ايسنا/ دانشجويان دانشگاههاي انگليس بدون شرکت در جلسات امتحاني، مدرک دانشگاهي اخذ ميکنند!
اطلاعات منتشر شده که براي نخستين بار از سوي دانشگاههاي کشور انگليس اعلام ميشود، از جايگزيني کامل فعاليتهاي علمي طول ترم دانشجو براي ارزيابي، به جاي شيوههاي امتحاني مرسوم خبر ميدهد.
در حال حاضر ارزشيابي 90 الي 100 درصد رشتههاي دانشگاههاي اين کشور بر پايه فعاليتهاي طول ترم است و امتحانات مرسوم پايان ترم در سالهاي اول اين رشتهها به کلي برچيده شدهاند. اين رشتهها دامنه وسيعي را دربر ميگيرند و شامل رشتههايي از قبيل تاريخ، زبان انگليسي، روانشناسي، فلسفه، رسانه، مطالعات آمريکا، مطالعات کودک و مديريت مالي ميشود.
بنا به گزارش پايگاه خبري تلگراف، در بسياري از دانشگاههاي اين کشور نيز که هنوز امتحانات به شيوه سنتي برگزار ميشود، تنها 20 الي 30 درصد از نمرات اين امتحانات در نمرات اصلي لحاظ ميشود. در مقابل، هنوز در بسياري از موسسات تحقيقي امتحانات مرسوم، وسيله اصلي در ارزشيابي محسوب ميشود. با اين حال برخي از دانشگاهها نظير بيرمنگام و يورک نيز در بسياري از دروس خود امتحان را حذف کردهاند.
منتقدان اين طرح ضمن هشدار در رابطه با نقصان و عدم کيفيت اين مدارک عنوان کردند، روند فوق ميتواند منجر به سرقت ادبي شود، چرا که دانشجويان قادرند ضمن دانلود مقالات از پيش نگارش شده، آنها را به عنوان فعاليتهاي کلاسي ارائه دهند.
تحقيقات نشان ميدهد دانشجويان فعاليتهاي کلاسي را به امتحانات پايان ترم ترجيح ميدهند و آن را "عادلانهتر" از امتحان قلمداد ميکنند.
شواهد نشان ميدهد نمرات طول ترم معيار بهتري جهت سنجش ميزان يادگيري طول ترم، نسبت به امتحانات پاياني است. با اين حال بر پايه اين تحقيقات همچنان به نظر ميرسد دانشجويان در امتحانات کتبي نسبت ساير شيوههاي امتحاني نمرات بالاتري کسب ميکنند.