در جلسه غیرعلنی امروز شورای شهر صورت گرفت/توضیح قالیباف در مورد ساماندهی خیابان 17 شهریور
بروزرسانی
خبرگزاري فارس: شهردار تهران با حضور در شوراي شهر در خصوص پياده راه سازي ۱۷ شهريور توضيحاتي داد و گفت: اين طرح پشتوانه يک دهه کار مطالعاتي را دارد آنچه در اجراي اين طرح اهميت دارد حل ترافيک موجود است که در صدد رفع آن هستيم.
وي افزود: موضوع رعايت نکات استاندارد به خصوص در ساختمان سازي در شهرها و روستاها ميتواند از هدر رفتن انرژي و سرمايه کشور جلوگيري کند.
چمران تاکيد کرد: با توجه به پيشرفت علم و تعيين استانداردهاي جديد در ساخت و ساز حتي در انتخاب رنگ ساختمان هم به موضوعاتي از جمله عمر ساختمان و اتلاف انرژي فکر ميشود.
وي همچنين به روزجهاني نابينايان وعصاي سفيد اشاره کرد و گفت: حق اين افراد درجامعه بايد ادا شود و برنامه هاي شهري به گونهاي حساب شده باشد تا اين افراد و ساير افراد جامعه که از ناتواني جسمي رنج ميبرند از شرايط محيطي شهر و خدمات مناسب بهره مند شوند.
رئيس شوراي شهر تهران در ادامه به موضوع ساخت پياده راه بين ميدان امام حسين (ع) و ميدان 17 شهريور که اعتراضات شديد مردم را در خصوص ترافيک ناشي از اجراي پروژه در پي داشته است اشاره کرد و گفت: در اين موضوع 2 نکته قابل تامل است اول اينکه چرا بين اين دو ميدان که تنها طرح ساماندهي آنها مطرح بوده است، پياده راه ساخته ميشود و ديگر اينکه مسائل ترافيکي و مشکلاتي که دراجراي اين پروژه به وجود آمده است چگونه حل خواهد شد.
وي در ادامه خاطر نشان کرد: مسئله اصلي تردد شهروندان درخيابان هاي اطراف اين پروژه است چرا که تا قبل از اجراي اين طرح بار ترافيکي خيابان 17 شهريور تا ميدان امام حسين (ع) بالا بود با اجراي اين طرح اين بار ترافيکي به خيابانهاي اطراف که آنجا هم ترافيک داشته، افزوده شده است.
چمران در ادامه تاکيد کرد: در مورد ساماندهي دو ميدان امام حسين (ع) و شهدا ، بحثي وجود ندارد و تازه گله مند از شهرداران قبلي هستيم که چرا براي ساماندهي اين ميادين کاري نکرده بودند ولي اين دليل نمي شود که بين اين ميادين، تبديل به پياده راه شود چرا که در اين مسير مردم تردد مي کردند و اين درست نيست که به اجبار مسير تردد مردم را به جاهايي ديگر منتقل کنيم که اين مسيرهاي جايگزين بار ترافيکي زيادي داشتهاند، که با اين اقدام ترافيک دوچندان شده است.
حمزه شکيب رئيس کميسيون توسعه و عمران شوراي شهر تهران نيز تاکيد کرد: کسي منکر ساخت پياده راه نيست ولي ساخت پياده راه بايد توجيه فني و کارشناسانه داشته باشد.
شوشتري مديرعامل سازمان زيباسازي شهر تهران نيز، در خصوص اجراي پروژه مذکور گفت: در پروژه هايي که سازمان زيباسازي انجام مي دهد شوراي شهر تهران و کميته هاي کاري شورا نظارت دارند درخصوص پروژه امام حسين (ع) و ميدان شهدا نيز 2 سال پيش بودجه اي تعيين شد تا اين ميادين ساماندهي شوند.
شوشتري خاطر نشان کرد : در شروع کار و با وجود مطالعاتي که توسط 5 مشاور در خصوص پياده محور کردن مسير دو ميدان وجود داشت بحث پياده راه سازي خيابان شهدا تا ميدان امام حسين (ع) در دستور کار قرار گرفت.
همچنين دراين جلسه مشاور طرح که مطالعات ده سالهاي در خصوص الگوي توسعه و ساماندهي تهران مرکزي به عنوان تهران تاريخي داشته است گزارشي ارائه کرد.
براساس اين طرح بخش هاي مرکزي از شهر که بازار تهران، خيابان ارگ و خيابان شوش و نيز ميدان امام حسين و ميدان شهدا را شامل مي شود مورد بازسازي و ساماندهي قرار خواهند گرفت.
چمران نيز تاکيد کرد: در اجراي طرح ساماندهي تهران تاريخي بهتر است پيوستگي اجراي پروژه ها حفظ شود چرا که پراکنده کاري در بازسازي و احيا تهران تاريخي در شرايط فعلي، زندگي شهري و تردد شهروندان را مخاطره آميز خواهد کرد.
محمدباقر قاليباف شهردار تهران نيز که درجلسه حضور داشت تاکيد کرد: اين طرح پشتوانه يک دهه کار مطالعاتي را دارد آنچه در اجراي اين طرح اهميت دارد حل ترافيک موجود است که در صدد رفع آن هستيم البته بهترين گزينه هاي ترافيکي در آنجا در حال پياده شدن است و اگر راه حل هاي بهتري وجود داشته باشد از پيشنهاد اين راه حل ها استقبال مي کنيم.
وي تصريح کرد: يکي از راه حل هاي بهبود ترافيک منطقه بازگشايي مسيرهاي جديد بوده است که تاکنون 23 بن بست در مناطق 13 و 14 شهرداري باز شده است.
قاليباف تاکيد کرد: اين قول را به شهروندان ميدهيم که در اين مسير حمل و نقل عمومي و به خصوص از اتوبوسهاي برقي استفاده خواهد شد.
شهردار تهران تاکيد کرد طرح فوق منطبق با طرحهاي جامع و تفصيلي، طرح مصوب ساماندهي ميادين شهر و مطابق با خواستههاي فرهنگي و ارزشي شهروندان است.
چمران در جمعبندي بحث فوق تصريح کرد: با استناد به توضيحات مشاور طرح و اهميتي که ميدان امام حسين و شهدا به دليل تقديس و بار ارزشي بالاي که دارند و به اين دليل که کار فرهنگي آئيني به خوبي در اين مسير قابل اجرا نيست گزينه ساخت پياده راه انتخاب شده است که بايد روي اين موضوع بيشتر کار شود.
همچنين براساس اظهارات معاونين شهرداري، قول داده شد که مشکلات ترافيکي را به تدريج اما هر چه زودتر حل کند.
وي تاکيد کرد: بررسي چگونگي اجراي پياده راه سازي 17 شهريور صورت کامل پايان نپذيرفته است و حل مشکلات ناشي از اجراي اين پروژه از سوي شورا و شهرداري تهران ادامه دارد.
احمد مسجدجامعي عضو کميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي شهر تهران در جريان بحث چگونگي پياده راه خيابان 17 شهريور تا ميدان امام حسين (ع) تاکيد کرد: يکي از آثار تاريخي گرانقدر در اين محدوده تکيه دولت بود و تنها چيزي که در حال حاضر در اين محدوده از لحاظ تاريخي داراي اهميت است اداره برق تهران است.
وي تاکيد کرد: راسته انتخاب شده براي پياده راه سازي به لحاظ ميراث آييني و تاريخي پر بار نيست ولي مي شود آثاري را در آنجا ايجاد کرد تا اين مسير هويت تعريف شده خود را باز يابد. چرا که برخي بناها که در شهر وجود دارند گذشته هاي خيلي دور نيست ولي چون به ثبت ملي رسيده اند ارزشي را در محله هايشان ايجاد کرده اند از جمله مي توان به برج ميلاد و يا تالار تئاتر شهر اشاره کرد.
رئيس ستاد شوراياريهاي شهر تهران پيشنهاد کرد: با توجه به اينکه برخي از آيين هاي عاشورايي در آستانه فراموشي هستند مانند نقاشي هاي خاص عاشورا، مي توان از اين آثار در مسير اين پياده راه استفاده کرد.
معصومه ابتکار رئيس کميته محيط زيست شوراي شهر تهران در جريان توضيح بحث پياده راه سازي مسير ميدان امام حسين (ع) تا شهدا با اشاره به اينکه کميسيون عمران شورا شهر انتظار داشت قبل از اجرا در مورد اين مسئله بيشتر بحث مي شد خاطر نشان کرد: اين که در شهر پياده راهي داشته باشيم که در آن المانهاي فرهنگي مذهبي آئيني و زيست محيطي بکار رود خيلي مهم است اما بهتر بود شورا و شهرداري دراين خصوص به يک جمع بندي مشترک مي رسيدند بعد پروژه اجرا مي شد.
عليرضا دبير عضو هيات رئيسه شوراي شهر تهران نيز پيشنهاد داد: براي روان تر شدن ترافيک خيابان 17 شهريور ، اجراي اتوبان امام علي حد فاصل خيابان دماوند تا پيروزي هر چه سريعتر انجام شود تا قسمتي از بار ترافيکي به آنجا منتقل شود وهمچنين شهرداري در اطلاع رساني و نصب بنر جهت مسير يابي شهروندان اقدامات بيشتري انجام دهد.
در پايان جلسه،چمران نسبت به بحث استخدام تعدادي پرسنل در شهرداري تهران انتقاد کرد و گفت: استخدام پرسنل در شهرداري بايد مصوبه رسمي شوراي شهر تهران را داشته باشد.
وي افزود: با توجه به اينکه تعداد زيادي از شرکت ها و سازمانهاي شهرداري منحل شده و برخي پرسنل آنها بلاتکليف هستند آيا استخدام نيروي جديد ضروري است؟
حسين محمد پورزرندي معاون مالي و اداري شهرداري تهران در اين خصوص گفت: بحث استخدام مطرح نيست بلکه بحث تغيير وضعيت افراد از شرکت خدمات اداري شهر به صورت رسمي است که لايحه آن تنظيم و به شوراي شهر ارسال خواهد شد.