به گزارش واحد مرکزي خبر، سرهنگ اميدي، رئيس پليس مبارزه با جعل و کلاهبرداري نيروي انتظامي در نشست خبري با بيان اين مطلب افزود: در اين مدت 9 هزار و 700 پرونده رسيدگي شد که 68% آن به شناسايي و دستگيري کلاهبرداران منجر شده است.
وي با اشاره به دستگيري 6 هزار کلاهبردار گفت: 39% پرونده هاي کلاهبرداري مربوط به خريد و فروش و اجاره ملک (زمين، تجاري و مسکوني)، 29% فعاليت هاي بازرگاني و تجاري، 10% خريد و فروش خودرو، 7% واسطه گري در امور اداري و قضايي، 5% خريد و فروش اجناس بدلي و تقلبي، 3% استخدام و کاريابي، 2% رمالي و فالگيري، 1% خريد و فروش تلفن همراه و 4% امور خيريه، فرهنگي، ازدواج، اخذ ويزا بوده است.
اميدي افزود: بيشترين کلاهبرداري ها به ترتيب در استان هاي تهران، البرز و آذربايجان شرقي و کمترين آنها در استان هاي ايلام، زنجان و سيستان و بلوچستان انجام شده است.
پلمپ 31 دفتر شرکت هاي هرمي
رئيس پليس مبارزه با جعل و کلاهبرداري نيروي انتظامي همچنين از پلمپ 31 دفتر فعاليت هاي هرمي در شش ماه گذشته خبر داد و گفت: با شدت يافتن عمليات نيروهاي انتظامي در تهران، فعاليت اين شرکت ها به استان ها و مناطق اطراف تهران سوق پيدا کرده است.
سرهنگ اميدي افزود: در اين مدت 13 دفتر شرکت هاي هرمي در استان البرز به ويژه در کرج، 6 دفتر در تهران، 5 دفتر در مازندران، 4 دفتر در منطقه انتظامي غرب تهران( رباط کريم و شهر قدس)، 2 دفتر در اصفهان و يک دفتر در گيلان شناسايي و پلمپ شد.
وي با بيان اينکه امسال به 500 پرونده شکايت مربوط شرکت هاي هرمي رسيدگي شده است گفت: بيشترين شکايت هاي مردمي از اين شرکت ها در تهران، اصفهان و البرز ثبت شده است.
سرهنگ اميدي با اشاره به شکايت 518 مالباخته افزود: تاکنون حدود يک هزار مظنون به فعاليت در شرکت هاي هرمي دستگير و براي 46% آنان که علاوه بر عضويت زيرشاخه داشته اند، قرار قانوني صادر شده است.
وي به يکي از اين پرونده ها به نام "گاوانت" اشاره کرد و گفت: اين شرکت که در اصفهان فعاليت مي کرد، خرداد امسال شناسايي و منهدم شد و 22 نفر از افراد آن که 7 نفرشان از بنيانگذاران اين شرکت جديدالتاسيس بودند، دستگير شدند.
سرهنگ اميدي افزود: در اين شرکت جديدالتاسيس 83 هزار نفر عضويت داشتند.
وي با اشاره به تمرکز اين شرکت ها در اطراف تهران به ويژه کرج، اسلامشهر، رباط کريم و ورامين گفت: شيوه اين کلاهبرداران همان شيوه هاي قديمي است و اعضاي خود را به بهانه کاريابي و بازاريابي در دفاتر خود متمرکز مي کنند.
وي افزود: اعضاي اين شرکت ها نيز به بهانه هاي اجازه منزل و کار، از والدين خود طلب وجه نقد مي کنند.
سرهنگ اميدي از خانواده ها خواست هنگام واريز مبالغ وجه نقد به حساب فرزندانشان با حساسيت بيشتري عمل کنند تا دچار وضع مال باختگان شرکت هاي هرمي که اميدي به بازگشت سرمايه هايشان ندارند، نشوند.
رئيس پليس مبارزه با جعل و کلاهبرداري ناجا گفت: فرزند يکي از اهالي تبريز که به اميد کاريابي به تهران آمده بود در دام اين شرکت ها افتاد؛ اين فرد در يک مرحله از خانواده اش 6 ميليون تومان پول درخواست کرد و پس از 6 ماه بي خبري خانواده از وي و طرح شکايت، مشخص شد که او در يکي از دفاتر شرکت هاي هرمي در غرب تهران (رباط کريم) فعاليت مي کند که پس از شناسايي اين دفتر، 40 تن دستگير شدند.
افزايش 17 درصدي کلاهبرداري تلفني و پيامکي
رئيس پليس مبارزه با جعل و کلاهبرداري نيروي انتظامي با اشاره به افزايش 26 درصدي کلاهبرداري در 6 ماه گذشته گفت: 17 درصد اين ميزان مربوط به کلاهبرداري از طريق تلفن و پيامک بوده است.
سرهنگ اميدي در نشست خبري با بيان اينکه نگران حوزه کلاهبرداري هستيم، افزود: اين نوع از کلاهبرداري در يک سال و نيم گذشته به ويژه امسال افزايش بيشتري يافته است و مردم بايد بدانند که تلفن وسيله مطمئني نيست.
وي به وجود 50 ميليون تلفن همراه که 50 درصد آن اعتباري و بدون مشخصات است، 200 ميليون کارت بانکي، 27 هزار خودپرداز و دو ميليون دستگاه پايانه پرداخت در کشور اشاره کرد و گفت: اسباب کلاهبرداري در کشور مهياست.
سرهنگ اميدي به برخي شيوه هاي کلاهبرداري تلفني اشاره کرد و افزود: برخي کلاهبرداران با تماس با مشاغل مختلف درخواست واريز پول از طريق خودپرداز مي کنند و با استفاده از غفلت صاحبان مشاغل آنان را به پاي دستگاههاي خودپرداز مي کشانند و از طريق راهنمايي هاي گمراه کننده سرمايه آنان را به حساب خود واريز مي کنند، در حالي که براي واريز وجه نقد به حساب خود نيازي به اين کار نيست و فقط بايد موجودي حساب را چک کرد.
وي گفت: دراستان البرز درزمينه انتقال وجه از طريق کارت به کارت 2 پرونده تشکيل شد که تاکنون 6 نفر در اين رابطه دستگير شده اند.
سرهنگ اميدي با بيان اينکه برخي ازاين متهمان که به صورت شبکه اي فعاليت مي کردند در زندان اقدام به کلاهبرداري مي کردند، افزود: متهمان به 900 فقره کلاهبرداري به اين شيوه اعتراف کرده اند و براي هر کدام از آنان حدود يک ميليارد تومان قرار صادر شده است.
وي گفت: برخي ديگر خود را شرکت بين المللي معرفي و با راهنمايي طعمه هاي خود به منوي انگليسي از آنان کلاهبرداري مي کنند.
سرهنگ اميدي، ارائه سيم کارت هاي سوخته به جاي سيم کارت مشابه شماره افراد، دريافت کرايه پيک که ارزش آن بيشتر از جوايز قرعه کشي است، از شيوه هاي ديگر کلاهبرداران تلفني برشمرد و افزود: اکنون نيز تقليد صداي مشتريان بانک و گمراه کردن متصديان بانک ها براي واريز پول به حساب کلاهبرداران جديدترين شيوه آنان است.
رئيس پليس مبارزه با جعل و کلاهبرداري ناجا همچنين به کلاهبرداري از طريق ارسال پيامک فروش سکه هاي طلا و عتيقه گفت: پارسال 344 نفر فريب اين پيامک ها را خورده اند و در ازاي ميليون ها تومان پول نقد سکه هاي برنجي و مجسمه هاي تقلبي عايدشان شده است.
سرهنگ اميدي افزود: 228 فقره از اين پرونده ها کشف و 240 نفر دستگير و 250 هزار قطعه سکه و 12 هزار شي ء تقلبي کشف و ضبط شده است.
وي درباره کلاهبرداران حوزه ارز خبري اعلام نکرد و هر گونه اطلاع رساني در اين زمينه را به ستاد ويژه اخلال درنظام بانکي محول کرد.