند و اکنون به 26 درصد افزايش پيدا کرده است و مصرف آن نيز رو به افزايش است.
وي افزود: در ارتباط با مواد مخدر سنتي که وارد کشور مي شود ما امسال 20 تن ترياک کشف کرديم و سازمان ملل نيز تأييد کرده است که 85 درصد مواد مخدر سنتي در حوزه ترياک را ايران کشف مي کند و در همين راستا تاکنون 375 شهيد داده ايم که در ده ماه گذشته نيز ده نفر از همکاران ما در همين زمينه شهيد شده اند.
سردار جزيني تصريح کرد: ما کانون مبارزه با مواد مخدر داريم و همچنين سياست هاي مقام معظم رهبري که در يازده بند تنظيم شده و در آن خطاب به روساي قوا اعلام کرده اند که نگراني همچنان باقي است و همچنين ما مصوبات ستاد مبارزه با مواد مخدر را داريم که بايد از آنان بهره بگيريم.
وي ادامه داد: در قانوني که ما داريم گفته شده معتادي که کارت گواهي درمان داشته باشد بيمار است و در غير اين صورت مجرم تلقي مي شود که نيروي انتظامي بايد آنان را جمع آوري کند و تحويل کمپ هاي اجباري دهد.
قائم مقام دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: ما در تهران 40 منطقه آلوده مهم داريم و به دنبال ايجاد فضايي هستيم.
سردارجزيني در ادامه بيان داشت: اخيراً جلسه اي داشتيم با عنوان بهبود يافتگان که هزارنفر از افرادي که بهبود يافته بودند در آنجا حضور داشتند که از اين تعداد خانواده هاي 560 نفر آمدند براي تحويل گرفتن بستگان اما باقي برخي خانواده ها حتي اعلام کردند که آنها را پذيرش نمي کنند و ما بايد مکان امني براي اين افراد تعيين کنيم که در تهران شهرداري قول داده 6800 محل را تا پايان سال براي اين کار مهيا کند.
وي افزود: از بين افرادي که مواد مصرف مي کنند تنها 20 درصد بر مي گردند و 80 درصد مجدد به سوي اعتياد بازگشت مي کنند که ما شرايطي را براي اين افراد مهيا کنيم که اين بازگشت وجود نداشته باشد.
سردار جزيني تصريح کرد: در حوزه دانشگاه اين موضوع مرتبط با وزارتخانه علوم است و دانشجويان نقش مهمي دارند و در بين دانشجويان دختر 2/11 و در پسران 3/9 مصرف دارو دارند.
قائم مقام دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به سيگار و قليون به عنوان دروازه هاي ورود به مواد مخدر گفت: در ميان دانشجويان دختر 8/11 و دانشجويان پسر 2/30 مصرف قليان و سيگار را دارند.
وي افزود: همچنين مصرف مواد مخدر در ميان دانشجويان دختر 4/1 و دانشجويان پسر 9/3 است و در بين داروها به ويژه ترامادون 8/1 و ريتالين 3/1 آمار مصرف در بين دانشجويان را دارد.
قائم مقام دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به نظرسنجي که در بين دانشجويان صورت گرفته است، گفت: 82 درصد اعلام کردند که برنامه ريزي براي اوقات فراغت ما وجود ندارد و 56 درصد اعلام کرده اند که اصلاً مواد مخدر را نمي شناسند و متأسفانه بحث پيشگيري ما در مورد دانشگاه ها و حتي آموزش و پرورش کم است چرا که 67 درصد مصرف کنندگان دانشجو اعلام کرده اند که مصرف خود را از مدرسه و دوران متوسطه آغاز کرده اند و همچنين 32 درصد اعلام کرده اند که اعلام دسترسي به مواد در خوابگاه ها آسان است.
وي افزود: در حال حاضر لازم است ما يک کميته راهبردي پيش بيني ايجاد کنيم که موضوعات مختلف را در آن رصد کنيم و فعاليت افزون تري انجام دهيم.
سردار جزيني تاکيد کرد: همچنين مقرر شده دو واحد درسي اجباري در حوزه پيشگيري از اعتياد براي دانشجويان داشته باشيم و نيز ايجاد رشته مبارزه با مواد مخدر در وزارت علوم تصويب شده که در افزايش اقدامات مبارزه با مواد مخدر موثر خواهد بود.
قائم مقام دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به آمارهاي جهاني مصرف مواد مخدر گفت: ما در جهان 242 ميليون مصرف کننده مواد مخدر داريم که از اين تعداد 61 ميليون هروئين مصرف مي کنند و 60 درصد نيز ماري جوانا و حشيش مصرف مي کنند و اين موضوعي است که جهاني است و ما بايد در حال حاضر سلامت فکري را جايگزين خط فکري کنيم و عوامل محافظ را به جاي توجه به عوامل خطر مورد توجه بيشتر قرار دهيم.