پیشنهاد آیت الله مکارم شیرازی برای ایجاد سازمان ازدواج
بروزرسانی
.
به گزارش خبرآنلاين به نقل از پايگاه اطلاع رساني آيت الله مکارم شيرازي، وي صبح امروز در آغاز درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با تبريک سالروز ازدواج مبارک مولا علي(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) به بيان اهميت مساله ازدواج در دين مبين اسلام پرداخت و گفت: مساله ازدواج مساله اي بسيار ساده و در عين حال مهم و پيچيده است.
اين مرجع تقليد با بيان اين که قرآن مجيد مطالب بسيار مهمي درباره ازدواج دارد، گفت: قرآن ازدواج را مايه آرامش انسان قرار داده است و اين آرامش تنها در بعد فردي خلاصه نمي شود بلکه به تبع آن آرامش در عرصه اجتماعي نيز تحقق مي يابد.
حضرت آيت الله مکارم شيرازي با اشاره به آيه شريفه «هن لباس لکم و انتم لباس لهن» افزود: ازدواج انسان را از آسيب ها حفظ مي کند و مايه آبرو است و همسر خوب چنين ويژگي هايي به انسان مي دهد.
وي با بيان اين که خداوند ازدواج را به صورت يک فريضه جمعي شمرده است، گفت: دولت، مسؤولان، مردم و خانواده ها همه بايد دست به دست هم دهند تا مشکل ازدواج جوانان حل شود.
آيت الله مکارم شيرازي افزود: به دليل اين که پيرايه ها به اين سنت بسته شده مشکلاتي ايجاد شده است؛ مهريه ها، جهيزيه ها و تجملات سنگين و پر زرق و برق در مراسم ازدواج مشکلاتي را ايجاد کرده است، اينها هيچ کدام اسباب خوشبختي نيست، بلکه در مقابل غالبا اسباب بدبختي است.
وي با تاکيد بر دوري جامعه و خانواده ها از اين سه مساله که مانعي جدي فراروي ازدواج جوانان شده است، توصيه هايي به مردم ايران و دولتمردان در اين زمينه ارائه کرد و گفت: سعي کنيد مراسم ازدواج را به صورت آسان و بدور از تجملات برگزار و راه را براي ازدواج جوانان عزيز فراهم کنيد.
اين مرجع تقليد با انتقاد از تجمل گرايي در ازدواج، گفت جواناني تحصيلکرده هستند که با چهارده سکه و جهيزيه ساده ازدواج مي کنند و به جاي مراسم پر زرق و برق به پابوس امام رضا(ع) مي روند و بعد نيز زندگي بسيار خوبي با هم دارند.
وي با تاکيد بر تبليغ ازدواج هاي آسان در جامعه، ابراز داشت: اگر فرهنگ جامعه ارتقا پيدا کند مشکل ازدواج حل مي شود، ما روحانيان بايد مبلغ اينها باشيم و نمونه هاي ازدواج موفق که در اسلام و قرآن هست را تبليغ کنيم.
آيت الله مکارم شيرازي مهريه هاي بالا و جهيزيه هاي سنگين را مايه خوشبختي زوج هاي جوان ندانست و تاکيد کرد: ما روحانيان بايد خودمان نيز در عمل نشان دهيم که به اين امور عامل هستيم.
وي در ادامه به مساله کنترل مواليد اشاره کرد و گفت: از سويي سن ازدواج در جامعه بالا رفته است، از سويي ديگر بعد از ازدواج زوج ها تا چند سال تمايلي به بچه دار شدن ندارند و دوره مناسب بچه دار شدن را از دست مي دهند؛ اين مساله تبعاتي را براي جامعه به همراه دارد و باعث پير شدن تدريجي بافت جامعه مي شود و اين تهديد و خطري براي جامعه و کشور است.
آيت الله مکارم شيرازي تاکيد کرد: اميدواريم خداوند به همه گوش شنوا بدهد و ما وراي شعارهايي که داده مي شود تصميم و عمل نيز باشد حتي اگر يک سازمان مجهزي براي مساله ازدواج جوانان فراهم کنند که هم تسهيلات بدهند و هم آموزش هاي لازم را به آنها ارائه کنند، بسيار مفيد و بجا خواهد بود.
اين مرجع تقليد در پايان اظهار داشت: اگر اين مساله را رها کنيم و هر ازچند گاهي مراسمي برگزار کنيم حالت دکوري و نمادين پيدا مي کند؛ از اين رو بايد سازماني داراي سرمايه هاي کافي و اختيارات لازم وجود داشته باشد تا مساله ازدواج ساماندهي شود.