.
عضو کميته علمي دهمين کنگره انجمن ارتودنتيستهاي ايران هشدار داد: برخي دندانپزشکان عمومي از عنوان «ارتودنسي» سوء استفاده ميکنند اما مردم هوشيار باشند و براي درمانهاي پيچيده ارتودنسي به دندانپزشکان عمومي مراجعه نکنند.
کاظم دالايي که در آستانه برپايي دهمين کنگره انجمن ارتودنيستهاي ايران که از روز چهارشنبه در تهران آغاز به کار ميکند، سخن ميگفت با اعلام اين مطلب افزود: بسياري از دندانپزشکان غير ارتودنتيست در تابلوهاي مطب خود از واژه «ارتدنسي» استفاده ميکنند. اين در حالي است که ذکر عنوان ارتودنسي بدون پيشوند متخصص به معناي آن است که دندانپزشک مذکور متخصص اين رشته نيست.
وي اظهار داشت: والديني که قصد دارند، کودک خود را براي انجام امور ارتودنسي نزد داندانپزشک متخصص اين رشته ببرند، ميبايست در تابلوي مطب دندانپزشکان يا در مهر نظام پزشکي آنان واژه متخصص را قبل از واژه ارتودنسي جستوجو کرد.
دالايي در مورد تعرفههاي درمان ارتودنسي تصريح کرد: تعرفههاي درمانهاي ارتودنسي در ايران مانند بسياري از کشورهاي پيشرفته از شمول اکثر بيمههاي دندانپزشکي خارج است به همين دليل سهم پرداختي بيماران براي اين درمانها در مقايسه با سهم بيمهها بيش از 90 درصد است.
وي با اشاره به اينکه بالا بودن تعرفه اعلام شده از سوي دندانپزشک، لزوماً به معناي کيفيت بالاتر درمان نيست، گفت: پايين بودن تعرفه نيز در همه موارد نميتواند به معناي عادلانه بودن و کيفيت مناسب درمان باشد.
عضو انجمن ارتودنتيستهاي ايران اظهار کرد: ملاک تعرفه مناسب درمانهاي ارتودنسي از سوي بيماران بر اساس شناخت آنان از کيفيت مهارتي، علمي و تخصصي درمانگر صورت ميگيرد.
وي با اشاره به اينکه درمانهاي ارتودنسي علاوه بر مرتب کردن نامنظميهاي دنداني، هدف مهم ديگري را که همانا اصلاح ناهنجاريها و بدشکليهاي استخواني در سنين رشد است، نيز دنبال ميکند، گفت: اين امر مراجعه به دندانپزشکان يا متخصصان ارتودنسي را در سنين حدود 6 -7 سالگي به منظور بررسي و درمان ضروري ميسازد.
دالايي اظهار داشت: 65 درصد افراد داراي ناهنجاريهاي فکي - دنداني هستند که تمام آنان نيازمند درمانهاي ارتودنسي نيستند، اما در صورتي که کودک يا فرد بزرگسالي در فرآيندهاي جويدن، تنفس، تکلم يا بلع داراي مشکلاتي باشد، ضروري است، براي مشاره با متخصص ارتدنسي مراجعه کند.
وي با تأکيد بر اينکه ريشه افزايش بعضي ناهنجاريهاي فکي - دانداني، ژنتيکي است، اضافه کرد: اين امر ناشي از افزايش اردواجهاي ايران که 3 تا 5 آبان امسال در مرکز همايشهاي بينالمللي صدا و سيما برگزار ميشود، علاوه بر بازتاب توانمنديهاي علمي متخصصان ارتودنسي در داخل کشور و تعامل ميان آنان و بهرهگيري از تجارب بينالمللي، ارتقاء و آگاهيهاي عمومي در سطح جامعه است.
منبع: خبرگزاري فارس