نظر آیتالله مصباح درباره به کار بردن لفظ «امام» برای امام راحل و رهبری
بروزرسانی
آيت الله مصباح يزدي شب گذشته در مراسم عزاداري حضرت جواد الائمه(ع) که در قم برگزار شد ضمن تسليت سالروز شهادت اين امام همام ، معرفت يافتن به درگاه ائمه اطهار (ع)و شناخت شخصيت آنها را ضروري عنوان کرد.
رئيس موسسه آموزشي پژوهشي امام خميني ادامه داد: آنچه که تشيع درباره امامت مي گويد اين است که افرادي که تعداد آنها دوازده نفر ميباشد، بعد از حضرت رسول اکرم(ص) عهده دار راهنمايي و هدايت جامعه و ادامه دهنده رسالت پيامبر(ص) هستند.
عضو خبرگان رهبري با بيان اينکه امام مقامي است که براساس قرآن بالاتر از مقام رسالت و نبوت است، ادامه داد: بر اساس قرآن امامت مقامي است که خداوند آن را به ابراهيم خليل (ع) و برخي ديگر از انبياي الهي عطا کرد و صبر و يقين را از ويژگيهاي آن ها برشمرد.
وي با بيان اينکه تعابير مختلفي براي امامت وجود دارد، گفت: در لفظ، عرف عام و اصطلاح، معاني زيادي براي امام در نظر گرفته شده است که از جمله در لغت به معناي پيشرو، و در عرف به معناي انسانهايي است که پيشاپيش انسانهاي ديگر هستند و هدايت جامعه را عهده دارند
آيتالله مصباحيزدي با اشاره به اطلاق لفظ «امام» به حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبري ادامه داد: اينکه برخي بکار بردن اين لفظ را اشکال مي کنند بايد بدانند که در اين روزها امام به معناي پيشوا است، يعني کسي که متصدي هدايت و راهنمايي مردم است که از جمله موارد آن مانند امام جماعت، امام جمعه و ... مي باشد.
عضو خبرگان رهبري با تاکيد بر اينکه لفظ «امام» به معناي امامان معصوم(ع) و جانشينان نبي اکرم به هيچکس غير از دوازده امام تعلق نمي گيرد، گفت: ائمه(ع) در کنار جانشيني پيامبر (ص) از امام به معناي واژه اي که برتر از نبوت و رسالت است نيز برخوردار هستند.
رييس موسسه امام خميني خاطر نشان کرد: البته بايد بدانيم که رسيدن به مقام امامت که برتر از جايگاه نبوت و رسالت است، مشروط به نبي بودن نيست، که دوازده امام و حضرت زهرا(س)از جمله اينها هستند.
آيتالله مصباحيزدي با بيان اينکه ما نمي توانيم شناخت کاملي درباره ائمه معصومين(ع)داشته باشيم، ادامه داد: انسان در درک بسياري از امور حسي خود نيز ناتوان است، حال درباره اموري فراطبيعي بسيار نقص دارد.
وي در پايان خاطرنشان کرد: خداود به ما انسان ها لطف کرده و مارا از حضور معصوم بهره مند ساخته، ما در برابر اين مسئله، وظيفه داريم نسبت به شخصيت و جايگاه آنها آگاه شده و به آنها معرفت يابيم.
/خبر انلاين