انتقاد ذو القدر از وضعیت حجاب/آرایش زنانه بر صورت مردان / بودجه پیشگیری از وقوع جرم تنها 8 میلیارد تومان/
بروزرسانی
به گزارش خبرگزاري مهر، محمد باقر ذوالقدر در دومين گردهمايي معاونين اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري کل استان ها گفت: با تشکيل کارگاههاي مديريت و پيشگيري، فرهنگ و تلاش براي پيشگيري از جرم و آسيب هاي اجتماعي توسعه يافته و به يک ادبيات و فرهنگ مشترک در بين تمام دستگاه هاي مرتبط تبديل شده است.
وي با تاکيد بر اين که هدف از اين نشست ها، ارتقاي کيفيت کارها در حوزه پيشگيري از جرم است، ادامه داد: انتظار مي رود اين اقدام در استان ها و شهرستان هاي تابعه نيز پيگيري شده و تمام اعضاي شبکه پيشگيري با هم انديشي وارد کار شوند.
ذوالقدر به رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي در سفر اخير به خراسان شمالي درباره آسيب هاي اجتماعي اشاره کرد و افزود: ضعف فرهنگ کار جمعي، طلاق و فروپاشي خانواده،مواد مخدر و ضعف در روابط همسايگي بخشي از آسيب هاي نام برده شده در اين سفر است.
وي با تاکيد بر اين که راه حل اساسي کاهش جرم، پيشگيري اوليه و پرداختن به آسيب اجتماعي است، گفت: رهبر معظم انقلاب، ضعف در صله رحم، ضعف در فرهنگ راستگويي و اشاعه دروغ در جامعه را از ديگر آسيب هاي موجود در جامعه بيان کردند.
معاون قوه قضائيه با بيان اين که رهبر انقلاب به نداشتن برخي الگوهاي مورد نياز براي سبک زندگي ايراني اسلامي نيز اشاره کرده اند، افزود: فقدان الگوي تفريح سالم، نداشتن الگوي معماري و لباس بومي، عارضه آرايش در بين زنان و مردان و ضعف در فرهنگ رانندگي، بخش هاي ديگري از آسيب هاي اجتماعي است.
وي هم چنين، سخن گفتن پشت سر يکديگر، کارگريزي، بي صبري و نابردباري، رعايت نکردن حقوق افراد، پرخاشگري، قانون گريزي و ضعف در وجدان کاري را از ديگر نکاتي دانست که رهبر انقلاب از آن به عنوان آسيب ياد کرده اند.
محمد باقر ذوالقدر با تصريح بر اين که آسيب هاي مطرح شده از سوي رهبر انقلاب اسلامي به عنوان محور کارهاي اين معاونت قرار خواهد گرفت، ادامه داد: فقدان انضباط اجتماعي، محقق نشدن طرح هاي خوب، کم بودن ساعات مفيد کاري، مصرف گرايي، وجود ربا در جامعه و رعايت نکردن حقوق همسر و فرزندان ديگر نکاتي است که به عنوان آسيب در اين سخنان مطرح شده است.
وي برپايه سخنان رهبر معظم انقلاب، ناديده گرفتن کرامت زن، کاهش نسل، خانه هاي مجردي و ميل به تجمل و تجمل گرايي را ديگر معضلات اجتماعي برشمرد و گفت: تمام اين نکاتي که رهبري مطرح کرده اند، بايد در دستور کار همه واحدهاي پيشگيري قرار گيرد و بر اساس فراواني هريک در هر استان برنامه ريزي شود.
سرپرست معاونت اجتماعي قوه قضائيه با بيان اين که 70 درصد زندانيان کشور را مربوط به مواد مخدر تشکيل داده اند، گفت: مواد مخدر منشا بسياري از جرايم و آسيب هاي اجتماعي است.
محمد باقر ذوالقدر با بيان اين که آرايش در جامعه به وضعيتي بسيار زننده و آزار دهنده تبديل شده است، افزود: نفس آرايش پسنديده است اما اکنون خيابان ها به نمايشگاه مد تبديل شده است و حتي با عارضه آرايش زنانه از سوي برخي مردان مواجه هستيم.
معاون راهبردي قوه قضاييه با بيان اين که ماموريت پيشگيري از وقوع جرم بر اساس اصل 156 به عهده قوه قضاييه گذاشته شده است، گفت: متاسفانه حدود 30 سال دير به اين موضوع پرداخته ايم.
وي با اشاره به اين که در دوره مديريت جديد قوه قضاييه، پيشگيري از وقوع جرم به صورت جدي در دستور کار قرار گرفت و زير ساخت هاي آن فراهم شد، افزود: در مرکز، معاون قوه قضاييه، در استان ها، معاون دادگستري و در همه شهرستان هاي کشور، دادستان ها مسوول پيشگيري از وقوع جرم هستند که با هم ارتباط منظم و دايمي دارند.
ذوالقدر با تاکيد بر اين که با اقدامات انجام شده، قوه قضاييه پديده پيشگيري از وقوع جرم، ابعاد و راه کارهاي آن را به خوبي شناخته است، ادامه داد: اين برنامه به صورت سندي مکتوب در دستور کار شبکه پيشگيري از وقوع جرم است.
سرپرست معاونت اجتماعي قوه قضاييه با بيان اين که در سال گذشته کارگاه هاي پيشگيري از وقوع جرم، در همه استان ها برگزار شد و طي آن حدود 20 دستگاه نسبت به پيشگيري توجيه شدند، گفت: با ترويج فرهنگ پيشگيري از وقوع جرم، در سال 90 نسبت به سال 89 در روند رشد ارتکاب جرايم، کاهش داشتيم
وي شاخص ارزيابي کاهش نرخ رشد جرايم را ورودي پرونده ها به محاکم، تعداد زندانيان و گزارش هاي پليس بيان کرد و ادامه داد: اگر نرخ رشد ورودي هاي پرونده به محاکم در سال هاي گذشته 13 درصد بود، در سال 90 اين رقم به هشت درصد رسيد.
معاون راهبردي قوه قضاييه با بيان اين که بودجه قوه قضاييه کاهش يافته و بودجه پيشگيري از وقوع جرم نيز به هشت ميليارد تومان رسيده است، تصريح کرد: حتما در اجراي برنامه هاي اين حوزه مشکل پيش خواهد آمد و ناگزيريم که خود را با آن تطبيق دهيم.