ايسنا / استفاده از کلمات عبور پيچيده يکي از روشهاي محافظت از اطلاعات تلفن همراه هوشمند، تبلت يا رايانه محسوب ميشود، اما برنامه نرم افزاري EyeVerify (تأييد چشم) دکتر «رضا درخشاني»، استاديار علوم رايانه و مهندسي برق دانشگاه ميسوري، امکان شناسايي سريع و مطمئن کاربر را فراهم ميکند.
در هر چشم انسان دو مشخصه منحصر به فرد در دو سمت عنبيه وجود دارد و اين نرمافزار براي شناسايي کاربر، الگوي وريدها در سفيدي چشم را مورد بررسي قرار ميدهد.
برنامه نرمافزاري EyeVerify قادر به تشخيص تفاوت ميان چشم واقعي و عکس بوده و براي شناسايي فرد تنها به يک نمونه اوليه و دقيق جهت شناساييهاي بعدي نياز دارد.
نرم افزار ابداعي اين محقق ايراني با کمک دوربين تلفن همراه، الگوي چشم کاربر را شناسايي کرده و اجازه دسترسي به اطلاعات موجود در تلفن همراه را بدون نياز به استفاده از رمز عبور فراهم ميکند.
طراحان اين برنامه نرم افزاري معتقدند که صحت و دقت عملکرد اين برنامه با اسکن عنبيه و بررسي اثرانگشت برابري مي کند.
طيف وسيعي از کاربردها شامل استفاده بر روي تلفن همراه هوشمند، دسترسي به سوابق پزشکي آنلاين يا حساب بانکي براي اين برنامه نرم افزاري پيش بيني شده است.
آزمايش برنامه نرم افزاري EyeVerify بر روي ۹۶ داوطلب، حاکي از دقت ۹۹.۹۷ درصدي نرم افزار در شناسايي افراد بوده و محققان قصد دارند پس از آزمايش بر روي ۲۵۰ تا ۵۰۰ داوطلب، اين نرم افزار را در نيمه نخست سال ۲۰۱۳ ميلادي به بازار عرضه کنند.