تشدید نظارتها بر سلامت فرآوردههای غذایی از سوی سازمان غذا و دارو
مهر
بروزرسانی
مهر/ معاون وزير بهداشت و رئيس سازمان غذا و دارو، گفت: قاچاق فرآورده هاي سلامت محور بر سلامت مردم تاثير مستقيم دارد، همچنين تاثير اين مهم به مراتب بيشتر از آسيب هاي اجتماعي و اقتصادي است.
دکتر رسول ديناروند اظهار کرد: متاسفانه تخلفات در حوزه سلامت همواره و در همه زمينه ها کم و بيش وجود دارد.
وي با بيان اينکه قاچاق فرآورده هاي سلامت محور بر سلامت مردم تاثير مستقيمي دارد، افزود: تاثير اين مهم به مراتب بيشتر از آسيب هاي اجتماعي و اقتصادي است لذا در اين زمينه نگراني جدي از آسيب رسيدن به سلامت مردم وجود دارد.
ديناروند در ادامه تصريح کرد: مسئله تخلفات دغدغه ديگري است که مردم در سطح توليد و عرضه با آن مواجه اند يعني برخي از توليد کنندگان برخلاف مجوزي که دريافت مي کنند عمل مي کنند و از مواد زيان آور در فراورده هاي توليد خود استفاده و يا کالاهايي را که مي بايست درخط توليد مردود شود را وارد بازار مي کنند.
رئيس سازمان غذا و دارو، افزود: چنانچه ما در تمام فرآورده ها بحث کنترل کيفيت داريم و توليدکنندگان موظف به بررسي هاي لازم براي سلامت محصول خود هستند اما ممکن است علي رغم آگاهي از تخلفات مرتکب آنها شوند .
ديناروند با بيان اينکه البته تعداد متخلفان بسيار کمتر از توليد کنندگان منصف است، خاطرنشان کرد: صدها شرکت در صنايع لبني و غذايي در کشور وجود دارد که صدها فرآورده سالم و بهداشتي توليد مي کنند و تعداد فرآورده هايي که مشمول اين تخلفات هستند واقعاً اندک هستند.
وي گفت: به هرحال نظارت هاي ما هرگز قطع نشده است يعني نظارت ما در مورد فرآورده هاي غذايي، لبني و گوشتي تشديد يافته است و مطمئناً براي ما اولويت هاي غذايي مردم مهمتر از حوزه هاي ديگر است و بر هرآنچه که قوت مردم را شامل مي شود نظارت هاي بيشتري اعمال مي کنيم.
ديناروند در بخش ديگري به خمير مرغ اشاره کرد و افزود: در اين زمينه بين سه دستگاهي که بر اين فرآورده نظارت دارند تفاهمي حاصل نشده است. همچنين سازمان دامپزشکي دستگاه ناظر بر توليد خمير مرغ است و سازمان غذا و دارو ناظر بر توليد فرآورده گوشتي است که از خمير مرغ استفاده مي کنند.
معاون وزير بهداشت با اشاره به اينکه هنوز اين سازمان از سلامت بخشي از خمير مرغ توليدي تحت نظارت دامپزشکي اطمينان حاصل نکرده است، تاکيد کرد: خمير مرغي هم که بر آن نظارتي وجود ندارد بديهي است که به هيچ وجه مورد تاييد ما نيست.
ديناروند با تاکيد بر اينکه سختگيري هاي سازمان غذا و دارو در اين حوزه آن قدر ادامه خواهد يافت که خيالمان از صحت و سقم اين فرآورده راحت شود، اظهار کرد: مطلب بعدي که نگراني هاي ما به آن اختصاص مي يابد آلاينده هاي ناشي از خاک همچون فلزات سنگين، نيترات ناشي از کود و آلاينده هاي ناشي از سموم است.
وي افزود: به نظر ما کار اصلي را در اين بخش بايد با آموزش کشاورزان انجام داد. همچنين مي بايست به صورت علمي به آن ها آموخت که کشاورزان کي، چه ميزان و اصولا از چه سمي براي محصولات خود استفاده کنند.
ديناروند تاکيد کرد: به نظر ما بايد استفاده از سموم با مجوز و مشورت يک متولي صاحب نظر صورت بگيرد نه اينکه خود کشاورز براي مقدار، ميزان، زمان و نوع سموم مورد استفاده تصميم بگيرد، البته کار مشترکي بين سازمان هاي حفظ نباتات، استاندارد و غذا و دارو انجام شده است که نتيجه آن تعيين حد مجاز استفاده از سموم است.
وي در پايان گفت: وزارت جهاد کشاورزي نيز موظف شده است نظارت هايش را تقويت کند و اميدواريم اين وزارتخانه از شبکه هاي استاني خود براي حمايت از سلامت مردم بهره مندي لازم را داشته باشد.