جدیدترین جزییات حادثه مدرسه پیرانشهر و وضعیت دانشآموزان از زبان معاون وزیر
بروزرسانی
مرتضي رييسي اظهار کرد: اين مدرسه داراي 178 دانش آموز و 9 کلاس درس است که شش کلاس آن در حال استفاده و 3 کلاس جديد توسط يکي از ارگانها به آن اضافه شده که هنوز مورد استفاده قرار نگرفته است.
وجود نداشتن دستگيره در و يا کپسول آتش نشاني به شدت تکذيب ميشود
وي افزود: در برخي از اخبار مباحثي مطرح شده بود از جمله "وجود نداشتن دستگيره درب و يا کپسول آتش نشاني" که به شدت هر دو مورد را تکذيب ميکنم، چرا که کلاس داراي دستگيره و کاملا سالم بوده و در حال حاضر نيز سالم است.
معاون عمراني وزير آموزش و پرورش ادامه داد: همه تجهيزات اين کلاس نو بوده و هيچگونه مشکلي وجود نداشته و آتش سوزي در کلاسهايي رخ داده که حدود هشت سال پيش توسط اهالي به صورت خودياوري احداث شده است.
رييس سازمان نوسازي و توسعه و تجهيز مدارس در مورد انتقاداتي که نسبت به حفاظهاي نصب شده روي پنجره مدارس حادثه ديده و ممانعتي که اين حفاظ ها از خروج دانشآموزان در زمان آتشسوزي داشتهاند، گفت: حفاظهاي پنجره مدارس براي امنيت تجهيزات و اموال مدارس و پروندههاي دانشآموزان لازم و ضروري است.
به گفته رييسي، تراکت نقاشي دانش آموزان و حتي پوشه پلاستيکي داخل قفسه کتابخانه دانش آموزان نيز سالم است و طبق گزارش، برچسب شارژ کپسول آتش نشاني مبني بر اينکه اين کپسول به تازگي شارژ شده بود موجود است، ضمن اينکه اين مدرسه داراي دو کپسول اطفاي حريق شارژ شده بوده که يکي از آنها نيز مورد استفاده قرار گرفته است.
وي درباره استاندارد بودن بخاريهاي نفتي کاربراتوري به ايسنا گفت: طبق آيين نامه، بخاريهاي نفتي کاربراتوري استاندارد هستند و بخاري که در اين مدرسه مورد استفاده قرار گرفته نيز ساخت يکي از شرکتهاي معتبر و کاملا استاندارد بوده است.
رييس سازمان نوسازي مدارس در توضيح اينکه چرا در همه مدارس امکان استفاده از سيستم حرارت مرکزي (پکيج) وجود ندارد؟ گفت: براي تجهيز همه کلاسهاي درسي کشور به سيستم گرمايشي حرارت مرکزي يک هزار ميليارد تومان اعتبار نياز داريم که اين رقم بسيار بالايي است.
به گفته رييسي، امسال 30 ميليارد تومان اعتبار جداگانه براي تجهيز و تعمير سيستمهاي سرمايشي و گرمايشي مدارس در نظر گرفته شده که تا کنون سه ميليارد تومان آن تخصيص يافته است.
بر اساس گزارش دريافتي، بخاري مدرسه کاملا سالم بوده و هيچگونه مشکل فني نداشته
رييسي با بيان اينکه استفاده از موتورخانه و يا سيستم پکيج که نيازمند يک موتورخانه کوچک است، در مدارس با تعداد کم کلاسها مقرون به صرفه نيست، اظهار کرد: طبق مبحث 17 مقررات ملي ساختمان کشور، استفاده مستقيم از گاز و نصب بخاريهاي گازسوز در داخل مهدهاي کودک، مدارس، دانشگاهها، خانههاي سالمندان، محل نگهداري از معلولان جسمي - رواني، مهمانسراها و محلهايي که مورد استفاده عموم قرار ميگيرند، ممنوع است، لذا تنها سيستم مورد استفاده در مدارس طبق اين آييننامه يا بايد از طريق سيستم حرارت مرکزي تامين شود و يا با استفاده از بخاري کاربراتوري نفتي.
معاون عمراني وزير آموزش و پرورش رعايت نکات ايمني در استفاده از بخاريهاي نفتي را مورد تاکيد قرار داد و تصريح کرد: بر اساس گزارش دريافتي، بخاري اين مدرسه که دچار حريق شده، کاملا سالم بوده و هيچگونه مشکل فني نداشته.
تعمير دو کلاس آسيب ديده در اين آتش سوزي پس از صدور مجوز از قوه قضاييه انجام خواهد شد
وي درباره آخرين وضعيت دانش آموزان حادثه ديده در اين آتش سوزي نيز گفت: حداکثر امکانات آموزش و پرورش و استانهاي آذربايجان شرقي و غربي به کار گرفته شده و تا درمان نهايي اين حمايتها ادامه خواهد داشت.
رييسي افزود: علاوه بر آموزش و پرورش، ساير ارگانها و حتي سازمانهاي بيمهگر نيز درمان دانش آموزان را متقبل شدهاند و ريالي هزينه به خانوادههاي دانش آموزان آسيب ديده تحميل نخواهد شد.
به گفته معاون عمراني وزير آموزش و پرورش، تعمير دو کلاس آسيب ديده در اين آتش سوزي پس از صدور مجوز از قوه قضاييه انجام خواهد شد.