رییس سازمان انتقال خون: نیاز کشور به پلاسما حدود 600 هزار لیتر است
ايسنا
بروزرسانی
ايسنا/ رييس سازمان انتقال خون ضمن ارائه توضيحاتي در خصوص درآمدهاي اختصاصي اين سازمان، نياز کشور به پلاسما را حدود 600 هزار ليتر عنوان کرد و گفت: در صورت تامين اين ميزان پلاسما، شاهد توليد داروهاي مشتق از پلاسما با پلاسماي صددرصد ايراني خواهيم بود.
دکتر علي اکبر پورفتحالله در مورد ميزان پلاسما در کشور با بيان اينکه ميزان پلاسماي بازيافتي ما در سال گذشته به 170 هزار ليتر رسيد، گفت: اين ميزان پلاسما را جهت توليد فاکتور 8، آلبومين و IVIG به کشورهاي اروپايي فرستاده و تحت نظارت ما محصولات مشتق از پلاسما وارد کشور و مصرف ميشوند.
وي افزود: علاوه بر اين سازمان غذا و دارو يک ظرفيت حدود 200 هزار ليتري را از طريق حدود هفت مرکز جمعآوري پلاسما ايجاد کرد. بنابراين ظرفيت جمعآوري پلاسما در حال حاضر به 170 هزار ليتر در کشور رسيده است.
به گفته پورفتحالله، اگر حجم واردات را در ميزان فعلي در نظر بگيريم، به حدود 600 هزار ليتر پلاسما در کشور نياز داريم که سازمان انتقال خون تلاش ميکند بخشي از آن را از طريق پلاسماي بازيافتي در چرخه خود ايجاد کند و بخشي از آن نيز از طريق مراکز خصوصي که به آنها مجوز دادهايم، تامين شود.
اميد انتقال خون به تامين 600 هزار ليتر پلاسما طي سه سال آينده
وي ضمن ابراز اميدواري نسبت به تامين ظرفيت 600 هزار ليتري پلاسما در کشور طي بازه زماني دو تا سه ساله اظهار کرد: در صورتي که بتوانيم اين ميزان پلاسما را توليد کنيم صد در صد داروهاي مشتق از پلاسما نيز با پلاسماي ايراني تهيه ميشود. به عبارت ديگر همانطور که صددرصد خون و فرآوردههاي خوني از طريق هموطنان ما اهدا ميشود، داروهاي مشتق از پلاسما نيز با پلاسماي ايراني تامين و ارائه خواهد شد.
پورفتحالله همچنين در پاسخ به سوالي در خصوص بازگشت درآمدهاي اختصاصي سازمان انتقال خون، تصريح کرد: متاسفانه هنوز اين اتفاق نيفتاده است.
رييس سازمان انتقال خون چندي پيش در گفتوگو با ايسنا خواستار بازگشت صددرصد درآمدهاي اختصاصي اين سازمان شده بود.