ايسنا/ وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي ضمن اشاره به بهبود وضعيت بهداشت و درمان استان خوزستان، آن را ناکافي دانست و تغييرات آتي را مشروط به کمک ساير دستگاهها و بهبود وضعيت زيرساختهاي اين استان عنوان کرد.
دکتر سيد حسن هاشمي در گفتوگو با اشاره به سفر اخير خود به استان خوزستان و مقايسه وضعيت موجود بهداشت و درمان اين منطقه نسبت به حدود دوسال ونيم گذشته، افزود:
طي دو سال و نيم گذشته بيمارستانهاي اين منطقه نوسازي و بازسازي شده و تعداد متخصصين حدود دو برابر افزايش پيدا کرده است. در روستاها هيچ مرکزي نداريم که خالي از پزشک باشد؛ در حالي که آن زمان بيش از 40 درصد آنها پزشک نداشتند. در حوزه بهداشت نيز براي بيش از يک ميليون نفر مرکز بهداشتي ايجاد شده است و مراقبين سلامت و پزشک و دندانپزشک نيز در اين مراکزحضور دارند.
وزير بهداشت به بيمه شدن تعداد زيادي از افراد فاقد بيمه در اين استان نيز اشاره کرد و ادامه داد: اقلام دارويي که به صورت رايگان ارائه ميشد اکنون به دو برابر افزايش پيدا کرده است. تعدادي بيمارستان نيمه تمام نيز از جمله در مسجد سليمان به بهرهبرداري رسيد و بخش سوختگي در اهواز نيز تمام شد.
وي همچنين از پروژه ساخت 1000 تخت بيمارستاني در اين استان با کمک بنياد مستضعفان و ستاد اجرايي فرمان امام(ره) خبر داد.
هاشمي ادامه داد: در منطقه خرمشهرو آبادان با کمکهاي بيدريغي که سازمان منطقه آزاد اروند داشته، اقدامات خوبي شروع شد و حدود 500 تخت بيمارستاني در حال افزوده شدن به ظرفيت تختهاي موجود اين منطقه است. دانشکده علوم پزشکي اين منطقه نيز با هدف يافتن نقش بينالمللي و جذب دانشجوي خارجي در حال ارتقا است.
وزير بهداشت با بيان اينکه اقدامات انجام شده به اين معني نيست که در اين منطقه موفق عمل کردهايم، تصريح کرد: متاسفانه استان خوزستان با وجود همه ويژگيهايي که در اقتصاد کشور و در دفاع از ميهن دارد، با توجه به گذراندن دوره سخت جنگ تحميلي و نابود شدن بسياري از زير ساختها و منابع و همچنين آواره شدن مردم، به عقيده من مقداري مورد کم توجهي قرار گرفته است. شايد بسياري از نسل امروز درباره آن شنيده باشند، اما اين که در آن شرايط باشند وآن را درک کنند بسيار مهم است.
وي به وضعيت نامناسب استان خوزستان از لحاظ زيرساختهاي عمراني نيز اشاره کرد و گفت: شما به جادهها، فاضلاب، هوا و خدمات اين استان نگاه کنيد، به نظر من خيلي عقب است. اين استان به دليل منابع خدادادي آن اعم از دريا، معادن و نفت و گاز و همچنين شرايط آب و هوايي و اقليمي که دارد بايد خدمات به صورت ويژه در آن ديده شود. اين درحاليست که براي من به عنوان وزير بهداشت راحت نيست که متخصصين را اينجا نگهدارم، بايد از نظر امور رفاهي، امکاناتي را براي آنها فراهم کرد که ماندگار شوند؛ کاري که قبلا هم در خوزستان انجام ميشده است. از اين بابت ميتوانم بگويم در دوسال و نيم گذشته خيلي موفق نبودهايم.
هاشمي دليل عدم موفقيت کافي در استان خوزستان را وجود مشکلات ديگري عنوان کرد که باعث از اولويت خارج شدن اين استان شدند.
مشکل فاضلاب خوزستان و گرفتاريهايي که براي درمان دارد
وي همچنين بر لزوم نگاهي ويژه به استانهاي خوزستان، سيستان و بلوچستان، کردستان و ايلام توسط همه دستگاهها تاکيد کرد و ادامه داد: اگر من حوزه درمان را توسعه دهم، بدون اينکه مشکل فاضلاب اين منطقه حل شود، هرسال گرفتار وبا و بيماريهاي آميبي و ميکروبي ناشي از آبهاي آلوده خواهيم بود. اگر فقط درمان را توسعه دهيم ولي صنايع فولاد و نفت و گاز اين منطقه به ما کمک نکنند، طبيعي است که خيلي موفق نخواهيم بود.
و اما ريزگردهاي خوزستان
وزير بهداشت ضمن اشاره به نقش مهم نظارتي سازمانهاي استاندارد و محيط زيست در بهبود وضعيت ريزگردهاي استان خوزستان، اظهار کرد: بخش عمده اي از ريزگردها منشا خارجي دارند، ولي براي بخشي داخلي، حداقل اقدامات مراقبتي توسط وزارت کشور، سازمان محيط زيست و سازمان ملي استاندارد که بخش نظارتي مهمي دارند، انجام شود. اگر آنها کنار ما نباشند، فقط با معلول مواجه خواهيم بود و علت را برطرف نکردهايم. هر دوره بيماراني به ما مراجعه ميکنند که در پذيرش احترام آميز آنها به دليل کمبود امکانات ناتوان هستيم. بنابراين بايد پيشگيري کنيم تا کسي بيمار نشود و مراجعه نکند.
هاشمي همچنين مجموع اقدامات سه دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور، دزفول، آبادان و شوشتر را مثبت خواند و ادامه داد: طبق معمول من خيلي راضي نيستم وفکر ميکنم ما بايد کارنامه خيلي بهتري در خوزستان داشته باشيم. آرزو داشتم به خاطر حقي که خوزستان به گردن همه ما دارد بتوانيم بهتر از اين عمل کنيم. اميدوارم در اين يک سال باقي مانده بتوان بخشي از آن را اجرايي کرد.
با کانال تلگرامي آخرين خبر همراه شويد telegram.me/akharinkhabar